Adobe Sign för Salesforce – installationsguide (v23)

Installationsguide för Adobe Sign för Salesforce-paket, version 23

Översikt

Adobe Sign för Salesforce fungerar från alla webbläsare och mobila enheter. Appen finns tillgänglig från AppExchange och stöder följande Salesforce-versioner:

• Professional
  • Enterprise
  • Unlimited
  • Developer
  • Performance

Få omedelbara fördelar för dina dokument- och underskriftsarbetsflöden:

• Spara tid och pengar genom att eliminera snigelpost, kurirtjänster och fax
  • Skicka kontrakt för e-signering eller godkännande direkt från Salesforce, få åtkomst till kontraktshistorik i realtid och visa sparade kontrakt från alla objekt
  • Spåra avtal i realtid för din organisation och hämta uppdateringar med Chatter när avtal visas, signeras, avbryts eller avvisas
  • eSign på över 20 språk och stöd för faxtjänster på 50+ platser runt hela jorden
  • Använd Salesforce-data för dokument innan du skickar iväg dem och mappa signeringsdata tillbaks till Salesforce-objekt automatiskt och smidigt
  • Skapa återanvändbara avtalsmallar för sändningsalternativ och aktivera enklicksåtgärder med Skicka för signeringsknappar för att skicka anpassade avtal från alla Salesforce-objekt
  • Inbyggd integrering med Conga Composer, Apttus, Selectica, Drawloop, Zuora, Emptoris och mer
  • Alla Adobe Sign-objekt och -sidor i Salesforce översätts till alla 16 språk som stöds av Salesforce.com så att dina Salesforce-användare kan skicka och spåra alla sina avtal på deras modersmål

Förutsättningar

Det finns några förhandskrav som du bör vara medveten om och en del enkla identifieringar som hjälper din distribution att gå smidigt.

Innan du laddar ned paketet, kontakta Adobe Signs supportteam för att:

• Säkerställa att Adobe Sign-kontot är korrekt etablerat i kanalen i Salesforce
  • Kontrollera att rätt användar-ID (e-postadress) definieras som administratör i Adobe Sign-systemet
  • Ange alla domäner som företaget har och som dina användare kan tänkas använda i sina e-postadresser (inkludera inte allmänt tillgängliga domäner som gmail.com, yahoo.com osv.)
  • Skapa en lista över alla användare i Adobe Sign-systemet som använder företagets domäner
    • Du kan behöva begära att flytta behöriga användare till ditt Adobe Sign-konto
    • Det är grundläggande att användarens e-postadress i Adobe Sign matchar användarens primära e-postadress. Om den inte gör det bör e-postadressen i Adobe Sign ändras.

Inom miljön i Salesforce finns det några saker att tänka på:

• Inaktivera eventuella popup-blokerare under installation/konfiguration
  • Adobe Sign för Salesforce kräver att du aktiverar cookies i din webbläsare. Du måste också kontrollera att cookies från tredje part är aktiverat eftersom det krävs i vissa webbläsare
  • Min domän måste vara aktiverat för att använda Adobe Sign i Lightning-miljön
  • Gå till Konfigurera > Inställningar > Säkerhet > Sessionsinställningar och se till att:
    • Lås sessioner till ip-adressen som de kommer från är inaktiverat
  • Licensiering – Adobe Sign-användare och -administratörer måste tilldelas en giltig licens för att använda tjänsten.
  • Filbegränsningar – överföringsstorleken för filer är begränsad till ~700 KB i Salesforce Lightning. Du kan konfigurera Salesforce att skicka dokument från biblioteket upp till 9 MB i bakgrunden (se konfigurera Salesforce att skicka stora dokument). För de flesta administratörer, är det värt att konfigurera det här tidigt.

