Voorkeuren voor importeren instellen

1. Handboek voor Lightroom Classic
  2. Inleiding tot Lightroom Klassiek
    1. Nieuwe functies in Lightroom Classic
    2. Systeemvereisten Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Algemene vragen
    4. Belangrijke concepten in Lightroom Classic
    5. Lightroom Classic-zelfstudies
    6. Functieoverzicht | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versies
  3. Lightroom en Adobe-services
    1. Creative Cloud-bibliotheken
    2. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud apps
  4. Lightroom voor mobiele apparaten, tv en op het web
    1. Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten en Apple TV | Veelgestelde vragen
    2. Synchroniseren van Lightroom Classic met Lightroom-ecosysteem
    3. Mobiele apps voor Photoshop
  5. Foto's importeren
    1. Foto's importeren van een camera of kaartlezer
    2. Foto's importeren van een map op een vaste schijf
    3. Foto's automatisch importeren
    4. Foto's importeren uit Photoshop Elements
    5. Foto's importeren van een aangesloten camera
    6. Importopties opgeven
    7. Voorkeuren voor importeren instellen
    8. De Bestandsnaamsjablooneditor en de Tekstsjablooneditor
  6. Workflows
    1. Maskeren toepassen in foto's
    2. Uw foto's exporteren en als JPEG-bestanden opslaan
    3. Uw foto's exporteren en van een watermerk voorzien
    4. Uw foto's importeren
    5. Aanpassingspenseel: de basisprincipes
    6. Aanpassingen met de kleurtintcurve
    7. Geavanceerde videopresentaties
    8. De witbalans aanpassen
    9. Een contactblad maken
    10. Verbeter uw workflow met Lightroom Classic
  7. Werkruimte
    1. Basisbegrippen voor werkruimten
    2. Voorkeuren instellen voor werken in Lightroom Classic
    3. De bibliotheek op een tweede beeldscherm weergeven
    4. Naamplaatjes en moduleknoppen aanpassen
    5. Voeg een watermerk toe aan uw foto's in Lightroom Classic
    6. Kleurbeheer
  8. Foto's tonen
    1. Toon foto's
    2. Door foto's bladeren en ze vergelijken
    3. Weergaveopties Bibliotheek instellen
    4. Foto's delen voor opmerkingen en feedback
    5. Slimme voorvertoningen
  9. Catalogi en bestanden beheren
    1. Veelgestelde vragen over Lightroom Classic-catalogus
    2. De manier waarop een Lightroom Classic-catalogus werkt
    3. Catalogi maken en beheren
    4. Back-up van een catalogus maken
    5. Ontbrekende foto's zoeken
    6. Mappen maken en beheren
    7. Foto's in mappen beheren
  10. Kaarten
    1. Werken met de module Kaart
  11. Foto's ordenen in Lightroom Classic
    1. Gezichtsherkenning
    2. Werken met fotoverzamelingen
    3. Foto's groeperen in stapels
    4. Foto's voorzien van vlaggen, labels en classificaties
    5. Trefwoorden gebruiken
    6. Metagegevens: Basisprincipes en handelingen
    7. Foto's zoeken in de catalogus
    8. Met video's werken in Lightroom Classic
    9. Geavanceerde handelingen voor metagegevens
    10. Het deelvenster Snel ontwikkelen gebruiken
  12. Foto's verwerken en ontwikkelen
    1. Basisbeginselen van de module Ontwikkelen
    2. Panorama's en HDR-panorama's maken
    3. Flat-field-correctie
    4. Vervormd perspectief in foto's corrigeren met Upright
    5. Afbeeldingskwaliteit verbeteren met Verbeteren
    6. Werken met tinten en kleuren van foto's
    7. Maskeren
    8. Lokale aanpassingen toepassen
    9. Foto's samenvoegen tot een HDR-afbeelding
    10. Opties in de module Ontwikkelen
    11. Foto's retoucheren
    12. Rode ogen en dierenogen corrigeren
    13. De tool Radiaalfilter gebruiken
    14. De verbeterde tool Vlekken verwijderen gebruiken
  13. Foto's exporteren
    1. Foto's exporteren naar vaste schijf of cd
    2. Foto's exporteren uit Lightroom Classic
    3. Foto's online publiceren
    4. Exporteren naar vaste schijf met behulp van Services voor publiceren
    5. Voorinstellingen voor exporteren en andere instellingen
  14. Werken met externe editors
    1. Voorkeuren voor extern bewerken
    2. Foto's van Lightroom Classic openen en bewerken in Photoshop of Photoshop Elements
  15. Presentaties
    1. Presentaties maken
    2. Deelvensters en tools in de module Presentatie
    3. De dialay-out instellen
    4. Bedekkingen toevoegen aan dia's
    5. Presentaties afspelen en exporteren
  16. Foto's afdrukken
    1. De module Afdrukken: Basiskennis
    2. Lay-outs en sjablonen van de module Afdrukken
    3. Werken met opties en instellingen voor afdruktaken
  17. Fotoboeken
    1. Fotoboeken maken
  18. Webgalerieën
    1. Webgalerieën maken
    2. De deelvensters en tools in de module Web gebruiken
    3. Lay-outs voor webgalerieën
    4. Werken met webgaleriesjablonen en instellingen
    5. Webfotogalerieën voorvertonen, exporteren en uploaden
  19. Sneltoetsen
    1. Sneltoetsen

