Installationsguide för Adobe Sign för Salesforce-paket, version 19

Översikt

Adobe Sign för Salesforce fungerar från alla webbläsare och mobila enheter. Appen finns tillgänglig från AppExchange och stöder följande Salesforce-versioner:

• Professional
  • Enterprise
  • Unlimited
  • Developer
  • Ultimate

Få omedelbara fördelar för dina dokument- och underskriftsarbetsflöden:

• Spara tid och pengar genom att eliminera snigelpost, kurirtjänster och fax
  • Skicka kontrakt för e-signering eller godkännande direkt från Salesforce, få åtkomst till kontraktshistorik i realtid och visa sparade kontrakt från alla objekt
  • Spåra avtal i realtid för din organisation och hämta uppdateringar med Chatter när avtal visas, signeras, avbryts eller nekas
  • eSign på över 20 språk och stöd för faxtjänster på 50+ platser runt hela jorden
  • Använd Salesforce-data för dokument innan du skickar iväg dem och mappa signeringsdata tillbaks till Salesforce-objekt automatiskt och smidigt
  • Skapa återanvändbara avtalsmallar för sändningsalternativ och aktivera enklicksåtgärder med Skicka för signeringsknappar för att skicka anpassade avtal från alla Salesforce-objekt
  • Inbyggd integrering med Conga Composer, Apttus, Selectica, Drawloop, Zuora, Emptoris och mer
  • Alla Adobe Sign-objekt och -sidor i Salesforce översätts till alla 16 språk som stöds av Salesforce.com så att dina Salesforce-användare kan skicka och spåra alla sina avtal på deras modersmål

Förhandskrav

Det finns några förhandskrav som du bör vara medveten om och en del enkla identifieringar som hjälper din distribution att gå smidigt.

Innan du laddar ned paketet, kontakta Adobe Signs supportteam för att:

• Säkerställa att Adobe Sign-kontot är korrekt etablerat i Salesforce-kanalen
  • Kontrollera att rätt användar-ID (e-postadress) angetts som administratör i Adobe Sign-systemet
  • Ange alla domäner som företaget har och som dina användare kan tänkas använda i sina e-postadresser (inkludera inte allmänt tillgängliga domäner som gmail.com, yahoo.com osv.)
  • Skapa en lista över alla användare i Adobe Sign-systemet som använder företagets domäner
    • Du kan behöva flytta behöriga användare till ditt Adobe Sign-konto
    • Det är viktigt att användarens e-postadress i Adobe Sign matchar användarens primära e-postadress. Om den inte gör det bör e-postadressen i Adobe Sign ändras.

Inom Salesforce-miljön finns det några saker att tänka på:

• Adobe Sign för Salesforce kräver att du aktiverar cookies i din webbläsare. Du måste också kontrollera att cookies från tredje part är aktiverat eftersom det krävs i vissa webbläsare
  • Min domän måste vara aktiverat för att kunna använda postkomponenter (till exempel avtalspanelen) i Lightnings avtalssida.
  • Gå till konfigurera > inställningar > säkerhet > sessionsinställningar och se till att:
    • Lås sessioner till ip-adressen som de kommer från är inaktiverat
  • Licensiering – Adobe Sign-användare och -administratörer måste tilldelas en giltig licens för att använda tjänsten.
  • Filbegränsningar – överföringsstorleken för filer är begränsad till ~700 KB i Salesforce Lightning. Du kan konfigurera Salesforce att skicka dokument från biblioteket upp till 9 MB i bakgrunden (se konfigurera Salesforce att skicka stora dokument). För de flesta administratörer, är det värt att konfigurera det här tidigt.

Webbläsare som stöds

Webbläsare

Stöds

Begränsningar

Microsoft® Edge

Ja

Ja

Google Chrome™

Ja

Nej

Mozilla® Firefox®

Ja

Nej

Apple® Safari®

Ja

Nej

Kända problem med Microsoft Edge:

• Salesforce-administratörer kommer inte kunna starta konfigurationsguiden i Edge-webbläsaren.

Adobe Sign-support

Om du har några frågor eller behöver mer hjälp, kan du öppna ett supportärende med Adobe Sign-support eller kontakta din tilldelade kundframgångsansvarige.

