Wanneer u een PDF-bestand in een Microsoft Office 2007-toepassing maakt via de optie Acrobat > PDF maken, wordt PDFMaker op de achtergrond gesloten en wordt er geen pdf gemaakt, of retourneert PDFMaker de fout: 'Er is een onverwachte fout opgetreden. PDFMaker kan de Adobe PDF niet maken.'

Wanneer u probeert een PDF-bestand te maken van meerdere Word-bestanden in Acrobat, kunt u ook de fout ontvangen: Bestand wordt overgeslagen.

Oplossing

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: verifieer dat PDFMaker goed is geïnstalleerd in Microsoft Office 2007-toepassingen.

Als u vanuit Acrobat probeert een PDF-bestand te maken op basis van Microsoft Office-documenten, moet u zorgen dat PDFMaker goed is geïnstalleerd in de Office-toepassing. Raadpleeg 'PDFMaker is niet beschikbaar in een Microsoft Office 2007-toepassing nadat u Acrobat 8.1.x (Windows) hebt geïnstalleerd' (Technote kb401734) om PDFMaker in te schakelen.

Oplossing 2: verifieer dat de persoonlijke instellingen van Microsoft Office zijn ingevuld.

Persoonlijke instellingen van Microsoft invullen:

1. Open de Microsoft Office-toepassing.
  2. Klik in de linkerbovenhoek van het toepassingsvenster op de Office-knop.
  3. Klik op de knop Opties [Toepassingsnaam].
  4. In de sectie Populair, onder Persoonlijke instellingen voor uw exemplaar van Microsoft Office opgeven, voert u uw gebruikersnaam en voorletter(s) in.
  5. Sluit de toepassing.
  6. Open uw Office-document en ga door met het maken van de pdf.

Oplossing 3: maak een snel en eenvoudig PDF-bestand (alleen Word 2007).

Zo maakt u een snel en eenvoudig PDF-bestand:

1. Klik in Word 2007 op de Acrobat-tab
  2. Klik op Voorkeuren en selecteer Snel en eenvoudig PDF-bestand, en klik op OK.
  3. Klik op de knop PDF maken.

Opmerking: in plaats van de optie in Voorkeuren in te stellen, kunt u ook Snel en eenvoudig kiezen in het dialoogvenster Opslaan als Adobe PDF als u deze instelling alleen voor de huidige conversie wilt gebruiken.