Laste ned applikasjoner, dele filer, administrere skrifter og arkivbilder og mer – alt fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Installere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er ditt sentrale sted for administrasjon av en rekke applikasjoner og tjenester som er inkludert i Creative Cloud-medlemskapet. Du kan også synkronisere og dele filer, administrere tusenvis av skrifter, åpne biblioteker med arkivbilder og designressurser, og presentere og oppdage kreativt arbeid i fellesskapet. Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er utgangspunktet for alt.

Når du laster ned ditt første Creative Cloud-produkt, installeres Creative Cloud-skrivebordsprogrammet automatisk. Hvis du har Adobe Application Manager installert, blir programmet automatisk oppdatert til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ikke er installert, kan du laste det ned manuelt. Dette gjør du ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på Last ned-knappen.

2. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk:

Vi anbefaler ikke at Creative Cloud-skrivebordsprogrammet avinstalleres. Men hvis du må avinstallere det, kan du se Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Merk:

Hvis du vil laste ned mobilapplikasjoner på en mobil enhet, kan du gå til katalogen Mobilapplikasjoner.

Laste ned og installere applikasjoner

Her får du informasjon om hvordan du laster ned, installerer og oppdaterer applikasjoner ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Du kan også bla gjennom applikasjoner etter popularitet, kategori og versjon for å oppdage nye applikasjoner.

Merk:

Hvis du vil laste ned mobilapplikasjoner på en mobil enhet, kan du gå til katalogen Mobilapplikasjoner.

1. Klikk på Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller på Apple-menylinjen (Mac OS) for å åpne Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Creative Cloud-skrivebordsikon

Merk:

Som standard startes Creative Cloud-skrivebordsprogrammet når du logger på datamaskinen. Hvis du ikke ser Creative Cloud-ikonet, må du kanskje avslutte applikasjonen. Slik starter du den på nytt:

• Windows: Velg Start > Programmer > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Velg Go > Applications > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

2. Klikk på Apps-fanen hvis den ikke allerede er valgt. Applikasjoner som nylig er installert på datamaskinen, vises øverst i panelet. Listen kan inneholde tidligere installerte versjoner.

Apps-panel
  3. Bla nedover for å finne flere applikasjoner. Du kan også filtrere etter kategori eller programvareversjon.

4. Klikk på Installer eller Oppdater for å installere den valgte applikasjonen.

Merk:

Du kan se etter oppdateringer manuelt ved å klikke på tannhjulikonet øverst til høyre i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og velge Se etter appoppdateringer på hurtigmenyen. Du kan også oppdatere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og se etter oppdateringer ved å trykke på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Tilvalg+R (Mac OS).

5. Hvis du vil laste ned og installere en tidligere versjon av en applikasjon, velger du Vis tidligere versjoner fra filtermenyen. Bla nedover for å finne applikasjonen du ønsker, og klikk deretter på applikasjonens Installer-meny. Velg så en versjon fra Installer-hurtigmenyen.

Tidligere versjoner

Merk:

Det kan ta litt tid å laste ned applikasjonen, avhengig av nettverkshastigheten.

For detaljert informasjon, for eksempel om hvordan du starter applikasjonen, se Laste ned og installere Creative Cloud-applikasjoner.

Hvis du trenger å avinstallere en applikasjon, kan du se Avinstallere eller fjerne Creative Cloud-applikasjoner.

Hvis du har installasjonsproblemer, kan du se Feilsøke problemer med nedlasting og installering av Creative Cloud.

Synkronisere og dele filer

Synkroniser filer fra datamaskinen til Creative Cloud, og få tilgang til dem overalt. Filene blir umiddelbart tilgjengelige på alle de tilkoblede enhetene og datamaskinene samt på Creative Cloud Files-siden. Hvis du vil synkronisere filer, laster du ned og installerer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på alle datamaskinene du bruker.

Filer-panel

Gjør ett av følgende for å synkronisere filer:

• Kopier, lim inn eller flytt filer til Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på datamaskinen.

Du kan åpne Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ved å klikke på fanen Ressurser, deretter Filer-panelet og så klikke på Åpne mappe.

• Velg Fil > Lagre eller Fil > Lagre som i en applikasjon, og gå til Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på datamaskinen.