Webbläsare som stöds

• Chrome – aktuell version
  • Firefox – aktuell version
  • Safari – aktuell version
  • Edge – aktuell version
    • Salesforce-administratörer kommer inte kunna starta konfigurationsguiden i Edge-webbläsare

Kända fel

Det finns ett känt problem för kunder som har aktiverat kontodelning på sitt Adobe Sign-konto.

När kontodelning är aktiverat kommer användare som inte är part i avtalet inte att kunna visa avtalet (i Salesforce-miljön), om inte:

• Avtalet skapades från en delad biblioteksmall i Adobe Sign-biblioteket
  • Biblioteksmallen delas på ett sätt som omfattar användaren. Antingen:
    • Delad för alla användare i kontot
    • Delad på gruppnivån, där avsändaren och användaren är i samma grupp.

Avtalet är fortfarande visningsbart i Adobe Sign-miljön.

Support för Adobe Sign

Om du har några frågor eller behöver mer hjälp, kan du öppna ett supportärende med Adobe Sign-support eller kontakta din tilldelade kundframgångsansvarige.

Installera Adobe Sign för Salesforce v23

Nykundstestning och installation för första gången – för de som är nya i Adobe Sign för Salesforce, kan du testa att installera och börja skicka testavtal på bara några minuter.  En grundläggande installation till fungerande skick tar bara 15 minuter

Befintliga kunder som uppgraderar från tidigare versioner – vi rekommenderar starkt kunder att uppgradera till den senaste versionen av paketet för att kunna dra nytta av de senaste funktionerna och för att få den bästa supporten. Se uppgraderingshandboken för mer information om du uppgraderar till Adobe Sign för Salesforce v23.x från en tidigare version.

Lightning-upplevelsen stöds fullt ut i det nya Adobe Sign-paketet och dessa instruktioner skrivs med Lightning-gränssnittet.

Viktiga testanteckningar för sandlådan

När du testar i en Salesforce-sandlåda, använder du ofta inte en riktig e-postadress som du har åtkomst till. (t.ex. user@company.com.sandboxname) om så är fallet, rekommenderar vi starkt att du ändrar din Salesforce sandlåde-e-post till en riktig e-postadress innan du börjar testa så att ditt Adobe Sign-konto är knutet till en verklig e-postadress. Annars kan det bli krångligt om du vill byta e-postadress senare när du flyttar till produktion eftersom ditt Adobe Sign-konto är knutet till en e-postadress som inte finns och inte kan verifieras för att ändra e-postadressen.

Installera Adobe Sign-paketet

Du måste ha ett Salesforce-konto för att installera Adobe Sign-paketet. Om du inte har det, kan du skapa ett under installationen enligt anvisningarna nedan:

1. Klicka på knappen Hämta nu.

2. Välj lämpligt inloggningsalternativ.

• Har du redan ett Salesforce-konto väljer du Fortsätta som gäst.
      • Ange dina användaruppgifter när de efterfrågas.
    • Välj Jag har ingen inloggning om du inte har ett konto.
      • Du kommer att uppmanas att skapa ett Salesforce-konto.
      • När du är klar upprepar du steg 1 och 2 för att logga in med användaruppgifterna.

3. Du uppmanas att välja installationsmiljö, Produktion eller Sandlåda

4. Granska installationsinformationen och villkoren:

• Markera kryssrutan Villkor för att bekräfta att du har läst och godkänner villkoren.
    • Klicka på Bekräfta och installera för att påbörja installationen.
    Bekräfta installationsinformation

5. Ange användarnamn och lösenord och klicka sedan på Logga in i Salesforce när du uppmanas att logga in i din Salesforce-organisation.

6. När sidan Installera Adobe Sign visas:

• Välj Installera för alla användare.
    • Klicka på Installera.
    Installera för alla användare

7. Vid importen, visas en meddelandesida som säger att det kan ta lite tid

• Klicka på Klar för att fortsätta.

