Nadat u Adobe Acrobat of Adobe Reader hebt bijgewerkt naar versie 10.1.4 of 9.5.2, ziet u de volgende fout wanneer u bepaalde PDF-bestanden opent:

Onvoldoende gegevens voor een afbeelding.

Fout: onvoldoende gegevens voor een afbeelding.

Het PDF-bestand wordt geopend, maar de inhoud is onscherp of ontbreekt.

Oplossing

Ga op een van de volgende manieren te werk in Acrobat of Reader 10.1.4:

• Wijzig de zoominstellingen zodat u de inhoud van het document kunt zien. Probeer de zoomfactor te wijzigen, of klik op de optie om een volledige pagina per venster te bekijken. U kunt deze instelling permanent maken (zodat u de instelling niet voor elk document hoeft te wijzigen) in Bewerken > Voorkeuren > Paginaweergave > In-/uitzoomen > Passende pagina.
  • Sla het PDF-bestand opnieuw op als een Geoptimaliseerde PDF, via de instellingen voor Standaard PDF-optimalisatie, of als PDF met gereduceerde bestandsgrootte.

Aanvullende informatie

Bij de 10.1.4-update werd de Acrobat- en Reader-functionaliteit gewijzigd die werd gebruikt voor het weergeven van gescande documenten en documenten die JP2K-afbeeldingen (JPEG2000) bevatten.

Het technische team van Acrobat heeft dit probleem bij de laatste release van Adobe Reader opgelost. U kunt Adobe Reader XI hier downloaden: http://get.adobe.com/reader. U wordt aangeraden de nieuwste versie van Reader te downloaden om te voorkomen dat deze fout zich blijft voordoen. Het team werkt er hard aan om het probleem ook in eerdere versies (10.x en 9.x) op te verhelpen, en hoopt begin 2013 een oplossing te leveren.