De opprinnelige filene finnes alltid på datamaskinen eller enheten din. Filer synkroniseres via Creative Cloud til alle tilkoblede enheter.

Du kan se filene på nettet på siden for Creative Cloud Assets. Når filene er synkronisert, trenger du ikke være koblet til Internett, og du kan se dem i Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på datamaskinen.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du arbeider med filer som er lastet opp til Creative Cloud, kan du se Bla gjennom, synkronisere og administrere ressurser.

Legge til skrifter fra Typekit

Du kan bruke Typekit-skrifter i alle Creative Cloud-applikasjoner og andre skrivebordsprogrammer.

Velg en skrifttype fra en av Typekits mange skriftpartnere, og synkroniser den til skrivebordet med Creative Cloud. Synkroniserte skrifter kan brukes i alle Creative Cloud-applikasjoner samt annen installert programvare.

Du må ha et betalt Creative Cloud-medlemskap eller en gyldig Typekit-konto for å synkronisere skrifter til datamaskinen.

Skrifter-panelet viser skrifter som er synkronisert til datamaskinen. Gjør følgende for å synkronisere skrifter:

1. Klikk på Ressurser-fanen i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og gå deretter til Skrifter-panelet.

2. Klikk på Legg til skrifter fra Typekit. Det åpnes et Typekit-vindu i nettleseren.

Hvis dette er første gang du bruker Typekit, klikker du på Jeg har ikke brukt Typekit før og følger instruksjonene for å konfigurere kontoen.

3. Hold musepekeren over et skriftkort i Typekit-vinduet, og klikk på + Bruk skrifter.

4. Velg skriftene i den valgte serien, og klikk på Synkroniser valgte skrifter.

Skrifter-panel

Har du spørsmål om synkronisering av skrifter? Finn svar under Legge til skrifter fra Typekit.

Finne ressurser i Adobe Stock

Du kan søke etter bilderessurser i Adobe Stock direkte i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Adobe Stock er en tjeneste som gir designere og bedrifter tilgang til 55 millioner royaltyfrie, forhåndsvurderte bilder, illustrasjoner, vektorgrafikk, videoer og vår nye Premium-samling av høy kvalitet til bruk i designprosjekter. Du kan kjøpe enkeltbilder etter behov, eller kjøpe et abonnement for flere bilder.

Adobe Stock-panel
  1. Skriv inn nøkkelord for bildesøket i Arkiv-fanen og klikk på Søk.

2. Hvis du blir bedt om det, oppgir du fødselsdato og klikker på Oppdater.

En side på Adobe Stocks nettsted vises, og den inneholder arkivbilder som er relevante for søket.

Adobe Stock og Creative Cloud Libraries

Du kan legge til en forhåndsvisning av et arkivbilde med vannmerke fra nettstedet til Adobe Stock i et av bibliotekene dine. I Creative Cloud-applikasjoner som støtter Libraries – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro og After Effects – kan du dra bildet med vannmerke fra bibliotekpanelet til prosjektet. Når du er klar, kan du også lisensiere arkivbildet fra bibliotekpanelet i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Når du lisensierer et bilde, oppdaterer Creative Cloud-applikasjoner som støtter bibliotekskoblede ressurser – Photoshop, Illustrator og InDesign – alle koblede forekomster av bildet automatisk til den lisensierte HD-versjonen uten vannmerket.

For mer informasjon, se Bruke Adobe Stock.

Finne designressurser med Market

Creative Cloud Market er en samling med forhåndsvurdert innhold av høy kvalitet for kreative personer av kreative personer. Creative Cloud-abonnenter kan få tilgang til ressurser fra Market gratis på både stasjonære og mobile enheter (via Creative Cloud-tilkoblede applikasjoner), og de kan velge fra et svært omfattende utvalg av vektorgrafikk, ikoner, mønstre, tilpasninger til brukergrensesnittet og mer. Creative Cloud-abonnenter kan laste ned opptil 500 unike ressurser royaltyfritt hver måned. Denne tjenesten gjør at personer som jobber med design, enkelt kan finne ressurser å bygge videre på, og behandle og endre dem for å komme raskt i gang med kreative prosesser.

Ressurser-panel

For mer informasjon, se Creative Cloud Market.