Installera Adobe Sign för Salesforce v19

Nykundstestning och installation för första gången –för de som är nya i Adobe Sign för Salesforce, kan du testa att installera och börja skicka testavtal på bara några minuter.  En grundläggande installation till fungerande skick tar bara 15 minuter

Befintliga kunder som uppgraderar från tidigare versioner– vi rekommenderar starkt kunder att uppgradera till den senaste versionen av paketet för att kunna dra nytta av de senaste funktionerna och för att få den bästa supporten. Se uppgraderingshandboken för mer information om du uppgraderar till Adobe Sign för Salesforce v19 från en tidigare version.

Lightning-upplevelsen stöds fullt ut av det nya Adobe Sign-paketet och dessa instruktioner skrivs med Lightning-gränssnittet.

Viktiga testanteckningar för sandlådan

När du testar i en Salesforce-sandlåda, använder du ofta inte en riktig e-postadress som du har åtkomst till. (t.ex. user@company.com.sandboxname) om så är fallet, rekommenderar vi starkt att du ändrar din Salesforce sandlåde-e-post till en riktig e-postadress innan du börjar testa så att ditt Adobe Sign-konto är knutet till en verklig e-postadress. Annars kan det bli krångligt om du vill byta e-postadress senare när du flyttar till produktion eftersom ditt Adobe Sign-konto är knutet till en e-postadress som inte finns och inte kan verifieras för att ändra e-postadressen.

Installera Adobe Sign-paketet

Du måste ha ett Salesforce-konto för att installera Adobe Sign-paketet. Om du inte har det, kan du skapa ett under installationen enligt anvisningarna nedan:

1. Klicka här för att få åtkomst till Adobe Sign-programpaketet i Salesforce AppExchange.
  2. Klicka på knappen Hämta nu.
  3. Välj lämpligt inloggningsalternativ.
    • Har du redan ett Salesforce-konto väljer du Fortsätta som gäst.
      • Ange dina användaruppgifter när de efterfrågas.
    • Välj Jag har ingen inloggning om du inte har ett konto.
      • Du kommer att uppmanas att skapa ett Salesforce-konto.
      • När du är klar upprepar du steg 1 och 2 för att logga in med användaruppgifterna.
Installationsalternativ

4. Du uppmanas att välja en miljö att installera i – produktion eller test.

5. Granska installationsinformationen och villkoren:

• Markera kryssrutan Villkor för att bekräfta att du har läst och godkänner villkoren.
  • Klicka på Bekräfta och installera för att påbörja installationen.
Användningsvillkor

6. Ange användarnamn och lösenord och klicka sedan på Logga in i Salesforce när du uppmanas att logga in i din Salesforce-organisation.

7. När sidan Installera Adobe Sign visas:

• Välj Installera för alla användare.
  • Klicka på Installera.
Installera för alla användare

8. I popup-rutan Godkänn tredje parts åtkomst:

• Markera Ja, tillåt åtkomst till webbplatser från tredje part så att Salesforce kan komma åt Adobe Sign
  • Klicka på Fortsätt för att starta installationen
Ge åtkomst till tredje parter

9. Vid importen, visas en meddelandesida som säger att det kan ta lite tid

• Klicka på Klar för att fortsätta.

När installationen är klar, kommer du att få ett e-postmeddelande att paketet har installerats. Du kan verifiera det här genom att kontrollera konfigurera > plattformsverktyg > appar > installerade paket

Sidan installerade paket visar din installationsinformation.

Det installerade paketet

Konfiguration efter installation (obligatoriskt)

Några enkla konfigurationssteg krävs innan du kan börja skicka Adobe Sign-avtal från Salesforce. Dessa steg beskrivs nedan.

1. Klicka på Appfönstret i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på Adobe Sign-appen för att öppna en vy med Adobe Sign-flikarna exponerade.
2_navigate_to_adobesignobjects

2. Klicka på fliken Adobe Sign-administratör för att starta installationsguiden

3_adobe_sign_admintab

3. I ”steg 1: länka ditt Adobe-konto till Salesforce” i konfigurationsguiden, väljer du lämpligt:

• Logga in på Adobe– du uppmanas att logga in på Adobe Sign.
    • Logga in som Adobe Sign-administratör
    • Tillåt åtkomst när du uppmanas
    • Du bör få ett meddelande som säger Klart! Du har auktoriserat ditt Adobe-konto.
  • Registrera dig för en kostnadsfri provperiod en ny webbläsarsida öppnas där du uppmanas att skapa ett nytt konto. När du har skapat ditt konto, måste du stänga webbläsarfönstret, gå tillbaka till Salesforce-sidan och välja logga in på Adobe för att fortsätta.
Länka ditt konto

Obs!