När installationen är klar, kommer du att få ett e-postmeddelande att paketet har installerats. Du kan verifiera det här genom att kontrollera Konfigurera > Plattformsverktyg > Appar > Installerade paket

Sidan installerade paket visar din installationsinformation:

installera paketversion

Konfiguration efter installation (obligatoriskt)

Några enkla konfigurationssteg krävs innan du kan börja skicka Adobe Sign-avtal från Salesforce. Dessa steg beskrivs nedan.

Tillämpa Adobe Sign-behörighetsuppsättningarna efter behov

Adobe Sign installerar fyra behörighetsuppsättningar för att göra det möjligt att bevilja åtkomst till anpassade objekt på fältnivå:

• Adobe Sign-användare - Lägsta krav på behörighet för Adobe Sign för Salesforce-avsändaranvändare. Inkluderar begränsad tillgång till de nödvändiga komponenter som ingår i det hanterade paketet: objekt, fält, flikar, klasser och sidor
  • Adobe Sign community-användare – Lägsta krav på behörighet för Adobe Sign för Salesforce community-användare
    • Inkluderar begränsad tillgång till de nödvändiga komponenter som ingår i det hanterade paketet: objekt, fält, flikar, klasser och sidor
  • Adobe Sign-administratör - Minsta nödvändiga behörighet för en Adobe Sign för Salesforce-administratör. Inkluderar fullständig åtkomst till alla komponenter som ingår i det hanterade paketet: objekt, fält, flikar, klasser och sidor.
  • Adobe Sign-integrationsanvändare - Alla nödvändiga behörigheter för en Adobe Sign för Salesforce-integrationsanvändare. Inkluderar all administrativ åtkomst samt tillgång till all organisationsdata.

Tilldela dig själv och eventuella andra administratörer med fullständig åtkomst behörighetsuppsättningen Adobe Sign-integrationsanvändare.

Alla användare av Adobe Sign-paketet måste tilldelas behörighetsuppsättningen Adobe Sign-användare innan de kan använda tjänsten.

Starta installationsguiden för Adobe Sign

1. Klicka på Appfönstret i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på Adobe Sign-appen för att öppna en vy med Adobe Sign-flikarna visade.

Navigera till objekt i Adobe Sign

2. Klicka på fliken Adobe Sign-administratör för att starta installationsguiden

3. I ”steg 1: länka ditt Adobe-konto till Salesforce” i konfigurationsguiden, väljer du lämpligt:

• Logga in på Adobe – du uppmanas att logga in på Adobe Sign
      1. Logga in som Adobe Sign-administratör
      2. Tillåt åtkomst när du uppmanas
      3. Du bör få ett meddelande som säger Klart! Du har auktoriserat ditt Adobe-konto
    • Registrera dig för en kostnadsfri demoversion en ny webbläsarsida öppnas där du uppmanas att skapa ett nytt konto. När du har skapat ditt konto, måste du stänga webbläsarfönstret, gå tillbaka till Salesforce-sidan och välja logga in på Adobe för att fortsätta
    Steg 1 – Länka ditt konto

Obs!

Funktionen Aktivera Adobe Analytics och lägg till *.adobe.io på betrodda CSP-platser är aktiverad som standard för de flesta nyinstallerade konton.

• Organisationer med ursprung i Kanada och Europeiska unionen har detta alternativ inaktiverat som standard
    Den här inställningen har införts för att låta Adobe Sign samla in användningsdata för att förbättra produkten. Uppgifterna används endast för utveckling och inte för marknadsföring. Administratörer kan aktivera/inaktivera den här funktionen på fliken Adobe Sign-administratör.
  4. Klicka på Nästa i meddelandet att steg 1 lyckades

5. I ”steg 2: aktivera automatiska statusuppdateringar för Adobe Sign”, klickar du på knappen Aktivera

• När du ombeds att tillåta åtkomst till Adobe Sign så klickar du på Tillåt
    • Ett meddelande borde visas: Klart! Du har aktiverat automatiska statusuppdateringar av ditt konto.
  6. Klicka på Nästa längst ned på sidan för att fortsätta

7. När installationsguiden visar Grattis! Är din installation slutförd, klicka på Klar så kan du börja använda Adobe Sign för Salesforce.

