Nadat u een proefversie van een Creative Cloud-toepassing, zoals Photoshop CC, hebt geïnstalleerd via de Creative Cloud-desktopapp, kunt u de proefversie niet starten.

Bericht 'Kan proefversie niet starten'

Het starten van de proefversie kan om een van de volgende redenen mislukken:

• De installatie- of startbestanden van het product zijn gewijzigd.
  • De machtigingen voor installatie- of startbestanden zijn gewijzigd.

Probeer de volgende oplossingen om het probleem op te lossen:

Oplossing 1: Controleer de machtigingen voor de Adobe-databasebestanden.

Adobe-mapmachtigingen

Stel de machtigingen voor de Adobe-map correct in. Controleer of de volgende gebruikers en groepen deze machtigingen hebben:

Windows

• Beheerders (volledig beheer)
  • SYSTEEM (volledig beheer)

Mac OS X

• Gebruiker (volledig beheer)
  • Groep (volledig beheer)
  • Iedereen (volledig beheer)

Locaties van Adobe-mappen

• Windows 32-bits: \Program Files\Common Files\Adobe\
  • Windows 64-bits: \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\
  • Mac OS: /Library/Application Support/Adobe/

Selecteer hieronder uw besturingssysteem voor informatie over het controleren van machtigingen. U hebt de onderstaande machtigingen voor de map en locatiegegevens nodig om de stappen te voltooien.

• Mac OS 10.5 en 10.6
  • Windows Vista en Windows 7

Machtigingen controleren per besturingssysteem

U hebt de maplocatie en -machtigingen van de bovenstaande oplossingen nodig om de onderstaande stappen te voltooien. Gebruik de links om indien nodig de gegevens op te halen. In het onderstaande voorbeeld wordt de mapnaam Adobe PCD gebruikt. Vervang deze map met de mapnaam Solutions.

Mac OS X 10.5 en 10.6

1. Ga met Finder naar de map om deze aan te passen.

2. Ctrl-klik op de map en selecteer Info ophalen.

3. Vouw de sectie Eigendom & machtigingen open.

4. Klik op Details om de verschillende eigenaars- en groepsopties weer te geven.

5. Klik op het pictogram Vergrendelen in de rechteronderhoek. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord als beheerder in wanneer u dat wordt gevraagd en klik op OK.

6. Stel de machtigingen overeenkomstig met de sectie Mapmachtigingen in uw oplossing in.

7. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Toepassen op ingesloten item.

8. Sluit het dialoogvenster Info ophalen.

Windows Vista en Windows 7

1. Selecteer Start > Computer.

2. Selecteer Organiseren > Map- en zoekopties en klik op het tabblad Weergave.

3. Schuif helemaal naar beneden in de sectie Geavanceerde instellingen en schakel het selectievakje Wizard Delen gebruiken (aanbevolen) uit.

4. Klik op OK.

5. Ga in Windows Verkenner naar de map die u wilt wijzigen.

6. Klik met de rechtermuisknop op de map Adobe en kies Eigenschappen.

7. Schakel in de rubriek Kenmerken de optie Alleen-lezen in.

8. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK om het dialoogvenster Wijzigen van kenmerken bevestigen te sluiten.

9. Klik op het tabblad Beveiliging.

10. Stel de machtigingen overeenkomstig met de sectie Mapmachtigingen in uw oplossing in.

11. Volg deze stappen om de instellingen te wijzigen:

1. Klik op Bewerken.

2. Als de prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt, volgt u de aanwijzingen om dit te accepteren.

3. Breng de nodige wijzigingen aan.

Oplossing 2. Verwijder de toepassing en installeer deze vervolgens opnieuw.

• Volg deze stappen om een app te verwijderen.
  • Als u een proefversie van een toepassing wilt installeren, klikt u op Proberen in de Creative Cloud-desktopapp.