Det rekommenderas att du lämnar kryssrutan Skapa exempelavtalsmallar aktiverad, eftersom de mallarna är användbara för att förstå och konfigurera datamappning och kundportaler.

4. Klicka på Nästa när du får meddelandet att Steg 1 har lyckats

5. I ”steg 2: aktivera automatiska statusuppdateringar för Adobe Sign”, klickar du på knappen Aktivera

• När du ombeds att tillåta åtkomst till Adobe Sign så klickar du på Tillåt
  • Ett meddelande borde visas: Klart! Du har aktiverat automatiska statusuppdateringar av ditt konto.

6. Klicka på Nästa längst ned på sidan för att fortsätta

7. När installationsguiden visar Grattis! Är din installation slutförd, klicka på Klar så kan du börja använda Adobe Sign för Salesforce.

Gratulerar! Du har installerat och konfigurerat Adobe Sign för Salesforce.

Efter den inledande konfigurationen, kan du använda Adobe Sign-administrationsflikarna för att komma åt avancerade Adobe Sign-funktioner, kontoinställningar och andra resurser.

Obs!

• Om du stöter på problem med att skicka avtal, kan du kontakta Adobe Support för att se till att ditt Adobe Sign-konto ligger i rätt kanal för Salesforce-integreringen, som är standard för Salesforce-användare.
  • Om du använder Salesforce Professional Edition, måste du slutföra installationen genom att följa de extra stegen i avsnittet Adobe Sign för Salesforce Professional Edition – ytterligare installationssteg.

Lägg till avtalsobjekt till sidlayouter

Du kan förbättra användbarheten av Adobe Sign genom att lägga till avtalsobjekt till de sidlayouter som dina användare interagerar med oftast när de skickar dokument för underskrift.

1. I fliken Adobe Sign-admin, klickar du på länken lägg till skicka för signeringskomponenter till Salesforce-sidor (valfritt).
  2. Ett överlägg visas där du kan välja ett av fem standardsidlayouter: konto, möjlighet, kontrakt, lead och kontakt.  Välj den sidlayout du vill ändra.
6_install_the_agreementobjecttoapagelayout

När objektsidan visas:

3. Klicka på alternativet Sidlayouter i den vänstra listen

4. Välj den sidlayout du vill redigera

Sidlayout kontakt

3. Klicka på Relaterade listor i den vänstra menyn och dra och släpp sedan objektet Avtal på önskad plats i sidlayouten.

Lägg till avtalsobjektet från de relaterade listorna

4. Klicka på knappen Spara.

Med avtalsobjektet på plats kan du enkelt se alla avtal relaterade till Salesforce-objektet eller skicka nya avtal direkt från den relevanta posten.

Kontakt med avtal bifogat

Valfria konfigurationer efter installationen

Här följer de valfria konfigurationer som kommer att ta din installation från funktionell till värdefull. Adobe Sign tillåter ett stort antal konfigurationsalternativ och resten av det här dokumentet beskriver de mest använda justeringarna. De mindre vanliga (läs: värdefulla i vissa lägen) konfigurationerna finns i den Avancerade konfigurationsguiden.

Aktivera delegeringsroller för mottagare

Obs!

Delegeringsroller stöds bara i Lightning-miljön

Delegeringsrollen är en platshållarroll för situationer där du vet att någon kommer att behöva signera eller godkänna, men du vet inte vem det kommer att vara när du skickar avtalet.  Delegatorn förväntas inte signera så det finns inga fält tillgängliga för dem när de tar emot dokumentet.  När avtalet har delegerats, kommer den som avtalet delegerats till att ha fullständig åtkomst till alla fält som de har fått tillgång till.

