Acrobat PDF maken-extensie wordt gebruikt om webpagina's te converteren naar PDF-bestanden. Als u deze extensie inschakelt, wordt de Acrobat-werkbalk 'PDF maken' toegevoegd. Klik dan met de rechtermuisknop voor een contextmenu met opties voor het converteren van volledige webpagina's en koppelingen naar PDF.

Adobe Create PDF-extensie inschakelen in Firefox:

1. Start Mozilla Firefox.

2. Druk in Windows op Alt om de Firefox-menubalk weer te geven. Op de Mac OS wordt deze al weergegeven.

3. Ga naar Extra -> Invoegtoepassingen.

4. Invoegtoepassingen beheren wordt weergegeven. Selecteer Extensies in het linkerdeelvenster. De extensie Adobe Acrobat wordt grijs weergegeven, met een knop Inschakelen ernaast (zie onderstaande illustratie).

Firefox-extensies voor PDF-extensie
  5. Klik op de knop Inschakelen voor de Adobe Acrobat – PDF maken-extensie.

6. Start Firefox opnieuw.

De PDF maken-extensiewerkbalk en het contextmenu (klik met de rechtermuisknop) zijn nu ingeschakeld (zie onderstaande illustratie). Gebruik deze om webinhoud te converteren naar PDF.

Extensie ingeschakeld
PDF maken-opties

Als de extensiewerkbalk niet beschikbaar is, gaat u als volgt te werk:

1. Ga naar Firefox-menu > Aanpassen.

De optie Aanpassen van Firefox
  2. Sleep het pictogram van de Acrobat-extensie vanuit het deelvenster Extra hulpmiddelen en functies en zet het pictogram neer op het deelvenster van het Firefox-menu.

Sleep de Acrobat-extensie van het linkerdeelvenster en zet de extensie neer in het rechterdeelvenster
  3. Klik op Aanpassen afsluiten. De extensiewerkbalk is nu beschikbaar op het deelvenster met het Firefox-menu.

Acrobat-extensie in het Firefox-menu