Lightroom Classic beder dig om at logge på efter opdatering

Problem

Efter opdatering til den nyeste version af Lightroom Classic bliver du bedt om at logge på for at kunne bruge programmet. Virksomhedsbrugere opdager muligvis, at programmet kører i en prøveversion, og de kan blive spurgt, om de vil starte en prøveversion eller købe et abonnement, hvis softwaren blev aktiveret vha. virksomhedens serienumre.

Løsning

Problemet opstår typisk, når den tidligere installation af Lightroom Classic (v7.x eller tidligere) blev distribueret og aktiveret af administratoren ved hjælp af et serienummer udstedt til virksomheden.

Lightroom Classic udfører altid en komplet opdatering. Det betyder, at den tidligere installation fjernes helt, og en ny version med de nyeste funktioner installeres i stedet. De nyeste versioner af Creative Cloud-programmer, herunder Lightroom Classic, understøtter ikke længere serienumre. Den nyeste version af programmet beder derfor brugeren om at logge på for at kunne bruge programmet.

Slutbrugere: Installer den tidligere version af Lightroom Classic igen

Hvis du har opdateret til den nyeste version af Lightroom Classic, skal du vende tilbage til den tidligere version af programmet for at kunne fortsætte med at bruge softwaren.

Forsigtig:

Sørg for at oprette en sikkerhedskopi af dit katalog, før du geninstallerer programmet. Du kan læse mere i backup af kataloger.

• Du kan bede it-administratoren om at få installeret og licenseret den tidligere version af programmet.
  • Hvis du under opstart af programmet bliver bedt om at logge på eller bruge en prøveversion, skal du klikke på Licensér denne software og indtaste virksomheds serienummer.

It-administratorer: Installer Lightroom Classic igen

Distribuer den nyeste version af Lightroom Classic ved hjælp af moderne licenseringsmetoder

Hvis du er en it-administrator, kan du distribuere den nyeste version af Lightroom Classic ved hjælp af den licenseringsmetode, der er bedst egnet for din virksomhed eller organisation. De moderne licenseringsmetoder giver brugerne adgang til cloudbaserede programmer – herunder Lightroom – og dermed optimere deres arbejdsprocesser.

Du kan f.eks. anvende licensering med navngivne brugere og oprette brugerne i administrationskonsollen, hvorefter brugerne kan logge på og bruge de nyeste Creative Cloud-programmer. Du kan læse mere om emnet i Licenseringsmetoder til virksomheder.

Geninstallation af Lightroom Classic (v7.x)

Det er muligvis nødvendigt at distribuere Lightroom Classic (v7.x eller tidligere) igen ved at oprette en installationspakke, der er licenseret vha. serienumre. Du kan læse mere om emnet i Oprettelse af serienummerbaserede installationspakker eller Oprettelse af en licensfil. Når du opretter pakkerne, kan du vælge at deaktivere funktionen Hjælp > Opdater. Bemærk dog, at dette vil deaktivere Hjælp > Opdater i alle programmer på computeren.

Forsigtig:

Sørg for at oprette en sikkerhedskopi af dit katalog, før du geninstallerer programmet. Du kan læse mere i backup af kataloger.

Trin til forhindring af problemet

Hvis din virksomhed eller organisation licenserer Lightroom Classic vha. serienumre, er der en række ting du kan gøre for at sikre, at dine slutbrugere ikke kommer ud for det ovennævnte problem, før du har oprettet og distribueret de nye pakker.

• Fortæl brugerne, at de ikke må opdatere Lightroom Classic ved hjælp af funktionen Hjælp > Opdater.
  • Installer IKKE den nyeste version af Lightroom Classic hos brugerne vha. Remote Update Manager (RUM).
  • Aktivér IKKE Adobe Update Manager, når du opretter installationspakkerne. De relevante indstillinger findes under Pakkekonfiguration i Creative Cloud Packager.

Du kan få yderligere oplysninger ved at kontakte din Adobe-kontaktperson eller Adobes kundeservice.