Gratulerar! Du har installerat och konfigurerat Adobe Sign för Salesforce.

Efter den inledande konfigurationen, kan du använda Adobe Sign-administrationsflikarna för att komma åt avancerade Adobe Sign-funktioner, kontoinställningar och andra resurser.

Obs!
    • Om du stöter på problem med att skicka avtal, kan du kontakta Adobe Support för att se till att ditt Adobe Sign-konto ligger i rätt kanal för Salesforce-integreringen, som är standard för Salesforce-användare.
    • Om du använder Salesforce Professional Edition, måste du slutföra installationen genom att följa de extra stegen i avsnittet Adobe Sign för Salesforce Professional Edition – ytterligare installationssteg.

Lägg till avtalsobjektet till sidlayouter

Du kan förbättra användbarheten av Adobe Sign genom att lägga till avtalsobjekt till de sidlayouter som dina användare interagerar med oftast när de skickar dokument för signatur.

1. I fliken Adobe Sign Admin klickar du på länken lägg till Skicka för signeringskomponenter till Salesforce-sidor (valfritt).

2. Ett överlägg visas där du kan välja ett av fem standardsidlayouter: konto, möjlighet, kontrakt, lead och kontakt.  Välj den sidlayout du vill ändra.

3. När objektsidan har lästs in ska du klicka på alternativet Sidlayouter i det vänstra fältet

4. Välj den sidlayout du vill redigera

5. Klicka på Relaterade listor i den vänstra menyn och dra och släpp sedan objektet Avtal på önskad plats i sidlayouten.

6. Klicka på knappen Spara.

Möjlighetsvy med avtal

Med avtalsobjektet på plats kan du enkelt se alla avtal relaterade till Salesforce-objektet eller skicka nya avtal direkt från den relevanta posten.

Valfria konfigurationer efter installationen

Här följer de valfria konfigurationer som kommer att ta din installation från funktionell till värdefull. Adobe Sign tillåter ett stort antal konfigurationsalternativ och resten av det här dokumentet beskriver de mest använda justeringarna. De mindre vanliga (läs: värdefulla i vissa lägen) konfigurationerna finns i den Avancerade konfigurationsguiden.

Aktivera delegeringsroller för mottagare

Obs!

Delegeringsroller stöds bara i Lightning-miljön

Delegeringsrollerna är platshållare för situationer där du vet att någon kommer att behöva interagera med avtalet, men du vet inte vem det kommer att vara när du skickar avtalet.  Delegatorn förväntas inte agera, så det finns inga fält tillgängliga för dem när de tar emot dokumentet.  När avtalet har delegerats, kommer den som avtalet delegerats till att ha fullständig åtkomst till alla fält som de har fått tillgång till.

Det finns delegatoralternativ för alla de fem standardrollerna (signerare, godkännare, accepterande, formulärifyllare och certifierad mottagare).

Om du vill aktivera delegeringsrollerna:

1. Navigera till Inställningar > Plattformsverktyg > Anpassad kod > Anpassade inställningar

• Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar

• Alternativet Adobe Sign-inställningar öppnas på sidan

3. Klicka på knappen Hantera

4. Klicka på Ny (eller Redigera, om du har konfigurerat inställningarna tidigare)

• Sidan med Adobe Sign-inställningarna öppnas.