Om du vill aktivera delegeringsrollerna:

1. Gå till konfigurera > plattformsverktyg > anpassad kod > anpassade inställningar.
    • Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar
    • Sidan med Adobe Sign-inställningar öppnas
Adobe Sign-inställningar

3. Klicka på knappen Hantera

Hantera-knappen för Adobe Sign-inställningar

4. Klicka på ny (eller redigera, om du har konfigurerat inställningarna tidigare)

• Sidan med Adobe Sign-inställningarna öppnas.
Ny-knappen för Adobe Sign-inställningar

5. Hitta de värden som du vill justera med den Hitta-funktion du föredrar (cmd/ctrl + f):

• Aktivera rollen mottagare som delegerar godkännare– behövs när du planerar att delegera till godkännare
  • Aktivera rollen mottagare delegerar signerare– behövs när du kommer att delegera till signerare
Inställningar för delegerare

6. Klicka på Spara.

Lägg till relaterade objekt till avtalssidan

Du kan associera Adobe Sign-avtal med de Salesforce-objekt som du väljer (standard eller anpassade objekt). Det gör att du kan skapa avtal som är kopplade till dessa objekt och som visar alla avtal som relaterar till ett objekt på det objektets sida.

Instruktionerna nedan beskriver hur du kopplar avtal till ett beställningsobjekt, men de kan tillämpas på alla andra objekt i din Salesforce-organisation.

1. Gå till konfigurera > plattformsverktyg > objekt och fält > objekthanteraren
  2. Klicka på det objekt som du vill lägga till avtalslistan till, vilket öppnar objektets sida
  3. Klicka på länken fält och relationer i den vänstra listen på sidan
  4. Klicka på knappen Ny.
Skapa objekt > avtal

5. I steg 1. Välj fälttyp, välj sök relation och klicka sedan på nästa

Lookup Relationship

6. I steg 2. Välj det relaterade objektet, markera ditt objekt (beställning i det här exemplet) från listmenyn och klicka sedan på nästa

7. I steg 3. Ange etikett och namn för sökfältet, ange ett fältnamn och klicka på nästa.

Relationship step 3

8. Klicka på nästa i steg 4 och steg 5

9. I steg 6. Lägg till anpassade relaterade listor, se till att alternativet lägg till relaterad lista har aktiverats och klicka på spara.

Alternativet lägg till relaterad lista

Avancerade autentiseringsmetoder för signerare

Juridiskt sett så räcker det att autentisera till e-postkonto (och den signerande URL:en på e-postadressen) för att få till en bindande signatur. Men i många fall är det dock önskvärt med en andra autentisering för signerarens identitet. Adobe Sign erbjuder tre olika metoder för identitetskontroll (USA-baserade kunder har fyra alternativ när KBA inkluderas):

• Lösenord– mottagaren anger ett lösenord för att visa och signera avtalet.
    • Lösenordet måste meddelas till mottagarna
    • Aktiverat som standard
  • Social identitet– mottagaren autentiserar med Facebook, Google, LinkedIn eller en annan tjänst innan de kan visa och signera.
    • Inaktiverat som standard
  • Telefonautentisering– mottagaren skickas ett automatiserat textmeddelande (SMS) eller ett telefonsamtal med den nödvändiga koden.
    • Kostnader per transaktion tillämpas
    • Inaktiverat som standard
  • Kunskapsbaserad autentisering– mottagaren besvarar frågor som hämtats från offentliga databaser för att verifiera sin identitet.
    • Kostnader per transaktion tillämpas
    • Enbart USA-baserade signerare
    • Inaktiverat som standard

Det finns två konfigurationsalternativ att överväga:

• Vilken (om någon) andra metod för verifiering vill du aktivera?
    • Tänk på att både telefon- och KBA-autentisering medför en kostnad så de bör inte aktiveras om det inte finns ett kontrakt som tillåter sådan användning.
  • Vill du att alla signerare alltid använder samma verifieringsmetod eller vill du ange metod per mottagare?
    • Här tillåts även konceptet med ”interna” och ”externa” signeringsmetoder. Adobe Sign klassificerar alla e-postadresser som ingår i ditt Adobe Sign-konto som interna signerare, medan e-postadresser som inte ingår i ditt konto är externa.
    • Rekommenderas starkt om du använder en betald autentiseringsmetod och samlar in interna motsignaturer.

