Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Adobe Acrobat otetaan käyttöön, kun tilauksena on yhden sovelluksen Adobe Creative Cloud Työryhmille. Ohjeet soveltuvat sekä Acrobat Pro- että Acrobat Standard -versioille.

Huomautus:

Jos sinulla on Creative Cloudin kaikkien sovellusten täysi jäsenyys, käytä Acrobatin käyttöönottoon Creative Cloud Packager -sovellusta. Lue tarkat ohjeet tältä sivulta.

Yhteenveto käyttöönotosta

Huomautus:

Yhden sovelluksen Creative Cloud Työryhmille-tilaukseen kuuluvaa Acrobatia (ostettu VIP:n kautta) ei tällä hetkellä tueta eikä ole sertifioitu virtualisoiduissa suoratoistoympäristöissä, kuten Citrix XenAppissa tai XenDesktopissa. Lue kohta Adobe Value Incentive Planin (VIP) kautta ostetun Adobe Acrobatin käyttöönotto virtualisoidussa ympäristössä.

1. Lataa Acrobat 11.0.07 -asennusohjelmaosat

Ennen kuin lataat Acrobat XI:n, tarkista, että järjestelmäsi täyttää vaatimukset:

Windows Mac
Acrobat XI Pro Acrobat XI Pro – Windows Acrobat XI Pro – Mac OS
Acrobat XI Standard Acrobat XI Std – Windows

Huomautus:

Asennusohjelma on monikielinen – sen avulla voi asentaa minkä tahansa Acrobatin tukeman kieliversion. Katso lisätietoja alla olevasta asennusosiosta.

2. Lataa CCT-muuntotiedosto (Windows) tai -asennusohjelma (Mac OS)

Tämä MST-/DMG-tiedosto tuottaa ensimmäisen käynnistyskerran käyttökokemuksen, joka on optimoitu yhden sovelluksen Creative Cloud Työryhmille -version käyttäjille. Käyttäjän ei tarvitse kuin kirjautua sisään Adobe-tunnuksella, niin Acrobatia voi alkaa käyttää.

Windows Mac OS
Acrobat XI Pro AcrobatCCTWorkflow.mst AcrobatCCTWorkflow.dmg
Acrobat XI Std AcrobatStdCCTWorkflow.mst

3. (Valinnainen, vain Windows) Käytä Acrobat XI:n Customization Wizard -apuohjelmaa

Voit mukauttaa Acrobatin käyttöönottoa entisestään käyttämällä Adobe Customization Wizard -apuohjelmaa. Katso lisätietoja Adobe Customization Wizardin dokumentaatiosta (Windows).

Tärkeää: Lataa AcrobatCCTWorkflow.mst-tiedosto Acrobat Customization Wizardin avulla ja mukauta ainoastaan tätä MST:tä. Erillinen MST aiheuttaa joskus ongelmia. Käynnistä Acrobat XI:n Customization Wizard -apuohjelma ja noudata seuraavia ohjeita:

• Valitse Tiedosto > Paketin avaaminen ja valitse Acrobat 11.0 -asennusohjelman kansiosta Acrobat 11.0 -version MSI (AcroPro.msi).
  • Valitse Muunna > Lataa muunnos ja valitse AcrobatCCTWorkflow.mst.

Huomautus:

Acrobat on määritetty automaattisesti tarkistamaan Adoben palvelimilta, onko uusia korjaustiedostoja tai päivityksiä saatavilla. Jos haluat muuttaa tämän oletusasetuksen käyttöönoton yhteydessä, voit tehdä sen käyttämällä Customization Wizard -apuohjelmaa.

4. Asenna Acrobat 11.0.07 ja MST normaalein käyttöönottovaihein Windowsiin / Mac OS -järjestelmään

4.1 Acrobatin asentaminen Windowsiin

Jos haluat asentaa Acrobatin Windowsiin, toimi seuraavasti:

1. Asenna Acrobat 11.0.07 ketjutetun asennusohjelman avulla.
  2. Suorita CCT-muuntotiedosto (AcrobatCCTWorkflow.mst Acrobat Professionalissa ja AcrobatStdCCTWorkflow.mst Acrobat Standardissa).

4.1.1 Komentorivitila

Siirry komentorivi-ikkunassa kansioon Acrobat XI ja suorita seuraava komento:

Esimerkki syntaksista:

Setup.exe /sl ”[kielikoodi]" /sALL /msi TRANSFORMS=”[muuntotiedostopolku]”

Edellä esitetyn komennon muuttujat:

• [muuntotiedostopolku] on absoluuttinen polku AcrobatCCTWorkflow.mst-muuntotiedostoon (tai AcrobatStdCCTWorkflow.mst Acrobat Standardissa).
  • [kielikoodi] on Acrobatin käynnistyskielen koodi. Koodit on esitetty alla:

2052=yksinkertaistettu kiina

1028=perinteinen kiina

1029=tšekki

1030=tanska

1043=hollanti (Alankomaat)

1033=amerikanenglanti

1035=suomi

1036=ranska (Ranska)

1031=saksa (Saksa)

1038=unkari

1040=italia (Italia)

1041=japani

1042=korea

1044=norja (Bokmål)

1045=puola

1046=brasilianportugali

1049=venäjä

1051=slovakki

1060=sloveeni

1034=perinteinen espanja

1053=ruotsi

1055=turkki

1058=ukraina

1025=englanti, jossa on tuki arabialle

1037=englanti, jossa on tuki heprealle

6156=ranska (Marokko)

Jos esimerkiksi korvaat [kielikoodi]-kohdan tunnuksella ”1033”, Acrobat käynnistyy englanniksi.

