Release-opmerkingen bij Adobe Drive CC (versie 5)

Welkom bij Adobe Drive CC. Dit document bevat op het laatste moment beschikbaar gestelde productinformatie, updates en tips voor het oplossen van problemen die niet in de documentatie van Adobe Drive worden besproken (zie http://helpx.adobe.com/nl/drive.html).

Overzicht

Adobe Drive is een product waarmee een systeem voor middelenbeheer naadloos kan worden geïntegreerd met Adobe Creative Cloud™- en Creative Suite® 6-bureaubladtoepassingen. Een verbonden server wordt op uw computer weergegeven als een gekoppelde vaste schijf of een netwerkstation. Nadat de verbinding is ingesteld, kunt u op verschillende manieren toegang krijgen tot de bestanden op de server. U kunt hiervoor Windows Verkenner of de Finder in Mac OS gebruiken of de dialoogvensters Openen, Importeren, Exporteren, Plaatsen, Inchecken, Opslaan of Opslaan als in Adobe Photoshop®, Adobe Bridge®, Adobe Illustrator®, Adobe InDesign® en Adobe InCopy®.

Adobe Drive CC bevat twee vooraf gedefinieerde aansluitingen:

 • De Adobe Experience Manager Digital Asset Management-aansluiting biedt toegang tot Adobe AEM Digital Asset Management (AEM DAM).
 • De CMIS-aansluiting biedt basistoegang tot servers waarop de specificatie CMIS (Content Management Interoperability Services; services voor interoperabiliteit van inhoudsbeheer) is geïmplementeerd.

Adobe Drive kan worden uitgebreid voor ondersteuning van systemen voor middelenbeheer van derden. Leveranciers van systemen voor middelenbeheer kunnen een aangepaste aansluiting voor Adobe Drive leveren voor gebruik van de middelen die zijn opgeslagen in hun opslagplaats. Nadat de aansluiting is aangepast door een DAM-leverancier, wordt de inhoud van het externe DAM-systeem in Adobe Drive weergegeven als een netwerkstation op het bestandssysteem van de gebruiker. Ook worden bepaalde markeringsfuncties in geïntegreerde Adobe-bureaubladtoepassingen ingeschakeld. Met deze functies kunt u bijvoorbeeld de versiegeschiedenis weergeven of een opmerking voor inchecken toevoegen wanneer u een bestand opslaat. Deze functies zijn alleen beschikbaar als Adobe Drive en de aangepaste aansluiting van een DAM-leverancier zijn geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. Raadpleeg uw leverancier voor middelenbeheer om na te gaan of er een Adobe Drive CC-aansluiting voor het systeem van de leverancier beschikbaar is.

 

Nieuwe functies in deze release

Deze release introduceert belangrijke correcties, updates en verbeteringen, waaronder de volgende:

 • Ondersteuning voor de Creative Cloud- en Creative Suite 6-versies van de geïntegreerde desktop-applicatie.
 • Ondersteuning voor de 64-bits versies van Mac OS.
 • Betere prestaties bij het downloaden van middelen uit ondersteunde DAM-systemen.
 • Een bijgewerkte Adobe Experience Manager DAM-aansluiting met betere prestaties die ondersteuning biedt voor de nieuwste AEM DAM-release (5.6.1).
 • Wanneer Adobe Bridge is geïntegreerd met AEM DAM, gaat het bladeren door grote hoeveelheden middelen sneller.

Als u eerder werkte met Adobe Drive 4, zijn deze updates en verbeteringen (samen met de belangrijke correcties) al geïntroduceerd in de release 4.2:

 • Een bijgewerkte CMIS-aansluiting die kan worden geïntegreerd met Alfresco 4.2, IBM FileNet P8 en Microsoft SharePoint 2013.
 • Beheerde middelen hebben nieuwe bestandsstatuspictogrammen als ze worden weergegeven in een platformbestandsbrowser (Windows Verkenner of de Finder van Mac OS). De nieuwe pictogrammen geven de DAM-status weer van een bestand dat door de gebruiker is uitgecheckt, dat door een andere gebruiker is uitgecheckt of dat up-to-date is.

 

Systeemvereisten

(Opmerking: Adobe Drive CC is versie 5 en wordt hier en in de gebruikersinterface aangeduid als “Adobe Drive 5”.)

Adobe Drive 5 wordt gebruikt in combinatie met Creative Cloud- en Creative Suite 6-bureaubladtoepassingen (Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator en Adobe Bridge). U kunt Adobe Drive 5 alleen installeren als u al een van de bureaubladtoepassingen hebt geïnstalleerd.

Raadpleeg de systeemvereisten op:  http://www.adobe.com/products/creativecloud.html

 • De installatie vereist 500 MB aan beschikbare ruimte op de vaste schijf. In Windows hebt u beheerdersrechten nodig om de installatie uit te voeren.
 • Als u Mac OS gebruikt en Java nog niet hebt geïnstalleerd, wordt u gevraagd om dit te doen nadat de computer opnieuw is opgestart na installatie van Adobe Drive 5. Als u dit niet doet, kunt u Adobe Drive 5 niet uitvoeren.
 • Er is een update voor Adobe Bridge CC beschikbaar. Deze update moet u installeren. Zonder de update loopt Adobe Bridge vast tijdens het starten of afsluiten wanneer u de toepassing wilt gebruiken met Drive.