U kunt de voorkeuren voor het importeren instellen in de deelvensters Algemeen en Bestandsafhandeling van het dialoogvenster Voorkeuren. U kunt bepaalde voorkeuren ook wijzigen in het dialoogvenster Instellingen voor automatisch importeren (zie Instellingen voor automatisch importeren opgeven). Tot slot geeft u importvoorbeelden op in het dialoogvenster Catalogusinstellingen (zie Catalogusinstellingen aanpassen).

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Lightroom > Voorkeuren (Mac OS) in het hoofdmenu van Lightroom Classic.

2. Stel in het voorkeurenvenster Algemeen de volgende importopties in:

Dialoogvenster voor importeren weergeven als een geheugenkaart wordt aangetroffen

Het dialoogvenster voor importeren wordt automatisch geopend wanneer een camera of een geheugenkaartlezer op de computer wordt aangesloten.

Selecteer de Huidige/Vorige import-verzameling tijdens het importeren

Na het importeren worden alle geïmporteerde bestanden in een verzameling geopend.

Door de camera gegenereerde mapnamen negeren bij de mapnaamgeving

Hiermee krijgt Lightroom Classic de aanwijzing om de door uw camera gegenereerde mapnamen niet te gebruiken.

JPEG-bestanden naast Raw-bestanden als aparte foto's behandelen

Voor fotografen die Raw- en JPEG-foto's vastleggen op hun camera's. Selecteer deze optie om het JPEG-bestand als een afzonderlijke foto te importeren. Als deze optie geselecteerd is, zijn zowel de Raw- als de JPEG-bestanden zichtbaar en kunnen deze in Lightroom Classic worden bewerkt. Als deze optie niet geselecteerd is, behandelt Lightroom Classic het gedupliceerde JPEG-bestand als een secundair bestand en wordt het Raw-bestand weergegeven met de Raw-bestandsextensie en +jpg.

3. Stel in het voorkeurenvenster Bestandsafhandeling de volgende opties in:

DNG-ontwerp importeren

Kies het type bestandsextensie (hoofdletters of kleine letters), de compatibiliteit met een Camera Raw-versie en de grootte van JPEG-voorvertoningen voor geïmporteerde DNG-bestanden. Zie Foto's omzetten in DNG voor meer informatie over DNG-bestanden en opties voor het maken van DNG-bestanden.

Metagegevens lezen

Selecteer de opties waarmee een punt (. ) of een schuine streep (/) tussen trefwoorden wordt herkend als hiërarchie-aanduiding.

Bestandsnamen genereren

Bepaal welke tekens en spaties niet mogen voorkomen in de bestandsnamen van geïmporteerde foto's en door welke tekens deze worden vervangen.