4.1.2 Asentaminen normaalein käyttöönottomenetelmin

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Acrobatin normaaleja käyttöönottomenetelmiä, jotka kuvataan Acrobat Enterprise Toolkitissä.

Seuraava esimerkki kuvaa Acrobatin käyttöönottoa SCCM:n avulla:

Varmista, että seuraavat tiedostot on kopioitu asennusohjelman kansioon Acrobat XI Installer Binaries:

1. Acrobat CCT -muuntotiedosto – AcrobatCCTWorkflow.mst (tai Acrobat Standardissa AcrobatStdCCTWorkflow.mst )

Avaa sitten samasta Acrobat XI Installer Binaries -kansiosta setup.ini ja lisää [tuote]-luokkaan seuraava merkintä:

Cmdline=TRANSFORMS=”AcrobatCCTWorkflow.mst”

Katso alla oleva kuva:

Merkinnät Setup.ini-tiedostossa

Hyödynnä sitä Acrobatin käyttöönottoon SCCM:n avulla. Noudata käyttöönoton normaaleja paketinluontiprosesseja SCCM Configuration Managerilla. Anna SCCM:n ohjatussa ohjelmanluontitoiminnossa polku Setup.exe-tiedostoon.

Ohjattu ohjelmanluontitoiminto SCCM:ssä

4.1.3 Acrobatin asennuksen poistaminen

Kun Acrobat on otettu käyttöön, voit poistaa sen asennuksen noudattamalla msi-pakettien normaaleja asennuksenpoistoprosesseja. Seuraavassa on komentorivisyntaksi Adobe Acrobat 11.0 -version asennuksen poistamiseen:

Esimerkki syntaksista:

msiexec.exe /x <polku Acrobatin msi-tiedostoon> /qn

4.2 Acrobat Professionalin asentaminen Mac OS -käyttöjärjestelmään

Jos haluat asentaa Acrobatin Mac OS:ään, toimi seuraavasti:

1. Asenna ketjutettu Acrobat 11.0.07 -asennusohjelma.
  2. Asenna CCT Workflow -paketti AcrobatCCTWorkflow.pkg.

Mac OS:lle tarkoitetut asennusohjelmat ovat tyyppiä .pkg, ja niissä on asennusohjelman suorittamiseen tarvittavat käyttöliittymäkehotteet. Voit ketjuttaa kaikki kolme edellä mainittua asennusohjelmaa yhdeksi asennusohjelmaksi (niin että niiden järjestys säilyy samana) noudattamallatällä videolla annettuja ohjeita:

Voit käyttää Mac OS:n normaaleja käyttöönottomenetelmiä (kuten ARD), joilla voit ottaa käyttöön ketjutetun paketin. Lisätietoja saat Acrobat Enterprise Toolkitistä.

Acrobat-päivitykset

Voit asentaa Acrobat -päivitykset organisaatiosi normaalien käyttöönottomenetelmien mukaisesti. Löydät lisää tietoa päivityksistä tutustumalla  Korjaustiedoston julkaisutietoihin.

Adobe Value Incentive Planin (VIP) kautta ostetun Adobe Acrobatin käyttöönotto virtualisoidussa ympäristössä

Adobe Value Incentive Planin (VIP) kautta ostettua Adobe Acrobatia ei tällä hetkellä tueta eikä ole sertifioitu virtuaalisissa suoratoisto-/istuntoympäristöissä, kuten Citrix XenAppissa tai XenDesktopissa. VIP:n kautta tehdyistä Adobe-tilauksista ei saa sarjanumeroa lisensointia varten. Käyttäjä suorittaa todennuksen Acrobat-työpöytäsovelluksessa ja aktivoi Acrobatin Adobe ID -tunnuksellaan. Jos haluat ottaa Acrobatin käyttöön tällaisessa ympäristössä, hanki Acrobat-tilaus, josta saat sarjanumeron.

Adobe Value Incentive Planin (VIP) kautta ostettu Adobe Acrobat voidaan kuitenkin ottaa käyttöön tähän tarkoitukseen varatuissa näennäistyöpöydissä (kutsutaan myös näennäiskoneiksi). Käyttöönotto tapahtuu samaan tapaan kuin paikallisessa tietokoneessa, ja käyttäjä voi käyttää Acrobatia kirjautumalla Adobe-tunnuksellaan.