Opmerking:

U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk Help voor Photoshop Lightroom.

U kunt de Lightroom Classic-werkruimte, presentaties en afgedrukte uitvoer personaliseren met behulp van naamplaatjes die uw naam en logo bevatten.

Videozelfstudie: Aangepaste naamplaatjes maken

Videozelfstudie: Aangepaste naamplaatjes maken
Infinite Skills

 1. Voer een van de volgende handelingen uit om de Naamplaatjeseditor te openen:
  • Kies Bewerken > Naamplaatje instellen (Windows) of Lightroom Classic > Naamplaatje instellen (Mac OS).

  • Klik in het deelvenster Bedekkingen van de module Presentatie of het deelvenster Pagina van de module Afdrukken op de voorvertoning van het naamplaatje en kies Bewerken in het pop-upmenu.

 2. Selecteer een van de volgende opties in de Naamplaatjeseditor:

  Naamplaatje in de vorm van opgemaakte tekst gebruiken

  Hierbij wordt de tekst die u invoert in het vak, gebruikt met de kenmerken voor het lettertype die u opgeeft in de menu's onder het vak.

  Tip: (Mac OS) Als u een naamplaatje wilt maken met tekst op meerdere regels, drukt u in het tekstvak op Option+Return. Alleen de eerste regel van een naamplaatje wordt links van de Modulekiezer weergegeven. Alle regels verschijnen echter als u het naamplaatje als bedekking voor de uitvoer selecteert in de module Presentatie, Afdrukken of Web.

  Grafisch naamplaatje gebruiken

  Hierbij wordt een afbeelding gebruikt die maximaal 41 pixels hoog (Mac OS) of 46 pixels hoog (Windows) is en die u naar het vak sleept. De afbeelding kan een BMP-, JPG-, GIF-, PNG- of TIFF-bestand (Windows) of een JPG-, GIF-, PNG-, TIFF-, PDF- of PSD-bestand (Mac OS) zijn. De resolutie van grafische naamplaatjes is mogelijk te laag voor uitvoer die wordt afgedrukt.

 3. Kies Opslaan als in het menu Naamplaatje inschakelen en geef het naamplaatje een naam.

 4. Als u het naamplaatje links van de Modulekiezer wilt weergeven, selecteert u Naamplaatje inschakelen en kiest u een van de opgeslagen naamplaatjes in het menu aan de rechterkant.

 5. In de pop-upmenu's aan de rechterkant van het dialoogvenster past u het lettertype, de grootte en de kleur aan van de knoppen in de Modulekiezer. In het eerste vak van de kleurkiezer stelt u de kleur van de huidige module in en in het tweede vak stelt u de kleur van niet-geselecteerde modules in.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid