Fjerne tillatelser

Sist oppdatert 14. aug. 2026

Opphev brukertilgang ved å fjerne tillatelser fra produktprofiler.

Hvis du fjerner tillatelser fra en produktprofil, begrenses brukertilgangen umiddelbart. Hvis Inkluder automatisk er aktivert, slå det av før du fjerner enkeltobjekter.

Bruk Admin Console til å fjerne enkle tillatelsesenheter eller tømme hele seksjoner.

Forutsetninger

  • System Admin- eller Product Admin-rolle
  • Tilgang til Admin Console på adminconsole.adobe.com
  • Minst én produktprofil med tildelte tillatelser

Fjern spesifikke tillatelsesenheter

Logg på Admin Console og gå til Produkter.

Velg produktet som inneholder profilen du vil endre.

Velg produktprofilnavnet, og naviger deretter til Tillatelser-fanen.

Velg tillatelsesseksjonen som inneholder elementene du vil fjerne.

Velg Tillatelser-seksjonen
Velg Tillatelser-seksjonen.

Velg Fjern-ikonet ved siden av hver tillatelsesenheter du vil fjerne fra den inkluderte listen.

Velg Lagre når du er ferdig.

Notat

Hvis en tillatelsesseksjon har Inkluder automatisk aktivert, må du først slå av denne funksjonen før du kan fjerne individuelle elementer.Velg seksjonen, fjern avmerkingen for Inkluder automatisk, og fjern deretter spesifikke enheter.

Fjern alle tillatelser fra en seksjon

I Tillatelser-fanen i produktprofilen din velger du tillatelsesseksjonen du vil tømme.

Velg Fjern alle i øvre høyre hjørne av listen over inkluderte tillatelser.

Velg Lagre for å bekrefte endringene.

Brukere mister tilgang til fjernede funksjoner neste gang de logger på.

Kopier tillatelser til en ny profil

Opprett en ny produktprofil med kopierte tillatelser for å beholde eksisterende innstillinger mens du gjør endringer. Dette er praktisk for mindre justeringer eller testing uten å påvirke nåværende brukere.

Etter at du har gjort endringer i fanen Tillatelser, velg Kopier tillatelser.

Velg Fortsett når du blir bedt om å opprette en ny profil.

Skriv inn et navn og en beskrivelse for den nye produktprofilen.

Velg Neste, og konfigurer deretter eventuelle tilleggstjenester eller kvoteinnstillinger, hvis aktuelt.

Velg Ferdig for å opprette profilen med de kopierte tillatelsene.

Den nye profilen inneholder alle tillatelsene fra den opprinnelige profilen på det tidspunktet kopieringen ble gjort.