Adobe har markerat vissa äldre versioner av några program som icke-auktoriserade för användning.

Ta bort icke auktoriserade program och paket

För att säkerställa att det endast körs auktoriserade versioner av programmen på slutanvändarnas enheter måste du ta bort icke auktoriserade versioner och sedan installera eller distribuera auktoriserade versioner. För att avgöra om användarna är på icke-auktoriserade versioner följer du dessa steg för att se om ett visst paket är driftsatt.

Se tabellen längst ner i dokumentet för en fullständig lista över auktoriserade och icke-auktoriserade versioner av program.

Ta bort alla icke auktoriserade versioner

Adobe rekommenderar att du hämtar och distribuerar det operativsystemspecifika paketet till alla slutanvändares datorer:

macOS

Windows 64-bitar

Windows 32-bitar

Ovanstående paket är ett specialiserat paket som upptäcker och tar bort icke auktoriserade versioner av program från datorer som det här paketet distribueras till. Hämta paketet för ditt operativsystem och distribuera det sedan till slutanvändarnas enheter.

Obs!

Avinstallationspaketet avinstallerar inte följande programversioner. Dessa programversioner måste avinstalleras manuellt från slutanvändarnas datorer:

• Photoshop 13
  • InDesign 8
  • Premiere Pro 6
  • After Effects 11
  • Animate 12
  • Audition 5
  • Lightroom 5
  • Prelude 1
  • SpeedGrade 6
  • Captivate 2017
  • Media Encoder 7 och 6

Viktigt:

För att säkerställa att filassociationer och användarinställningar på slutanvändarnas enheter behålls, måste du ta bort icke auktoriserade versioner innan du installerar eller distribuerar auktoriserade versioner.

Distribuera auktoriserade versioner

Baserat på hur du distribuerar program i din organisation väljer du en av följande metoder för att distribuera och installera auktoriserade versioner:

• Om dina slutanvändare har installerat program med datorprogrammet Creative Cloud, måste slutanvändarna installera auktoriserade versioner.
  • Om du paketerar och distribuerar produkter till dina slutanvändare, gå till Admin Console och skapa nya paket som innehåller de auktoriserade versionerna. Sedan distribuerar du dessa paket till slutanvändarnas enheter.
  • Om du fortfarande använder licensiering via serienummer använder du Creative Cloud Packager för att skapa och distribuera nya paket som innehåller de auktoriserade versionerna.

Obs: Admin Console, Creative Cloud Packager och datorprogrammet Creative Cloud innehåller endast de auktoriserade versioner som det går att välja mellan.

Vi rekommenderar också att du tar bort alla befintliga paket som innehåller icke auktoriserade versioner för att förhindra oavsiktliga distributioner.

Viktigt:

Creative Cloud Packager kan inte användas för att skapa paket som innehåller program från CC 2019 eller senare. Läs mer.

Lista över auktoriserade och icke auktoriserade versioner

Om produkten inte är listad i tabellen nedan, är alla versioner fortsatt auktoriserade.

Produkt

Auktoriserade större produktversioner och samtliga punktversioner

Icke auktoriserade större produktversioner och samtliga punktversioner

After Effects

CC 17, CC 16, CC 15

CC 14, CC 13, CC 12, 11

Animate

CC 20, CC 19, CC 18

CC 16, CC 15, CC 14, CC 13, 12

Audition

CC 13, CC 12, CC 11

CC 10, CC 9, CC 8, CC 7, CC 6, 5

Bridge

CC 10, CC 9, CC 8

CC 7, CC 6

Captivate

Captivate 2019, Captivate 2017 (10.0.1)

Captivate 2017 (10.0.0)

InDesign

CC 15, CC 14, CC 13, CC 12, CC 11, CC 10

CC 9, 8

Lightroom Classic

CC 9, CC 8, CC 7, CC 6.14 hämtade efter 2019-03-13

CC 6, CC 5, CC 4

Media Encoder

CC 14, CC 13, CC 12

CC 11, CC 10, CC 9, CC 8, CC 7, 6

Prelude

CC 9, CC 8, CC 7

CC 6, CC 5, CC 4, CC 3, CC 2, 1

Premiere Pro

CC 14, CC 13, CC 12

CC 11, CC 10, CC 9, CC 8, CC 7, 6

Photoshop

CC 21, CC 20, CC 19, CC 18.1.7

CC 18.1.6 och tidigare, CC 17, CC 16, CC 15, CC 14, 13

SpeedGrade

Denna produkt har utgått.

CC 9, CC 8, CC 7, 6