Fra og med Creative Cloud 2015, kan ikke lenger Extension Manager installere tillegg og utvidelser for Adobe-apper. Tillegg installeres nå via Creative Cloud-skrivebordsappen. For å installere programutvidelser fra tredjeparter, kan du bruke kommandolinjeverktøyet til Extension Manager (ExMan).

Installere tillegg

1. Last ned og installer Creative Cloud-skrivebordsappen.

2. Åpne Creative Clouds skrivebordprogram, klikk på de tre vertikale prikkeikonene oppe til høyre og velg deretter Innstillinger.

• Sørg for at programversjonen er høyere enn 2.1.2.114.
    • Klikk på Creative Cloud, og velg Filer. Sørg for at filsynkronisering er aktivert.
  3. Installer Adobe-apper med tilleggene, hvis de ikke er installert tidligere. Hvis du for eksempel installerer serveratferd- og database-utvidelsen for Dreamweaver, må du sørge for at Dreamweaver også er installert.

4. Du vil bli varslet etterhvert som tilleggene installeres automatisk. Hvis du ikke ser varslene, går du til Mine tillegg for å installere tillegget.Hvis tillegget er installert, men det ikke vises i appen, må du avinstallere det og installere det om igjen:

• Gå til Mine tillegg, finn navnet til tillegget og klikk på Fjern.
    • Installer tillegget om igjen i henhold til trinn 1 og 2 ovenfor.
  5. For å bekrefte om tillegget er installert, åpner du nettsiden for tillegget og sjekker i seksjonen Hvor finner man det.

Hvis du har problemer med å installere tillegg, laster du ned ZXP-filen ved å bruke koblingen «Last ned ved å bruke Extension Manager» under Hvor finner man det. Så følger du trinnene i Installere utvidelser fra tredjeparter

Panel for Adobe-utvidelser

Installere utvidelser fra tredjeparter

Du kan installere utvidelser med Adobe Creative Cloud-skrivebordsappen eller med kommandolinjeverktøyet ExMan. Velg operativsystem nedenfor og følg trinnene for å installere utvidelser. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Jobbe med kommandolinjen.

Velge operativsystem

Windows

Installer utvidelser fra tredjeparter gjennom ZXP-files ved å bruke kommandolinjeverktøyet ExMan. Hvis du ikke har ZXP-filen, kontakter du selskapet som solgte utvidelsen.

Før du begynner må du sørge for at din versjon av appen støtter utvidelsen.

1. Pakk ut filen til en plassering på datamaskinen. I eksempelet nedenfor pakkes filen ut til C:\Exmancmd_Win.

Filplassering
  2. Last ned ZXP-filen og kopier den til samme plassering. I eksempelet kopieres filen ServerBehaviorDatabase_1_0_0.zxp til denne plasseringen.

Filplassering
  3. Høyreklikk på kommandolinjeverktøyet og velg Kjør som administrator.

Merk:

Lukk programmet som er relatert til utvidelsen før du fortsetter med installasjonen.

Velg Kjør som administrator
  4. I kommandovinduet navigerer du til mappen som inneholder filene du pakket ut. I vårt eksempel er plasseringen C:\Exmancmd_Win. For å navigere til denne plasseringen, kjører du kommandoen cd C:\Exmancmd_Win.

Merk:

Kommandoer skiller mellom små og store bokstaver. Når du bruker kommandolinjeverktøyet, må du sørge for å bruke store og små bokstaver riktig i teksten du skriver inn.

Ledetekstvindu
  5. For å installere utvidelsen, kjører du kommandoen ExManCmd.exe /install .zxp.

Ledetekstvindu

For å feilsøke problemer som oppstår i løpet at installasjonen, se feilkodereferanse.

6. For å bekrefte at utvidelsen er installert, kjører du kommandoen ExManCmd.exe /list all.

7. Åpne programmet som er relatert til utvidelsen, og følg instruksjonene i brukerveiledningen for å finne utvidelsen. Sørg for at du åpner riktig versjon av programmet.

Mac OS

I Mac OS bruker du Terminal-appen til å installere utvidelser. Husk at kommandoer skiller mellom små og store bokstaver.

1. Last ned ZXP-filen og plasser en kopi på skriveborder.

2. Pakk ut innholdet i den nedlastede ZIP-filen, og kopier det til skrivebordet.

Nedlastet ZIP-fil
  3. Åpne Finder, Velg Program > Verktøy, og dobbeltklikk på Terminal.

4. Angi cd ~/Desktop for å navigere til skrivebordet.

Terminal-dialogboks
  5. Kjør kommandoen ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp for å installere utvidelsen.

Terminal-dialogboks

For å feilsøke problemer som oppstår i løpet at installasjonen, se feilkodereferanse.

Hvis du støter på tillatelsesproblemer, kan du kjøre kommandoen ved å bruke forhøyede privilegier. Bruk sudo som prefiks til kommandoen. For eksempel, i dette tilfellet, bruker du sudo. ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp.

Angi passord når du blir bedt om det, og trykk på Enter. Det kan hende markøren ikke beveger seg og teksten ikke dukker opp mens du skriver.

6. Kjør kommandoen ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all for å bekrefte at utvidelsen er installert for produktet.

7. Åpne appen som er relatert til utvidelsen, og følg instruksjonene i brukerveiledningen for å finne utvidelsen. Sørg for at du åpner riktig versjon av appen.