Opmerking:

U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk Help voor Photoshop Lightroom.

 1. Kies in elke gewenste module Bewerken > Watermerken bewerken (Windows) of Lightroom Classic > Watermerken bewerken (Mac OS).

 2. Selecteer in het dialoogvenster Editor watermerk een watermerkstijl: Tekst of Afbeelding.

 3. Voer een van de volgende twee handelingen uit:
  • (Tekstwatermerk) Typ de tekst onder het voorvertoningsgebied en geef tekstopties op: lettertype, stijl, uitlijning, kleur en schaduw. OpenType-lettertypen worden niet ondersteund.

  • (Grafisch watermerk) Klik in het deelvenster Afbeeldingsopties op Kiezen, navigeer naar de PNG of JPEG die u wilt gebruiken en kies deze.

 4. Watermerkeffecten opgeven:

  Dekking

  Pas het transparantieniveau van het watermerk aan.

  Grootte

  Met Proportioneel maakt u het watermerk groter of kleiner waarbij de verhoudingen behouden blijven. Met Passen dekt het watermerk de volledige breedte van de foto. Met Vullen vult het watermerk de volledige hoogte en breedte van de foto.

  Inzet

  Hiermee verplaatst u het watermerk horizontaal of verticaal in de foto.

  Plaatsing

  Veranker het watermerk aan een van de negen ankerpunten in de foto en roteer het watermerk naar links of naar rechts.

  Opmerking:

  Als u het watermerk niet goed kunt zien op de uiteindelijke afbeeldingen, probeer dan eens een groter formaat of gebruik een andere positie op de foto.

 • Kies in elke gewenste module Bewerken > Watermerken bewerken (Windows) of Lightroom Classic > Watermerken bewerken (Mac OS).
 • Als u meerdere foto's hebt geselecteerd in de filmstrip, klikt u op de navigatiepijlknoppen Links  en Rechts  om een voorvertoning van het watermerk weer te geven voor elke foto.
 • Als u de huidige instellingen als een voorinstelling wilt opslaan en de Editor watermerk wilt afsluiten, klikt u op Opslaan. Als u het watermerk wilt opslaan en wilt blijven werken in de Editor watermerk, klikt u op het voorinstellingenmenu (in de linkerbovenhoek van het venster) en kiest u Huidige instellingen opslaan als nieuwe voorinstelling. Typ een naam in het dialoogvenster Nieuwe voorinstelling en klik op Maken.
 • Als u een watermerk wilt selecteren, kiest u het betreffende watermerk in het voorinstellingenmenu in de linkerbovenhoek van het venster.
 • Als u een watermerk wilt bewerken, kiest u het betreffende watermerk in het voorinstellingenmenu en wijzigt u de instellingen. Klik vervolgens nogmaals op het voorinstellingenmenu en kies Voorinstelling [naam] bijwerken.
 • Als u de naam van een copyrightwatermerk wilt wijzigen, kiest u het watermerk in het voorinstellingenmenu, klikt u nogmaals op het menu en kiest u Naam van voorinstelling [naam] wijzigen.
 • Als u een copyrightwatermerk wilt verwijderen, kiest u het watermerk in het voorinstellingenmenu, klikt u nogmaals op het menu en kiest u Voorinstelling [naam] verwijderen.

Voor instructies over het toepassen van copyrightwatermerken op foto's raadpleegt u:

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid