Kun Lightroom Classic CC päivitetään uusimpaan versioon, loppukäyttäjiä pyydetään kirjautumaan sisään voidakseen käyttää sovellusta. Yrityskäyttäjät saattavat nähdä, että sovellus on käynnissä kokeilutilassa, ja heitä saatetaan pyytää aloittamaan kokeiluversion käyttö tai ostamaantilaus,jos sovellus on otettu käyttöön yritysversion yritysnumeroiden avulla.

Ratkaisu

Tämä ongelma on odotettavissa, jos järjestelmänvalvojat ovat lisensoineet Lightroom Classic CC:n aiemman asennuksen (versio 7.x tai sitä vanhempi) ja ottaneet sen käyttöön yritysversion sarjanumeron avulla.

Lightroom Classic CC suorittaa aina ns. in-place-päivityksen. Tämä tarkoittaa että aiempaa asennusta muokataan uusimpien ominaisuuksien ja toimintojen ottamiseksi käyttöön. Uusimmat versiot Creative Cloud -sovelluksista, Lightroom Classic CC mukaan luettuna, eivät tue sarjanumeroita. Siksi uusin sovellus kehottaa käyttäjiä kirjautumaan sisään sovelluksen käyttämisen jatkamiseksi.

Loppukäyttäjät: Lightroom Classic CC:n aiemman version asentaminen uudelleen

Jos olet päivittänyt uusimpaan Lightroom Classic CC -versioon, sinun on palattava vanhaan versioon voidaksesi jatkaa ohjelmiston käyttämistä.

Varoitus:

Varmista, että varmuuskopioit luettelosi ennen kuin asennat sovelluksen uudelleen. Lisätietoja on kohdassa luetteloiden varmuuskopiointi.

• Voit pyytää IT-järjestelmänvalvojalta sovelluksen aiemman version lisensoitua pakettia.
  • Lataa ja asenna Lightroom Classic CC v7 macOS- tai Windows-laitteille. Jos sinua pyydetään käynnistettäessä kirjautumaan tai aloittamaan kokeiluversion käyttö, valitse Lisensoi tämä ohjelmisto ja anna yritysversion sarjanumero.

IT-järjestelmänvalvojat: Lightroom Classic CC:n ottaminen käyttöön uudelleen

Uusimman Lightroom Classic CC -version käyttöönotto nykyaikaisilla lisensointimenetelmillä

IT-järjestelmänvalvojana voit käyttää uusimman Lightroom Classic CC -version käyttöönotossa lisensointimenetelmää, joka sopii organisaatiollesi tai laitoksellesi parhaiten. Nykyaikaisten lisensointimenetelmien avulla loppukäyttäjät voivat hyödyntää myös pilvipohjaisten sovellusten, kuten Lightroom CC:n, tehoa työnkuluissaan.

Voit esimerkiksi käyttää nimettyä käyttäjälisensointia käyttäjien luomiseen hallintakonsolissa, jotta käyttäjät voivat kirjautua sisään ja käyttää uusimpia Creative Cloud -sovelluksia. Lisätietoja on kohdassa Yritysten lisensointimenetelmät.

Lightroom Classic CC (v7.x) ottaminen käyttöön uudelleen

Lightroom Classic CC (v7.x tai aiempi versio) on ehkä otettava uudelleen käyttöön luomalla sarjanumerolla lisensoitu paketti. Lisätietoja on kohdassa Sarjanumeropakettien luominen tai Käyttöoikeustiedoston luominen. Voit myös poistaa näiden pakettien Ohje > Päivitä -vaihtoehdon käytöstä. Ohje > Päivitä -vaihtoehdon poistaminen käytöstä koskee kuitenkin kaikkia tietokoneen sovelluksia.

Varoitus:

Varmista, että varmuuskopioit luettelosi ennen kuin asennat sovelluksen uudelleen. Lisätietoja on kohdassa luetteloiden varmuuskopiointi.

Ohjeet ongelman torjumiseen

Jos organisaatiosi tai laitoksesi käyttää sarjanumeroita Lightroom Classic CC:n lisensointiin, voit ehkäistä loppukäyttäjien joutumisen kuvattuun tilanteeseen muutamalla toimella, kunnes olet luonut vaihtoehtoiset paketit ja ottanut ne käyttöön.

• Pyydä käyttäjiä olemaan päivittämättä Lightroom Classic CC:tä Ohje > Päivitä -valikkokohdan kautta.
  • ÄLÄ siirrä uusinta Lightroom Classic CC -versiota loppukäyttäjille Remote Update Manager (RUM) -sovelluksen push-toiminnolla.
  • ÄLÄ ota käyttöön pakettien Adobe Update Manager -vaihtoehtoa. Asetukset voidaan asettaa Creative Cloud Packager -sovelluksen kohdassa Paketin määritykset.

Lisätietoja saat Adobe Account Executive -myyntiedustajaltasi tai Adobe asiakaspalvelusta.