 

Belangrijk: Als u eerder Adobe Drive 4.x hebt geïnstalleerd, moet u deze toepassing verwijderen voor u Adobe Drive 5 installeert. U moet dit doen omdat Adobe Drive 5 standaard wordt geïnstalleerd op dezelfde locatie als de vorige release: Adobe/Adobe Drive 4/.

 

U kunt als volgt de vorige versie verwijderen:

 •  In Windows 7 gaat u naar Configuratiescherm > Programma's en onderdelen en selecteert u “Adobe Drive 4.2”. Klik vervolgens op Verwijderen/wijzigen
 • In Windows 8 gaat u naar Instellingen > Configuratiescherm > Programma's > Een programma verwijderen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op “Adobe Drive 4” en kies Verwijderen.
 • Ga in Mac OS naar Toepassingen > Hulpprogramma's > Adobe Installers en dubbelklik op “Verwijder Adobe Drive 4”

 

Adobe Drive installeren

Als u de software wilt installeren, downloadt u Adobe Drive van:

http://www.adobe.com/go/adobedrive_nl

Windows:

 • Pak het installatiepakket uit naar een lokale map.
 • Dubbelklik op het bestand Set-up.exe om het installatieproces te starten.

Mac OS:

 • Dubbelklik op het gedownloade DMG-bestand om een lokaal volume te koppelen in de Finder van Mac OS.
 • Blader naar dit volume en dubbelklik op Install.app om de installatie te starten.

Bekende problemen

De volgende problemen kunnen optreden in deze release. Ga voor de laatste informatie over bekende problemen naar: http://helpx.adobe.com/nl/drive.html

 • Raadpleeg de Technische opmerking bij AEM DAM-aansluiting voor informatie over de problemen die zich kunnen voordoen wanneer u verbinding maakt met een AEM- of CQ DAM-server.
 • Raadpleeg de Technische opmerking bij CMIS-aansluiting voor informatie over de problemen die zich kunnen voordoen wanneer u verbinding maakt met een CMIS-server.
 • U kunt in Adobe Bridge geen verzameling maken van bestanden die worden beheerd door een verbonden server. [2937176]
 • Als u een versie van Drive 4 installeert nadat u Drive 5 hebt geïnstalleerd, vervangt deze versie Drive 5. Verwijder Drive 4 en installeer Drive 5 opnieuw. Beide versies kunnen niet tegelijkertijd zijn geïnstalleerd. U hebt beide versies ook niet nodig want Drive 5 werkt met CC- en CS6-bureaubladtoepassingen. [3562735]
 • Nadat u middelen hebt bewerkt en opgeslagen in Illustrator of Photoshop, verschijnt het foutbericht: 'Dit bestand is buiten Illustrator gewijzigd. Wilt u doorgaan?' of 'De schijfkopie van [bestandsnaam] is gewijzigd sinds u deze voor het laatst hebt geopend of opgeslagen. Wilt u deze toch opslaan?' U kunt dit bericht zonder problemen negeren. [3560232]
 • Als Adobe Bridge is geopend wanneer u via de gebruikersinterface van Adobe Drive Connect verbinding maakt met een server of de verbinding verbreekt, wordt Adobe Bridge meerdere malen op de voor- en achtergrond weergegeven. [3177120]

Klantenservice

De klantenservice van Adobe verschaft productinformatie en biedt assistentie bij verkoop, registratie en andere niet-technische problemen. Ga naar adobe.com en klik op Contact opnemen als u wilt weten hoe u contact kunt opnemen met de klantenservice van Adobe.

Opties voor ondersteuningslidmaatschappen en technische informatiebronnen

Als u technische hulp nodig hebt bij uw product of informatie wilt over het oplossen van problemen of over de ondersteuningslidmaatschappen die gratis of tegen betaling beschikbaar zijn, kunt u terecht op http://www.adobe.com/go/support_nl/. Ga buiten Noord-Amerika naar http://www.adobe.com/go/intlsupport_nl/. Klik op de vervolgkeuzelijst voor het selecteren van een ander land of andere regio, kies een ander land of andere regio en klik op Verder. U kunt ook naast de landnaam bovenaan het scherm op Wijzigen klikken om een ander land of een andere regio te kiezen.

Tot de gratis bronnen voor het oplossen van problemen behoren onder andere de ondersteuningsknowledgebase van Adobe, Adobe-gebruikersforums en Adobe Support Advisor. We zijn voortdurend bezig om nieuwe hulpmiddelen en informatie online beschikbaar te stellen om u te helpen problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Als u ontwikkelaar bent en ondersteuning voor de Adobe Drive SDK nodig hebt, kunt meer informatie over ondersteuningsbundels voor ontwikkelaars vinden op:

http://www.adobe.com/support/programs/developer/incidentbundle/

Aanvullende bronnen

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online