5. Hitta de värden som du vill justera med den Hitta-funktion du föredrar (cmd/ctrl + f).

De tillgängliga delegatorrollvärdena är:

• Aktivera Delegera accepterande-roll - Behövs när du vill delegera en Accepterande-roll
    • Aktivera Delegera certifierad mottagare-roll - Behövs när du planerar att delegera en certifierad mottagare
    • Aktivera Delegera formulärifyllare-roll - Används när du måste delegera en fomulärifyllare-roll
    • Aktivera rollen mottagare som delegerar godkännare – Behövs när du planerar att delegera till godkännare
    • Aktivera rollen mottagare delegerar signerare – Behövs när du kommer att delegera till signerare

6. Klicka på Spara

Lägga till avtal i andra Salesforce-objekt

Du kan associera Adobe Sign-avtal med de Salesforce-objekt som du väljer (standard eller anpassade objekt). Det gör att du kan skapa avtal som är kopplade till dessa objekt och som visar alla avtal som relaterar till ett objekt på det objektets sida.

Instruktionerna nedan beskriver hur du kopplar avtal till ett beställningsobjekt, men de kan tillämpas på alla andra objekt i din Salesforce-organisation.

1. Navigera till Inställningar > Plattformsverktyg > Objekt och fält > Objektshanteraren

2. Klicka på objektet Avta

3. Klicka på länken fält och relationer i den vänstra listen på sidan

4. Klicka på knappen New.

5. I steg 1. Välj fälttyp, välj Sök relation och klicka sedan på Nästa

Välj Uppslagsrelation

6. I steg 2. Välj det relaterade objektet, markera ditt objekt (Beställning i det här exemplet) från listmenyn och klicka sedan på Nästa

7. I steg 3. Ange etikett och namn för sökfältet, ange ett Fältnamn och klicka på Nästa.

8. Klicka på Nästa i Steg 4 och Steg 5

9. I steg 6. Lägg till anpassade relaterade listor, se till att alternativet lägg till relaterad lista har aktiverats och klicka på spara.

Avancerade metoder för ID-autentisering

Juridiskt sett så räcker det att autentisera till e-postkonto (och den signerande URL:en på e-postadressen) för att få till en bindande signatur. Men i många fall är det dock önskvärt med en andra autentisering för signerarens identitet. I Adobe Sign finns fyra metoder för tvåfaktorsautentisering (USA-baserade kunder har fem alternativ när KBA inkluderas):

• Lösenord – mottagaren anger ett lösenord för att visa och signera avtalet.
    • Lösenordet måste meddelas till mottagarna
    • Aktiverat som standard
  • Telefonautentisering – mottagaren skickas ett automatiserat textmeddelande (SMS) eller ett telefonsamtal med den nödvändiga koden.
    • Kostnader per transaktion tillämpas
    • Inaktiverat som standard
  • Kunskapsbaserad autentisering – mottagaren besvarar frågor som hämtats från offentliga databaser för att verifiera sin identitet.
    • Kostnader per transaktion tillämpas
    • Enbart USA-baserade signerare
    • Inaktiverat som standard
  • Autentisering med myndighets-ID – mottagaren skickar en bild av sitt pass eller myndighetsutfärdat ID/körkort
    • Kostnader per transaktion tillämpas
    • Måste aktiveras av en Success Manager i Adobe Sign-systemet
    • Inaktiverat som standard

Det finns två konfigurationsalternativ att överväga:

• Vilken (om någon) andra metod för verifiering vill du aktivera?
    • Tänk på att både telefon, KBA och autentisering med myndighets-ID medför en kostnad så de bör bara användas när det finns ett avtal som tillåter sådan användning.
  • Vill du att alla signerare alltid använder samma verifieringsmetod eller vill du ange metod per mottagare?
    • Här tillåts även konceptet med ”interna” och ”externa” signeringsmetoder. Adobe Sign klassificerar alla e-postadresser som ingår i ditt Adobe Sign-konto som interna signerare, medan e-postadresser som inte ingår i ditt konto är externa.
    • Rekommenderas starkt om du använder en betald autentiseringsmetod och samlar in interna motsignaturer.