Aktivera avancerade verifieringsmetoder för signerare (Adobe Sign)

Först måste du aktivera alternativen i Adobe Sign-kontot.  Så här gör du:

1. Logga in på Adobe Sign med användar-ID för din kontoadministratör
  2. Navigera till Konto > Kontoinställningar > Skicka-inställningar.
Navigera till Konto > Kontoinställningar > Skicka-inställningar.

3. Kontrollera de alternativ som du vill aktivera

4. Klicka på Spara

Aktivera avancerade verifieringsmetoder för signerare (Salesforce)

Om du vill justera de tillgängliga autentiseringsmetoderna i Salesforce:

1. Gå till konfigurera > plattformsverktyg > anpassad kod > anpassade inställningar.
    • Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar
    • Sidan med Adobe Sign-inställningar öppnas
Adobe Sign-inställningar option.

3. Klicka på knappen Hantera.

Adobe Sign-inställningssidan och hantera-knappen

4. Klicka på Ny (eller Redigera).

Adobe Sign-inställningssidan Ny-knappen

5. Hitta de värden som du vill justera med den Hitta-funktion du föredrar (cmd/ctrl + f):

Metod

Inställning

Standard

Lösenord

Dölj lösenord för signering

Inaktiverad

Social

Inaktivera verifiering med socialt ID

Aktiverad

Telefon

Aktivera telefonverifiering

Inaktiverad

KBA

Inaktivera kunskapsbaserad

Aktiverad

6. När du har gjort dina ändringar, klickar du på Spara

Aktivera avancerade verifieringsmetoder per mottagare (Adobe Sign)

Kunder som implementerar den andra kontrollen, kommer troligen att vilja aktivera skilda identitetsmetoder för signerare så att deras interna signerare inte får lika intensiva kontroller.

De konfigurerbara inställningarna är på samma plats som verifieringsmetoderna.

Först måste du aktivera alternativen i Adobe Sign-kontot.  Så här gör du:

1. Logga in på Adobe Sign med användar-ID för din kontoadministratör
  2. Navigera till Konto > Kontoinställningar > Skicka-inställningar.
Navigera till Konto > Kontoinställningar > Skicka-inställningar.

3. Markera tillåt att signerare i mitt konto använder olika inställningar för verifiering av signeraridentitet.

4. Markera de verifieringsalternativen som du vill tillåta för interna signerare

5. Klicka på Spara

Aktivera avancerade verifieringsmetoder per mottagare (Salesforce)

Om du vill justera de tillgängliga autentiseringsmetoderna i Salesforce:

1. Gå till konfigurera > plattformsverktyg > anpassad kod > anpassade inställningar.
    • Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar
    • Sidan med Adobe Sign-inställningar öppnas
Adobe Sign-inställningar

3. Klicka på knappen Hantera.

Adobe Sign-inställningssidan och hantera-knappen

4. Klicka på Ny (eller Redigera).

• Sidan med Adobe Sign-inställningarna öppnas.
Adobe Sign-inställningssidan Ny-knappen

5. Hitta de värden som du vill justera med den Hitta-funktion du föredrar (cmd/ctrl + f):

• Aktivera olika identifieringsmetoder för signerare– markera den här kryssrutan för att aktivera olika verifieringsmetoder för mottagare i ditt Adobe Sign-konto jämfört med de utanför ditt Adobe Sign-konto. Du kan till exempel kräva att en kund verifieras med kunskapsbaserad identitet innan de undertecknar dokumentet, men att din säljchef inte behöver genomgå någon ytterligare verifiering.
  • Aktivera identitetsverifiering per signerare– aktivera den här inställningen för att tillåta att varje signerare har olika metoder för identitetsverifiering. (t.ex. lösenord, telefon, social identitet, KBA).

6. Klicka på spara när du är klar

Konfigurera Salesforce för att skicka stora dokument

Stora dokument går automatiskt att skicka för transaktioner och bakgrundsåtgärder upp till en viss gräns:

• Överföringsgränser – observera att Salesforce Lightning-överföraren bara tillåter en filöverföring på ~700 KB. Om du överföra från Salesforce-biblioteket så får du mer spelrum.
  • Skicka transaktioner– du kan skicka ett enda dokument från Salesforce-biblioteket som är upp till 2,0 MB eller flera dokument vars sammanlagda storlek är upp till 2,0 MB.
  • Bakgrundsåtgärder – När du skickar dokumentet genom en bakgrundsåtgärd, kan du skicka ett dokument som är högst 9.0 MB eller flera dokument vars sammanlagda storlek är högst 9.0 MB. (Mer information om bakgrundsåtgärder finns i handboken för avancerad anpassning.)

