Met de Adobe Document Cloud-invoegtoepassing voor Outlook kunt u grote bestanden als openbare koppelingen verzenden via Outlook. De gekoppelde bestanden worden geüpload naar Adobe Document Cloud en de openbare koppelingen naar de bestanden worden ingevoegd in de hoofdtekst.

Ontvangers kunnen op de koppeling klikken om een voorbeeld van het bestand te bekijken in een browservenster en kunnen het bestand, indien nodig, downloaden.

Opmerking:

De Adobe Document Cloud-invoegtoepassing is alleen beschikbaar in de nieuwste versie van Acrobat DC. Als u Acrobat 2017 of Acrobat DC Classic (2015) gebruikt, raadpleegt u Adobe Send & Track voor Outlook.

Bestanden koppelen via Adobe Document Cloud

1. Klik in het nieuwe berichtenvenster op Bericht.

2. Klik in de groep Adobe Document Cloud op Bestand koppelen via Adobe Document Cloud.

De knop Bestand koppelen via Adobe Document Cloud

Opmerking:

De plug-in werkt niet wanneer u RTF hebt ingesteld als de standaardindeling voor e-mailberichten. Schakel over op de HTML-indeling als u de plug-in wilt gebruiken.

3. Zoek en selecteer de bestanden die u wilt koppelen en klik op Openen.

U kunt ook bestanden uit mappen op uw computer naar het berichtenvenster slepen. Rechts van het invoervak voor de bijlage verschijnt een aanwijzing om te vragen of u de bestanden wilt verzenden als een Adobe Document Cloud-koppeling. Klik op Ja.

Koppeling Ja/Nee voor Adobe Document Cloud in het invoervak voor de bijlage
  4. Als u niet bent aangemeld, ziet u een aanwijzing. Klik op OK. Open Acrobat, klik op de koppeling Aanmelden rechtsboven en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord.

5. De geselecteerde bestanden worden geüpload naar Adobe Document Cloud en de openbare koppelingen naar de bestanden worden ingevoegd in de hoofdtekst.

Koppeling naar de gekoppelde bestanden

U kunt de in zwart weergegeven tekst wijzigen in wat u ook maar wilt. En u kunt de tekst naar een ander deel van uw e-mail verplaatsten. Zorg wel dat u de koppeling niet wijzigt.

Verzonden bestanden bekijken

Al uw verzonden bestanden worden veilig opgeslagen in Adobe Document Cloud. U kunt de bestanden op elk gewenst moment bekijken.

1. Klik in het hoofdvenster van Outlook op Mijn account in de Adobe Document Cloud-groep en kies Verzonden bestanden bekijken.

De optie Mijn account voor het weergeven van verzonden bestanden
  2. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord. Al uw verzonden bestanden worden weergegeven in een browservenster.

Adobe Document Cloud-instellingen

Standaard verschijnt een aanwijzing voor alle bijlagen. U kunt echter beslissen of u deze aanwijzing wilt zien. U kunt er ook voor kiezen om bestanden automatisch te verzenden op basis van een bepaalde groottelimiet.

1. Klik in het hoofdvenster van Outlook op Mijn account in de Adobe Document Cloud-groep en kies Instellingen.

Adobe Document Cloud-instellingen
  2. Kies een geschikte optie, geef desgewenst waarden op en klik op OK.

De voordelen van bestanden koppelen via Adobe Document Cloud voor Outlook

• Toegang tot uw adresboek en volledige controle over de indeling en inhoud van e-mails.
  • Brochures, catalogi en andere grote bestanden verzenden, zelfs audio en video.
  • Voorbeeld van bestanden bekijken in een browser (behalve audio en video) of downloaden om later te bekijken.

Ondersteunde Outlook-versies

• Outlook voor Windows 2010, 2013 en 2016: de invoegtoepassing wordt automatisch toegevoegd aan uw versie van Outlook wanneer u Acrobat DC op uw computer installeert.