Laste ned applikasjoner, dele filer, administrere skrifter og arkivbilder og mer – alt fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Merk:

Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Merk:

Noen av fanene som er beskrevet i denne artikkelen, er kanskje ikke tilgjengelige i din installasjon av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er ditt sentrale sted for administrasjon av en rekke applikasjoner og tjenester som er inkludert i Creative Cloud-medlemskapet. Du kan også synkronisere og dele filer, administrere tusenvis av skrifter, åpne biblioteker med arkivbilder og designressurser, og presentere og oppdage kreativt arbeid i fellesskapet. Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er utgangspunktet for alt.

Når du laster ned ditt første Creative Cloud-produkt, installeres Creative Cloud-skrivebordsprogrammet automatisk. Hvis du har Adobe Application Manager installert, blir programmet automatisk oppdatert til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ikke er installert, kan du laste det ned manuelt. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Laste ned Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Merk:

Vi anbefaler ikke at Creative Cloud-skrivebordsprogrammet avinstalleres. Men hvis du må avinstallere det, kan du se Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Laste ned og installere applikasjoner

Du kan laste ned, installere og oppdatere applikasjoner fra Apps-fanen i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Du kan også bla gjennom applikasjoner etter popularitet, kategori og versjon for å oppdage nye applikasjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Laste ned og installere Creative Cloud-applikasjoner.

Merk:

Hvis du vil laste ned mobilapplikasjoner på en mobil enhet, kan du gå til katalogen Mobilapplikasjoner.

Få trinnvise veiledninger

Du kan få trinnvise veiledninger om grunnleggende og avanserte konsepter direkte i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Klikk på Opplæring-fanen for å se en liste over opplæringsmateriale for applikasjonene som er installert på systemet ditt. Bruk søkefeltet for å finne opplæringsmateriale om et bestemt emne. Hvis du vil se anbefalt opplæringsmateriale for en bestemt applikasjon, velger du navnet på applikasjonen fra rullegardinmenyen.

Synkronisere og dele filer

Synkroniser filer fra datamaskinen til Creative Cloud, og få tilgang til dem overalt. Filene blir umiddelbart tilgjengelige på alle de tilkoblede enhetene og datamaskinene samt på Creative Cloud Files-siden. Hvis du vil synkronisere filer, laster du ned og installerer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på alle datamaskinene du bruker, og gjør ett av følgende:

• Kopier, lim inn eller flytt filer til Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på datamaskinen.

Du kan åpne Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ved å klikke på fanen Filer og så klikke på Åpne mappe.

• Velg Fil > Lagre eller Fil > Lagre som i en applikasjon, og gå til Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på datamaskinen.

De opprinnelige filene finnes alltid på datamaskinen eller enheten din. Filer synkroniseres via Creative Cloud til alle tilkoblede enheter.

Du kan se filene på nettet på siden for Creative Cloud Assets. Når filene er synkronisert, trenger du ikke være koblet til Internett, og du kan se dem i Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på datamaskinen.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du arbeider med filer som er lastet opp til Creative Cloud, kan du se Bla gjennom, synkronisere og administrere ressurser.

Creative Cloud Sync-oppdatering

Hvis en oppdatering er tilgjengelig for Creative Cloud Sync, vises et rødt merke ved siden av Filer-fanen og Skrifter-fanen.

Klikk på Fortsett på den blå linjen øverst i panelet for å installere oppdateringen.

Fortsett-skjermbildet

Kontrollere versjonen av Creative Cloud Sync

Slik kontrollerer du hvilken versjon av Creative Cloud Sync som er installert på systemet:

1. I Creative Cloud-skrivebordsprogrammet klikker du på ikonet med tre vertikale prikker øverst til høyre og velger Innstillinger.

Dialogboksen Innstillinger
  2. Gå til Creative Cloud > Filer > Sync-versjon.

Sync-versjon

Legge til skrifter fra Adobe Fonts-tjenesten

Creative Cloud-abonnementet ditt omfatter Adobe Fonts, som tilbyr tusenvis av skrifter fra flere hundre skriftstøperier. For informasjon om hvordan du aktiverer skrifter, kan du se Bruke skrifter fra Adobe Fonts i Creative Cloud-applikasjoner.

Finne ressurser i Adobe Stock

Du kan søke etter bilderessurser i Adobe Stock direkte i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Adobe Stock er en tjeneste som gir designere og bedrifter tilgang til 55 millioner royaltyfrie, forhåndsvurderte bilder, illustrasjoner, vektorfiler, videoer og vår nye Premium-samling av høy kvalitet til bruk i designprosjekter. Du kan kjøpe enkeltbilder etter behov, eller kjøpe et abonnement for flere bilder.

1. Skriv inn nøkkelord for bildesøket i Stock-fanen og klikk på Søk.

2. Hvis du blir bedt om det, oppgir du fødselsdato og klikker på Oppdater.

En side på Adobe Stocks nettsted vises, og den inneholder arkivbilder som er relevante for søket.

Adobe Stock og Creative Cloud Libraries

Du kan legge til en forhåndsvisning av et arkivbilde med vannmerke fra nettstedet til Adobe Stock i et av bibliotekene dine. I Creative Cloud-applikasjoner som støtter Libraries – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro og After Effects – kan du dra bildet med vannmerke fra bibliotekpanelet til prosjektet. Når du er klar, kan du også lisensiere arkivbildet fra bibliotekpanelet i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Når du lisensierer et bilde, oppdaterer Creative Cloud-applikasjoner som støtter bibliotekskoblede ressurser – Photoshop, Illustrator og InDesign – alle koblede forekomster av bildet automatisk til den lisensierte HD-versjonen uten vannmerket.

Du finner mer informasjon under Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-applikasjoner.

Dele og oppdage med Behance

Presenter og oppdag kreativt arbeid på Behance. Som medlem kan du opprette en arbeidsportefølje og formidle den bredt og effektivt. Eller du kan utforske det nyeste kreative arbeidet fra designere over hele verden ved å bla gjennom aktuelt eller populært arbeid innen forskjellige områder.

• Logg på eller registrer deg for å få tilgang til aktivitetsstrømmer og porteføljer i Behance samt dele og utforske nytt arbeid. Hvis du allerede har en konto, blir du bedt om å logge deg på. Hvis du ikke har noen konto, kan du raskt og enkelt registrere deg.
  • Selv uten en Behance-konto kan du utforske prosjekter og pågående arbeid fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ved hjelp av Oppdag-panelet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se i brukerstøtten for Behance eller gå til Adobe Behances fellesskapsforum.

Innstillinger

Hvis du vil åpne dialogboksen Innstillinger i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, klikker du på ikonet med tre vertikale prikker øverst til høyre og velger Innstillinger.

I dialogboksen Innstillinger finner du alternativer for å tilpasse og arbeide med Creative Cloud, inkludert endring av installasjonsspråk og justering av innstillinger for Creative Cloud-tjenester.

Generelt

Appversjon

Viser versjonen av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Start ved pålogging

Velg dette alternativet for å starte Creative Cloud-skrivebordsprogrammet som standard hver gang du logger deg på systemet.

Vis varsler

Velg dette alternativet for å vise varslinger fra Adobe.

Fest vindu til meldingsområde

Velg dette alternativet for å feste Creative Cloud-vinduet til oppgavelinjen. Hvis denne innstillingen er valgt, starter ikke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet i et eget vindu.

Hold Creative Cloud for skrivebord oppdatert

Velg dette alternativet for å aktivere automatiske oppdateringer.

Creative Cloud

Apper

Appspråk

Endre språkinnstilling for Creative Cloud-applikasjoner. Alle applikasjoner du laster ned etter at du gjør denne endringen, installeres med det nye språket.

Install.plass.

Endre installeringsplassen for Creative Cloud-applikasjoner. Alle applikasjoner du installerer etter at du gjør denne endringen, installeres på det nye stedet.

Vis OS-varsler

Velg denne innstillingen for å vise varslinger fra Adobe.

Vis eldre applikasjoner

Velg dette alternativet for å vise applikasjoner som ikke er tilgjengelige i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet som standard.

Aktiver automatisk oppdatering

Velg dette alternativet for å oppdatere applikasjonene dine automatisk så snart en oppdatering er tilgjengelig.

Filer

Synkronisering på/av

Administrerer synkronisering av filer og biblioteker til Creative Cloud. Hvis du slår av synkronisering, avsluttes kun synkroniseringen av filer og biblioteker, men de slettes ikke lokalt.

Mappeplassering

Velg plassering av Filer-mappen for Creative Cloud.

Overføringsfart

Kontroller nedlastings- og opplastingshastigheten til filer i henhold til din båndbredde.

Vis OS-varsler

Velg denne innstillingen for å vise varslinger fra Adobe.

Skrifter

Aktiver Adobe Fonts

Administrerer aktiverte skrifter. Deaktivering av Adobe Fonts deaktiverer aktiverte skrifter.

Vis OS-varsler

Velg denne innstillingen for å vise varslinger fra Adobe.

Behance

Behance-konto

Klikk Vis kontoinnstillinger for å vise og endre kontoinnstillingene for Behance.