Installere plugin-moduler og utvidelser for Creative Cloud-applikasjoner

Finn ut hvordan du installer og administrerer nye plugin-moduler eller utvidelser ved hjelp av fanen Stock og markedsplassen i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Finn i tillegg ut hvordan du installerer ZXP-filer av utvidelsene dine ved hjelp av kommandolinjeverktøyene Unified Plugin Installer Agent (UPIA) og ExMan.

Installere plugin-moduler eller utvidelser ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Du kan installere plugin-moduler eller utvidelser (også kalt tilleggsprogrammer) for Creative Cloud-applikasjoner fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Adobe Extension Manager kan ikke lenger installere plugin-moduler.

For Adobe Creative Cloud-brukere for teams og enterprise

Du kan installere plugin-moduler ved å bruke bedriftsprofilen din eller den personlige profilen. Merk deg imidlertid følgende:

• Hvis du installerer plugin-moduler ved hjelp av den personlige profilen din, kan du også bruke disse modulene når du er logget på bedriftsprofilen din.
  • Hvis du installerer plugin-moduler ved hjelp av bedriftsprofilen din, kan du ikke bruke disse modulene når du er logget på den personlige profilen din. Du må installere plugin-modulene separat ved å bruke den personlige profilen din.

Lær hvordan du administrerer Adobe-profiler.

Merk:

Før du installerer en plugin-modul eller utvidelse, må du sørge for at du har installert Creative Cloud-applikasjonen den skal legges til i. Hvis du for eksempel vil installere en utvidelse for Photoshop, må du installere Photoshop først.

1. Laste ned Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

2. Gå til fanen Stock og markedsplassen, og velg deretter Plugin-moduler(Hvis du har et Creative Cloud for utdanning-abonnement, kan du gå til fanen Marketplace, og deretter velge Alle plugin-moduler i venstre sidefelt.)

Vinduet "Stock og Marketplace" viser en søkelinje og flere faner for søkekategorier som bl.a. bilder og plugin-moduler.
    Vinduet "Plugin-moduler" åpnes i "Stock og Marketplace".

Ser du ikke Stock og Marketplace-fanen?

Denne fanen er foreløpig ikke tilgjengelig i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på Windows-datamaskiner med ARM-prosessor.

3. Søk etter plugin-modulen.

Fanen "Plugin-moduler" viser en søkelinje du kan bruke for å søke etter plugin-moduler.
    Det kommer opp et vindu som viser alle plugin-modulene som innfrir søkekriteriene dine.

4. Når du finner en plugin-modul du vil installere, velger du Hent eller Finn ut mer

Vinduet viser alle plugin-modulene som innfrir søkekriteriene dine. Velg "Få" for å installere plugin-moduler.
    Installasjonsprosessen starter.

Merk:

Noen plugin-moduler krever at du kjøper dem. Velg Kjøp for disse plugin-modulene, og følg instruksjonene på skjermen for å installere dem.

5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

6. Hvis du ikke finner en vellykket installert plugin-modul eller utvidelse, går du til Min Exchange, velger utvidelsen og går til delen Her finner du det.

Se hvor du finner den installerte utvidelsen i applikasjonen din
    Du kan nå sjekke hvor du finner installerte plugin-moduler eller utvidelser.

Installere utvidelser ved å bruke kommandolinjeverktøyet

Du kan installere ZXP-filer av de nødvendige utvidelsene ved hjelp av kommandolinjeverktøyene Unified Plugin Installer Agent (UPIA) og ExMan. Hvis du ikke har ZXP-filen til utvidelsen du ønsker å installere, går du til Min Exchange, finner den aktuelle utvidelsen og velger Installasjonshjelp.

Velg Installasjonshjelp
Det kommer opp et vindu som viser instruksjoner for hvordan du laster ned utvidelsen.

Du kan bruke nedlastingsknappen fra trinn 3 til å laste ned utvidelsen. Hvis du fortsatt ikke finner ZXP-filen, kontakter du selskapet som solgte utvidelsen. Kontaktinformasjonen til selgeren står på partnerens profilside på Adobe Exchange-nettstedet.

Slik installerer du utvidelser ved hjelp av UPIA-verktøyet

UPIA-kommandolinjeverktøyet installeres automatisk med versjon 5.5 eller nyere av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Finn ut hvordan du installerer utvidelser ved hjelp av UPIA-kommandolinjeverktøyet.

Slik installerer du utvidelser ved hjelp av kommandolinjeverktøyet ExMan

Før du begynner, må du sørge for at din versjon av applikasjonen støtter utvidelsen. Velg operativsystem nedenfor og følg trinnene for å installere utvidelser. For mer informasjon, se Jobbe med kommandolinjen.

Velge operativsystem

1. Last ned ZIP-filen for kommandolinjeverktøyet ExMan.

2. Pakk ut filen til en plassering på datamaskinen. I eksempelet nedenfor pakkes filen ut til C:\Exmancmd_Win.

Pakk ut filene
    Filene i ZIP-filen er pakket ut.

3. Last ned ZXP-filen til utvidelsen og kopier den til samme plassering.
  4. Skriv cmd i Windows-søket. Høyreklikk på Ledetekst og velg Kjør som administrator.

Ledetekst
    Ledeteksten åpnes.

Merk:

Lukk programmet som er relatert til utvidelsen før du fortsetter med installasjonen.

5. I kommandovinduet navigerer du til mappen som inneholder filene du pakket ut. I vårt eksempel er plasseringen C:\Exmancmd_Win. For å navigere til denne plasseringen kjører du kommandoen C:\Exmancmd_Win

Navigere til mappeposisjonen som har de ekstraherte filene
    Kommandoer skiller mellom små og store bokstaver. Når du skriver inn kommandoen, må du forsikre deg om at du bruker riktig bokstavsett.

6. Når du skal installere utvidelsen, kjører du kommandoen ExManCmd.exe /install <extension-filename.zxp>

Installeringskommando i Windows
    Utvidelsen er installert.

7. For å bekrefte at utvidelsen er installert, kjører du kommandoen ExManCmd.exe /list all.

8. Følg instruksjonene gitt i utvidelsens brukerveiledning for å finne den installerte utvidelsen i Adobe-applikasjonen.

1. Last ned ZXP-filen til utvidelsen du forsøker å installere. Kopier filen til skrivebordet.

2. Last ned DMG-filen for kommandolinjeverktøyet ExMan.

3. Dobbeltklikk på den nedlastede DMG-filen og kopier mappen Innhold til skrivebordet.

Dobbeltklikk på DMG-filen og kopier innholdet til skrivebordet
    Filene dine har blitt kopiert og limt inn.

4. Åpne Finder, og gå til Programmer -> Verktøy -Terminal. Dobbeltklikk på Terminal.

5. Skriv kommandoen  xattr -dr com.apple.quarantine og dra filen ExManBridgeTalkCmd fra Skrivebord-> Innhold -> MacOS til terminalen, og trykk deretter på Enter.

Alternativt skriver du kommandoen  xattr -dr com.apple.quarantine Skrivebord/Innhold/MacOS/ExManBridgeTalkCmd og trykker på Enter.

Merk: Kommandoer skiller mellom små og store bokstaver. Når du skriver inn kommandoen, må du forsikre deg om at du bruker riktig bokstavsett.

6. Gå til Skrivebord > Innhold > MacOS og dobbeltklikk på ExManCmd.

Får du en advarsel om at ExManCmd ikke kan åpnes?

Gå til Systemvalg > Sikkerhet og personvern og klikk på Åpne uansett. Du kan nå dobbeltklikke på ExManCmd.

Advarsel om at ExManCmd ikke kan åpnes
    Velg Åpne eller Avbryt.

Tillat ExManCmd fra sikkerhet og personvern

7. Gå tilbake til Programmer Verktøy Terminal og dobbeltklikk på Terminal

Angi cd ~/Desktop for å navigere til skrivebordet.

Kommando for å navigere til skrivebordet
    Du har navigert til skrivebordet.

8. Kjør kommandoen ./Innhold/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp> for å installere utvidelsen.

Installeringskommando på Mac
    Utvidelsen er ferdiginstallert.

Hvis du får problemer med tillatelse, kan du kjøre kommandoen ved å bruke forhøyede rettigheter

a. Angi prefikset sudo til kommandoen. Bruk for eksempel sudo i dette tilfellet./Innhold/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp>

b. Angi passord når du blir bedt om det, og trykk på Enter. Det kan hende markøren ikke beveger seg og teksten ikke dukker opp mens du skriver.