Om du behöver skicka större dokument måste du göra följande:

• Ställ in och konfigurera webbplatsen för Adobe Sign-återanrop
  • Lägg till webbadressen för Adobe Sign-återanrop i Anpassade inställningar
  • Anpassa profilen för webbplatsen för Adobe Sign-återanrop
  • Ange Synligt för alla profiler för fältet Antal anrop för bilagetjänst

Obs!

• Det går inte att skicka stora filtransaktioner (som definieras nedan) för signering i Salesforce Professional Edition.
  • Om du inte har använt Salesforce-webbplatser i din Salesforce-organisation, måste du först registrera ett domännamn för Force.com som ska användas för alla dina Salesforce-webbplatser i kontot. (Se Registrera en anpassad Force.com-domän i Salesforce.com-hjälpen). Tänk på att om du registrerar ett nytt domännamn, bör du inte använda långa domännamn och att den skyddade webbplatsadressen kan överstiga gränsvärdet på 255 tecken som gäller för återanrops-URL:er i Adobe Sign.

Ställ in och konfigurera Adobe Sign-webbplatsen för återanrop

Du måste ställa in och konfigurera en plats för Adobe Sign-återanrop så att avtalsuppdateringar kan publiceras i Salesforce i tid.

1. Gå till konfigurera > plattformsverktyg > användargränssnitt > platser och domäner > platser
  2. Registrera ditt domännamn
    1. Skriv namnet på den önskade domänen i textfältet efter http://
    2. Klicka på knappen Kontrollera tillgänglighet för att säkerställa att domänen är tillgänglig för användning
      1. När du har en tillgänglig domän, visas meddelandet klart.
    3. Godkänn användarvillkoren och klicka på knappen registrera min Force.com-domän
16_create_a_site

Sidan Webbplatser uppdateras för att visa din nya webbplats

3. Klicka på knappen Ny

• Sidan Webbplatsredigering läses in
Platssida – ny knapp

4. Gör följande på sidan Webbplatsredigering:

• Värdet för webbplatsetiketten ska vara Adobe Sign-återanrop.
  • Värdet för webbplatsnamnet ska vara Adobe_Sign_Callback.
  • Värdet för webbplatskontakten ska vara den Salesforce-användare som ska ta emot meddelanden om webbplatser. I de flesta fall är det kontoadministratören.
  • Värdet för standardwebbadressen ska vara AdobeSignCallback.
  • Aktivera kontrollen Aktivt.
  • Värdet för den aktiva startsidan för webbplatsen ska vara EchoSignCallback.
    • EchoSign är ett äldre namn för Adobe Sign-produkten.

Fälten ska se ut så här:

Helt konfigurerad plats

5. Klicka på Spara för att fortsätta.

6. I avsnittet Anpassade webbadresser klickar du på länken Visa

En ny flik öppnas

Helt konfigurerad och sparad plats

7. Kopiera från den nya fliken värdet för webbadressen i webbläsaren och klistra in den i en textfil.

• Om du testar på sandlådor, kopierar du http-adresser och inte https-adresser.

Din webbadress ska se ut ungefär som webbadressen nedan:

URL för exempelwebbplats

Obs!

Du behöver den här webbadressen för att göra dina inställningar.

Lägga till webbadressen för Adobe Sign-återanrop i Anpassade inställningar

1. Gå till konfigurera > plattformsverktyg > anpassad kod > anpassade inställningar.
    • Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar
    • Sidan med Adobe Sign-inställningar öppnas
Adobe Sign-inställningar

3. Klicka på knappen Hantera.

Adobe Sign-inställningssidan och hantera-knappen

4. Klicka på Ny (eller Redigera)

Sidan Redigera Adobe Sign-inställningarna öppnas.

Adobe Sign-inställningssidan Ny-knappen

5. Ange att värdet för Återanrops-URL för Adobe till Salesforce ska vara samma som för den säkra webbadressen, som du kopierade sedan du konfigurerat webbplatsen för Adobe Sign-återanropet (se steg 7 nedan).

Kontrollera att adressprefixet är ”https” och inte ”http”.

Anpassad URL för återanrop

6. Klicka på Spara för att spara inställningarna.

Anpassa profilen för webbplatsen för Adobe Sign-återanrop

Du måste också anpassa profilen för webbplatsen för Adobe Sign-återanrop enligt följande:

• Lägg till Apex-klassen AgreementAttachmentService så att den visas
  • Aktivera avtalsobjektet och fältbehörigheterna om det skulle behövas
  • Lägg till IP-adressen för webbplatsen för Adobe Sign-återanropet

Obs!

Med följande steg visas det utökade profilgränssnittet. (Se Profilöversikt i hjälpen för Salesforce.com för mer information om profilgränssnitten.)

1. Navigera till Inställningar > Plattformsverktyg > Användargränssnitt > Webbplatser och domäner > Webbplatser
  2. Klicka på webbplatsetiketten Adobe Sign-återanrop
  3. Klicka på knappen Inställningar för offentlig åtkomst
Allmän åtkomst Inställningsknappen

4. Gör följande för att lägga till Apex-klassen AgreementAttachmentService:

a. Klicka på länken Aktivera åtkomst till Apex-klass för att hoppa till det avsnittet. Klicka sedan på Redigera.

Inställningar för offentlig åtkomst-knappen

b. Markera echosign_dev1.AgreementAttachmentService i listan Tillgängliga Apex-klasser till vänster och klicka sedan på Lägg till för att flytta den till listan Aktiva Apex-klasser till höger. Se nedan.

c. Klicka på Spara

Du kommer nu tillbaka till sidan Profil för Adobe Sign-återanrop

välj echosign_dev1.AgreementAttachmentService

5. Gör så här för att aktivera objektnivåbehörigheter för profilen för Adobe Sign-återanropets webbplats.

a. klicka på Redigera-knappen på sidan för Adobe Sign-återanropsprofil

Bläddra nedåt till anpassade objektsbehörigheter

b. Aktivera alla objektbehörigheterna för avtal (läsa, skapa, redigera, ta bort, visa alla, ändra alla)

Egenskaper för anpassat objekt

c. Klicka på Spara

Du kommer nu tillbaka till sidan Profil för Adobe Sign-återanrop

6. Lägg till IP-intervallen för de allmänna inställningarna för webbplatsen så att den är begränsad till IP-adresser för Adobe Sign.

a. Klicka på länken IP-intervall för inloggning för att hoppa till rätt avsnitt

b. Klicka på knappen Ny

c. I dialogrutan med IP-intervall för inloggning anger du det första IP-adressintervallet:

IP-startadress: 52.71.63.224

IP-slutadress: 52.71.63.255

Beskrivning: Adobe Sign

d. Klicka på Spara

Ställ in IP-intervallen

Obs!

Om felet ”Listan med IP-intervall täcker inte den aktuella IP-adressen…”. visas ska du aktivera alternativet Spara det här IP-intervallet även om det inte täcker min aktuella IP-adress och klicka sedan på Spara igen.

e. upprepa stegen a-d ovan för de ytterligare IP-adressintervallen nedan:

Start-IP

Slut-IP

Beskrivning

52.35.253.64

52.35.253.95

Adobe Sign

52.48.127.160

52.48.127.191

Adobe Sign

52.58.63.192

52.58.63.223

Adobe Sign

52.196.191.224

52.196.191.255

Adobe Sign

52.65.255.192

52.65.255.223

Adobe Sign

13.126.23.0 13.126.23.31 Adobe Sign

Det sista IP-intervallet för inloggning på webbplatsen för Adobe Sign-återanrop ska visas enligt följande:

Båda IP-intervallen har angetts

Ange Synligt för alla profiler för fältet Antal anrop för bilagetjänst

Du måste kontrollera att fältet ”Antal anrop för bilagetjänst” kan redigeras med den aktuella profilen genom att göra följande.