Dele og oppdage med Behance

Presenter og oppdag kreativt arbeid på Behance. Som medlem kan du opprette en arbeidsportefølje og formidle den bredt og effektivt. Eller du kan utforske det nyeste kreative arbeidet fra designere over hele verden ved å bla gjennom aktuelt eller populært arbeid innen forskjellige områder.

• Logg på eller registrer deg for å få tilgang til aktivitetsstrømmer og porteføljer i Behance samt dele og utforske nytt arbeid. Hvis du allerede har en konto, blir du bedt om å logge deg på. Hvis du ikke har noen konto, kan du raskt og enkelt registrere deg.
  • Selv uten en Behance-konto kan du utforske prosjekter og arbeid som pågår, fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ved hjelp av Fellesskap-panelet.
Fellesskap-panel

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Publisere til Behance fra Creative Cloud eller gå til Adobe Behances fellesskapsforum.

Hjem og aktivitetsstrøm

Aktivitetsstrømmen i Hjem-panelet i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet viser dine samhandlinger med Creative Cloud. Her kan du se hendelser og aktiviteter, for eksempel nye applikasjoner, oppdateringer og installasjonsstatus.

Hjem-panel

Logge på for å aktivere Creative Cloud

Aktivere og deaktivere Creative Cloud

Hvis du vil aktivere Creative Cloud, logger du på Creative Cloud med Adobe ID-en din. Når du logger på, aktiveres Creative Cloud-lisensen og alle applikasjoner og tjenester som er knyttet til din Adobe ID. Deretter kan du bruke applikasjonene og tjenestene på vanlig måte.

• Logg på ved å klikke på det nedtonede Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller på Apple-menylinjen (Mac OS). Da åpnes Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.
  • Oppgi Adobe ID-en din (vanligvis en e-postadresse) og passordet, og klikk på Logg på. (Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet åpnes, er du allerede logget på.)

Nå kan du bruke Creative Cloud-tjenester, installere Creative Cloud-applikasjoner og starte Creative Cloud-applikasjoner du tidligere har installert.

Hvis du vil deaktivere Creative Cloud, logger du bare av Creative Cloud. Når du logger av, deaktiveres alle installerte Creative Cloud-applikasjoner og -tjenester som er knyttet til din Adobe ID på den datamaskinen. Applikasjonene er fortsatt installert, men de er ikke lenger koblet til en gyldig lisens. Logg på igjen for å aktivere lisensen på nytt og bruke applikasjoner og tjenester.

• Hvis du vil logge av, åpner du Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og deretter klikker du på tannhjulikonet og velger Innstillinger. Klikk på Generelt og deretter Logg av.

Creative Cloud-applikasjonene og -tjenestene som er knyttet til din Adobe ID, blir nå deaktivert på den datamaskinen.

Hvis du vil ha mer detaljerte instruksjoner, kan du se Logge på og logge av for å aktivere Creative Cloud-applikasjoner.

Innstillinger

Klikk på tannhjulikonet for å åpne dialogboksen Innstillinger i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og velg Innstillinger.

Dialogboksen Innstillinger

I dialogboksen Innstillinger finner du alternativer for å tilpasse og arbeide med Creative Cloud, inkludert endring av installasjonsspråk, justering av innstillinger for Creative Cloud-tjenester og avlogging, hvis du midlertidig må deaktivere kontoen din.

• Hvis du vil deaktivere alle Creative Cloud-applikasjoner og -tjenester som er knyttet til din Adobe ID, klikker du på Generelt og deretter Logg av. Når du logger av, deaktiveres alle installerte Creative Cloud-applikasjoner og -tjenester som er knyttet til din Adobe ID.
  • Hvis du vil aktivere automatiske oppdateringer, merker du av for Hold Creative Cloud for skrivebord oppdatert.
  • Hvis du vil endre installasjonsspråk eller installasjonssted, velger du Innstillinger > Creative Cloud > Apps. For detaljerte instruksjoner, se Endre språkinnstillingen for Creative Cloud-applikasjoner.
  • Hvis du vil koble til arbeidet med Adobe Experience Manager (AEM) Assets, velger du Logg på AEM Assets. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Arbeide med AEM Assets..
  • Bruk fanene FilerSkrifter og Behance for å endre innstillingene.
  • Hvis du vil vise meldinger fra Adobe, velger du innstillingen Vis OS-varsler i hver fane.