Aktivera avancerade ID-autentiseringsmetoder (Adobe Sign)

Först måste du aktivera alternativen i Adobe Sign-kontot.  Så här gör du:

1. Logga in på Adobe Sign med användar-ID för din kontoadministratör

2. Gå till Kontoinställningar > Skicka inställningar > ID-autentiseringsmetoder

ID-autentiseringsmetoder

3. Kontrollera de alternativ som du vill aktivera

4. Klicka på Spara

Aktivera avancerade ID-autentiseringsmetoder (Salesforce)

Om du vill justera de tillgängliga autentiseringsmetoderna i Salesforce:

1. Navigera till Inställningar > Plattformsverktyg > Anpassad kod > Anpassade inställningar

• Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar

• Alternativet Adobe Sign-inställningar öppnas på sidan

3. Klicka på knappen Hantera.

4. Klicka på Ny (eller Redigera).

5. Hitta de värden som du vill justera med den Hitta-funktion du föredrar (cmd/ctrl + f)

Metod

Inställning

Standard

Lösenord

Dölj lösenord för signering

Inaktiverad

Telefon

Aktivera telefonverifiering

Inaktiverad

KBA

Inaktivera kunskapsbaserad

Aktiverad

Myndighets-ID

Aktivera autentisering med myndighets-ID

Inaktiverad

6. När du har gjort dina ändringar, klickar du på Spara

Aktivera avancerade ID-autentiseringsmetoder per mottagare (Adobe Sign)

Kunder som implementerar den andra kontrollen, kommer troligen att vilja aktivera skilda identitetsmetoder för signerare så att deras interna signerare inte får lika intensiva kontroller.

De konfigurerbara inställningarna är på samma plats som verifieringsmetoderna.

Först måste du aktivera alternativen i Adobe Sign-kontot.  Så här gör du:

1. Logga in på Adobe Sign med användar-ID för din kontoadministratör

2. Navigera till Kontoinställningar > Skicka-inställningar > ID-autentisering för interna mottagare

3. Markera Aktivera olika ID-autentiseringsmetoder för interna mottagare

4. Markera de verifieringsalternativen som du vill tillåta för interna signerare

5. Klicka på Spara

Aktivera andra ID-autentiseringsmetoder för interna mottagare (Salesforce)

Om du vill justera de tillgängliga autentiseringsmetoderna i Salesforce:

1. Navigera till Inställningar > Plattformsverktyg > Anpassad kod > Anpassade inställningar

• Sidan Anpassade inställningar öppnas
  2. Klicka på etiketten Adobe Sign-inställningar

• Alternativet Adobe Sign-inställningar öppnas på sidan

3. Klicka på knappen Hantera.

4. Klicka på Ny (eller Redigera).

• Sidan med Adobe Sign-inställningarna öppnas.

5. Hitta de värden som du vill justera med den Hitta-funktion du föredrar (cmd/ctrl + f):

• Aktivera olika identifieringsmetoder för signerare – markera den här kryssrutan för att aktivera olika verifieringsmetoder för mottagare i ditt Adobe Sign-konto jämfört med de utanför ditt Adobe Sign-konto. Du kan till exempel kräva att en kund verifieras med kunskapsbaserad identitet innan de undertecknar dokumentet, men att din säljchef inte behöver genomgå någon ytterligare verifiering.
    • Aktivera identitetsverifiering per signerare – aktivera den här inställningen för att tillåta att varje signerare har olika metoder för identitetsverifiering. (t.ex. lösenord, telefon, KBA, myndighets-ID).
      • Om både metoderna Separat och Per signerare aktiveras är Per signerare det beteende som följs
  6. Klicka på spara när du är klar

Adobe Sign för Salesforce – Professional Edition

Om du använder Salesforce Professional Edition, måste du följa instruktionerna i följande avsnitt efter att du har slutfört de vanliga installationsstegen.