1. Navigera till Inställningar > Plattformsverktyg > Objekt och fält > Objektshanterare
  2. Klicka på länken Avtal i det vänstra fältet
  3. Klicka på alternativet Fält och relationer i det vänstra fältet
  4. Söka och klicka på länken antal anrop av bilagetjänsten
Skapa objekt > avtal

5. Klicka på knappen Ange på fältnivåsäkerhet.

6. Aktivera synligt och skrivskyddat på toppnivån för att aktivera fältnivåsäkerhet för alla visade profiler

Aktivera synligt och skrivskyddat på den översta nivån

7. Klicka på knappen Spara.

Adobe Sign för Salesforce – Professional Edition

Om du använder Salesforce Professional Edition, måste du följa instruktionerna i följande avsnitt efter att du har slutfört de vanliga installationsstegen.

Lägg till fält till sidlayouten för avtalslayout professional

1. Gå till: konfigurera > plattformsverktyg > objekt och fält > objektshanteraren
  2. Välj etiketten avtal på den vänstra sidan av fönstret
  3. Välj sidlayouter från den vänstra listen
  4. Klicka på sidlayoutnamnet avtalslayout professional
Skapa objekt > avtal

5. När du har fält markerat, klickar du för att dra och släppa var och en av följande fält till sidlayouten:

• Mottagare (Användare)
  • Fler mottagare 1 (Användare)
  • Fler mottagare 2 (Användare)
  • Fler mottagare 3 (Användare)
  • Aktivera Automatiska påminnelser
  • Mottagaradresser
  • Koppla

6. Klicka på knappen Spara.

Lägg till fält i layouten för mottagare

Lägg till fält i sidlayouten för mottagare

1. Gå till: Inställningar > plattformsverktyg > objekt och fält > objektshanteraren
  2. Välj etiketten mottagare på den vänstra sidan av fönstret
  3. Välj sidlayouter från den vänstra listen
  4. Klicka på layoutnamnet layoutsida för EchoSign-mottagare
  5. Med fält markerat, klickar du för att dra och släppa var och en av följande fält till sidlayouten:
  • Avtal
  • Kontakt
  • E-postadress
  • Lead
  • Ordningsnummer
  • Person – Företag
  • Mottagartyp
  • Använd e-postadress
  • Användare
  • Koppla

6. Klicka på knappen Spara.

Vanliga problem

Bevilja åtkomst till ytterligare profiler

Vid installationen, är det möjligt att du bara beviljat administratörer åtkomst till Adobe Sign för Salesforce. Om du behöver utöka åtkomst till ytterligare användarprofiler, refererar du till dokumentationen för bevilja profilåtkomst för Adobe Sign för Salesforce.

Uppdatera e-postadresser eller lösenord

Lösenordsändringar för administratörens Salesforce-konto

Om Salesforce-lösenordet eller användarnamnet har ändrats för det konto som är länkat till Adobe Sign för din Salesforce-organisation, måste du uppdatera det så att statusuppdateringarna fortsätter att fungera korrekt för avtal inom din organisation.

1. Gå till sidan Adobe Sign-admin och klicka på länken aktivera automatiska statusuppdateringar.

Länken aktivera automatiska statusuppdateringar

2. Klicka på knappen aktivera och tillåt åtkomst till Adobe Sign när du uppmanas

Uppdatera e-postadresser för användare i Adobe Sign

Om en användare i din Salesforce-organisation ändrar sin e­postadress, måste den användarens e-postadress ändras också i Adobe Sign.

Adobe Sign-användare kan ändra sina e-postadresser själva. Användare hittar information om hur de ändrar sina e-postadresser i Adobe Sign-hjälpen genom att klicka här.

Adobe Sign-kontoadministratörer kan också ändra e-postadresserna för användare med bulkuppdateringsfunktionen. Administratörer hittar information om hur man använder bulkuppdatering i Adobe Sign-hjälpen genom att klicka här.

Leadsökning i Professional- och Enterprise-versionerna misslyckas

Professional- och Enterprise-versionerna misslyckas med lead-sökningar om användarens profil inte tillåter åtkomst till fältet mobil i lead-objektet.

Du korrigerar genom att:

• Gå till: konfigurera > plattformsverktyg > objekt och fält > objektshanteraren
  • Välj Lead från listan med objekt till vänster om fönstret
  • Välj fält och relationer från alternativen i vänster räcke
  • Klicka på fält-etiketten för mobil-fältet
  • Klicka på knappen Ange på fältnivåsäkerhet
  • Ställ in lämpliga profiler att aktivera (kontrollera) Synliga och skrivskyddade
  • Klicka på Spara