9. Kjør kommandoen ./Innhold/MacOS/ExManCmd -- vis alle for å bekrefte at utvidelsen er installert for produktet.

10. Følg instruksjonene gitt i utvidelsens brukerveiledning for å finne den installerte utvidelsen i Adobe-applikasjonen.

1. Last ned ZXP-filen til utvidelsen du forsøker å installere. Kopier filen til skrivebordet.

2. Last ned DMG-filen for kommandolinjeverktøyet ExMan.

3. Dobbeltklikk på den nedlastede DMG-filen og kopier mappen Innhold til skrivebordet.

Dobbeltklikk på DMG-filen og kopier innholdet til skrivebordet
    Filene dine har blitt kopiert og limt inn.

4. Åpne Finder, og gå til Programmer > Verktøy Terminal. Dobbeltklikk på Terminal.

5. Legg inn cd ~/Desktop for å navigere til skrivebordet.

Kommando for å navigere til skrivebordet
    Kommandoer skiller mellom små og store bokstaver. Når du skriver inn kommandoen, må du forsikre deg om at du bruker riktig bokstavsett.

6. Kjør kommandoen ./Innhold/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp> for å installere utvidelsen.

Installeringskommando på Mac
    Utvidelsen er ferdiginstallert.

Hvis du får problemer med tillatelse, kan du kjøre kommandoen ved å bruke forhøyede rettigheter

a. Angi prefikset sudo til kommandoen. Bruk for eksempel sudo i dette tilfellet./Innhold/MacOS/ExManCmd --install <extension-filename.zxp>

b. Angi passord når du blir bedt om det, og trykk på Enter. Det kan hende markøren ikke beveger seg og teksten ikke dukker opp mens du skriver.

7. Kjør kommandoen ./Innhold/MacOS/ExManCmd -- vis alle for å bekrefte at utvidelsen er installert for produktet.

8. Følg instruksjonene gitt i utvidelsens brukerveiledning for å finne den installerte utvidelsen i Adobe-applikasjonen.

Vanlige spørsmål

Finn løsninger på vanlige feil du kan støte på når du installerer plugin-moduler eller utvidelser.

1. Åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

2. Gå til Stock og markedsplassen > Plugin-moduler. (Hvis du er Creative Cloud for utdanning-abonnent, kan du gå til Markedsplassen > Administrere plugin-moduler.)

Vinduet &quot;Stock og Marketplace&quot; viser en søkelinje og flere faner for søkekategorier som bl.a. bilder og plugin-moduler.
    Vinduet &quot;Plugin-moduler&quot; åpnes i &quot;Stock og Marketplace&quot;.

Ser du ikke Stock og Marketplace-fanen?

Denne fanen er foreløpig ikke tilgjengelig i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på Windows-datamaskiner med ARM-prosessor.

3. Under Plugin-moduler i venstre sidefelt velger du Administrere plugin-moduler.

4. Velg ikonet Flere handlinger  for plugin-modulen eller utvidelsen, og velg deretter Avinstaller.

Utvidet meny under ikonet &quot;Flere handlinger&quot; for en installert plugin-modul. Velg Avinstaller for å fjerne plugin-modulen.
    Prosessen for å avinstallere plugin-modulen starter.

Hvis du prøver å installere plugin-modulen eller utvidelsen på en Windows-datamaskin med en ARM-prosessor, vil du ikke kunne se fanen Stock og markedsplassen i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Vi jobber med å få på plass støtte for Windows-datamaskiner som bruker ARM-prosessorer. I mellomtiden anbefaler vi at du installerer og kjører plugin-modulene dine på Windows-maskiner med Intel-prosessorer.

Noen plugin-moduler eller utvidelser er installert som paneler i Creative Cloud-applikasjonene, mens noen andre er installert i form av zip-filer. For å vite hvor du finner installert plugin-modul eller utvidelse, gå til Adobe Exchange-nettsted og velg plugin-modul eller utvidelse. Bla ned til bunnen av nettsiden og gå til avsnittet Hvor finner man det. Denne delen gir posisjonsdetaljer for plugin-modulen eller utvidelsen etter at den er installert.

Slik kan du finne fanen «Hvor finner man det»
Du kan nå sjekke hvor du finner installerte plugin-moduler eller utvidelser.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet