Spara i molnet

Spara i molnet är en ny funktion som förhandsvisas i Photoshop Elements 2021. Den här nya funktionen gör att du kan spara dina bilder i molnet, dela dem med andra via en länk och visa dem i en webbläsare.

När du har installerat Adobe Photoshop Elements 2021 ger ditt Adobe-ID dig tillgång till 2 GB lagringsutrymme i molnet. Det ger dig tillgång till dina sparade foton på olika enheter och alla ändringar sparas/synkroniseras omedelbart i molnet.

Lär dig om hur du sparar, öppnar och delar bilder i molnet med Photoshop Elements 2021.

Spara i molnet

När du sparar ditt foto i Photoshop Elements visas ett alternativ för spara i molnet som kommer att ladda upp ditt foto till Adobe Creative Cloud och ger dig tillgång till det på alla dina enheter.

Spara dina foton

Spara i molnet

Få tillgång till dina foton i molnet

Du kan komma åt och fortsätta redigera dina foton i molnet på samma eller en annan dator med Photoshop Elements 2021.

Startskärm

startskärmen i Photoshop Elements använder du avsnittet Senaste för snabb åtkomst till dina nyligen sparade/redigerade bilder i molnet.

Startskärm

Photo Editor

Gör något av följande:
  • Välj Arkiv > Öppna nyligen redigerad fil på menyraden eller klicka på pilen bredvid Öppna för att välja ett nyligen redigerat foto i molnet.
Öppna

Öppna nyligen redigerad filer

• Välj Fil Öppna på menyraden eller klicka på Öppna om du vill bläddra bland foton i molnet. Klicka på Öppna foton i molnet om du vill bläddra och öppna ett foto. från molnet eller Öppna från dator om du vill bläddra och öppna foton från datorn.
Öppna från molnet

Dela ett foto från molnet

Du kan dela ett foto från molnet via Photoshop Elements. Om du vill dela, öppna ett foto från molnet, klicka på ikonen Dela , kopiera den länk som skapas och skicka den via e-post, text eller dela i sociala medier med dina vänner och familj.

Den delade länken öppnar ditt foto i assets.adobe.com där användare kan se det och lägga till kommentarer.

Dela

Ta bort foton i molnet

Om du fyller lagringsutrymmet på 2 GB under tiden förhandsvisningen pågår måste du frigöra utrymme genom att ta bort foton.

Obs!

När du har tagit bort foton i molnet med Frigör utrymme tas fotona bort permanent. Vi rekommenderar att du sparar en kopia på datorn innan du tar bort dem. Om du vill spara på datorn öppnar du varje foto i molnet i Photoshop Elements och använder Arkiv > Spara som för att spara på datorn som PSD eller annat filformat.

När molnlagringsutrymmet är fullt och du försöker spara ett nytt foto i molnet visas ett meddelande om att du måste frigöra utrymme genom att ta bort foton. Du kan öppna dialogrutan Ta bort foto genom att klicka på knappen Frigör utrymme i det meddelandet eller via molnikonen.

Frigör utrymme

Frigör utrymme

Om du klickar på Frigör utrymme öppnas en dialogruta. Markera de foton som ska tas bort och klicka på knappenTa bort.

Ta bort

Få tillgång till foton i molnet via webben

Alla dina foton i molnet som sparats från Photoshop Elements 2021 kan visas på assets.adobe.com.

1. Gå till https://assets.adobe.com och navigera till Ditt arbete > ArkivMolndokument.
  2. I avsnittet Molndokument letar du upp mappen Elements Photos
  3. Gör något av följande:
    • Klicka på kryssrutan för att markera flera foton samtidigt.
    • Sortera dina foton efter Ändrad eller Namn i stigande eller fallande ordning.
    • Du kan växla mellan listvyn  och stödrastervyn .
Få tillgång till foton i molnet via webben
Få tillgång till foton i molnet via webben