1. Gå till: Inställningar > plattformsverktyg > objekt och fält > objektshanteraren

2. Välj etiketten Avtal på den vänstra sidan av fönstret

3. Välj Sidlayouter från den vänstra listen

4. Klicka på sidlayoutnamnet Avtalslayout professional

5. Med Fält markerat, klickar du för att dra och släppa var och en av följande fält till sidlayouten:

• Mottagare (Användare)
    • Fler mottagare 1 (Användare)
    • Fler mottagare 2 (Användare)
    • Fler mottagare 3 (Användare)
    • Aktivera Automatiska påminnelser
    • Mottagaradresser
    • Koppla
  6. Klicka på knappen Spara.

1. Gå till: Inställningar > plattformsverktyg > objekt och fält > objektshanteraren

2. Välj etiketten Mottagare på den vänstra sidan av fönstret

3. Välj Sidlayouter från den vänstra listen

4. Klicka på layoutnamnet Layoutsida för EchoSign-mottagare

5. Med fält markerat, klickar du för att dra och släppa var och en av följande fält till sidlayouten:

• Avtal
    • Kontakt
    • E-postadress
    • Lead
    • Ordningsnummer
    • Person – Företag
    • Mottagartyp
    • Använd e-postadress
    • Användare
    • Koppla
  6. Klicka på knappen Spara.

Saker att tänka på

Adobe Sign-konfigurationer

Alla anpassade objekt som medföljer Adobe Sign för Salesforce är inställda på privat åtkomst i inställningen för organisationens standardnivå.  Detta för att garantera korrekt säkerhetsnivå enligt Salesforces riktlinjer.

Administratörer bör noggrant läsa igenom och förstå delning på postnivå (och andra behörighetsmodeller) i Salesforce. Detta är en praktisk självstudie om du behöver uppdatera dina kunskaper.

Om lägre säkerhet kan användas i företaget kan du:

• Navigera till Inställning > Säkerhet > Delningsinställnin
  • Redigera delningsbehörigheten till Offentlig läsning/skrivning för objekten beroende på dina behov
  • Klicka på Spara när du är klar

När objekt ändras till offentlig åtkomst betyder det att posten kan ses/redigeras av alla autentiserade användare.

Vi rekommenderar att du använder rollhierarkier, grupper, profilbehörighet, behörighetsgrupper osv. för att uppnå detta i stället för att ändra standardvärdet för hela organisationen.

Salesforce-kontroller

Nedanstående inställningar är inte specifika för Adobe Sign för Salesforce, de är resurser som används.

Eftersom alla ändringar av inställningarna gäller för hela organisationen (inklusive andra appar installerade i organisationen samt anpassad kod), kommer Adobe Sign inte att åsidosätta administratörens konfigurerade inställning.

Vi rekommenderar dock att du aktiverar dessa inställningar av följande anledningar:

Klickkapning utnyttjar oftast en kombination av formatmallar, iframe och formulärelement för att övertyga en användare om att hen interagerar med en oskyldig sida, när hen skriver eller klickar i en osynlig ram som styrs av angriparen.

En lyckad klickkapning kan kringgå skydd mot förfalskning av begäran mellan webbplatser (CSRF) som försöker bekräfta transaktioner med användaren, vilket resulterar i en oönskad transaktion.

Det kan förhindras genom att ändra sessionens säkerhetsinställningar och aktivera:

• Aktivera klickkapningsskydd på inställningssidorna
  • Aktivera klickkapningsskydd på Salesforce-sidor utan inställningar
  • Aktivera klickkapningsskydd på kundens Visualforce-sidor med standardrubriker
  • Aktivera klickkapningsskydd på kundens Visualforce-sidor med rubriker inaktiverade

https://developer.salesforce.com/docs/atlas.en-us.securityImplGuide.meta/securityImplGuide/admin_sessions.htm#SLS_s1

Om HttpOnly-attributet inte är inställt på en cookie kan en angripare använda JavaScript på klientsidan för ett skriptangrepp mellan webbplatser och samla in cookievärdet via det injicerade skriptet.

Observera att begränsningarna som införs av HttpOnly-attributet eventuellt kan kringgås under vissa omständigheter och att många andra allvarliga attacker kan utföras via skriptinmatning på klientsidan, förutom enkla cookie-stölder.

Det kan förhindras om du ändrar sessionens säkerhetsinställningar och aktiverar attributet Kräv HttpOnly

https://developer.salesforce.com/docs/atlas.en-us.securityImplGuide.meta/securityImplGuide/admin_sessions.htm#SLS_s1

Den här inställningen uppmanar webbklienten (dvs. webbläsaren) att säkerställa att alla efterföljande förfrågningar använder HTTPS, vilket hjälper till att förhindra MTM-attacker (man in the middle) som kan uppstå om användaren eller programmet initierar en HTTP-begäran.

Aktivera HSTS för webbplatser och communities.

https://developer.salesforce.com/docs/atlas.en-us.securityImplGuide.meta/securityImplGuide/admin_sessions.htm#SLS_s1

Vanliga problem

Bevilja åtkomst till ytterligare profiler

Vid installationen, är det möjligt att du bara beviljat administratörer åtkomst till Adobe Sign för Salesforce. Om du behöver utöka åtkomst till ytterligare användarprofiler, refererar du till dokumentationen för bevilja profilåtkomst för Adobe Sign för Salesforce.

Uppdatera e-postadresser eller lösenord

Lösenordsändringar för administratörens Salesforce-konto

Om Salesforce-lösenordet eller användarnamnet har ändrats för det konto som är länkat till Adobe Sign för din Salesforce-organisation, måste du uppdatera det så att statusuppdateringarna fortsätter att fungera korrekt för avtal inom din organisation.

1. Gå till sidan Adobe Sign-administratör och klicka på länken Aktivera automatiska statusuppdateringar.

Aktivera automatiska statusuppdateringar

2. Klicka på knappen aktivera och tillåt åtkomst till Adobe Sign när du uppmanas

Uppdatera e-postadresser för användare i Adobe Sign

Om en användare i din Salesforce-organisation ändrar sin e­postadress, måste användarens e-postadress också ändras i Adobe Sign.

Adobe Sign-användare kan ändra sina e-postadresser själva. Användare hittar information om hur de ändrar sina e-postadresser i Adobe Sign-hjälpen genom att klicka här.

Adobe Sign-kontoadministratörer kan också ändra e-postadresserna för användare med bulkuppdateringsfunktionen. Administratörer hittar information om hur man använder bulkuppdatering i Adobe Sign-hjälpen genom att klicka här.

Leadsökning i Professional- och Enterprise-versionerna misslyckas

Professional- och Enterprise-versionerna misslyckas med lead-sökningar om användarens profil inte tillåter åtkomst till fältet mobil i lead-objektet.

Du korrigerar genom att:

• Gå till: Inställningar > plattformsverktyg > objekt och fält > objektshanteraren
  • Välj Lead från listan med objekt till vänster om fönstret
  • Välj Fält och relationer från alternativen i vänster räcke
  • Klicka på fält-etiketten för Mobil-fältet
  • Klicka på knappen Ange på fältnivåsäkerhet
  • Ställ in lämpliga profiler att aktivera (kontrollera) Synliga och Skrivskyddade
  • Klicka på Spara

Aktivera/inaktivera analysinsamling

En valfri analysinställning har införts som låter Adobe Sign samla in användningsdata för att förbättra produkten. Uppgifterna används endast för utveckling och inte för marknadsföring.

Analysinställningen är aktiverad som standard för de flesta kunder

• Kunder i Kanada och EU har analysen inaktiverad som standard

Du kan inaktivera/aktivera inställningen genom att klicka på länken Analysinställningar på fliken Admin i Adobe Sign:

Inställningar för Analytics