Käynnistettäessä Acrobat 9:ää Windows Vistassa tulee virheviesti: ”Havaittu vakava virhe ja Adobe EPIC_APP ei voi jatkaa. Asenna sovellus uudestaan ja yritä uudelleen.”

Syy

Virheen syy on tavallisesti lisensointiongelma.

Ratkaisu

Kokeile yhtä seuraavista ratkaisuista:

Ratkaisu 1: Muuta FLEXNet -lisensointipalvelun käynnistys asentoon ”Manuaalinen”.

1. Valitse Aloita
  2. Valitse Suorita
  3. Kirjoita Services.msc
  4. Valitse OK
  5. Kaksoisnapsauta FLEXNet -lisensointipalvelu
  6. Muuta käynnistystapa asentoon ”Manuaalinen”

Ratkaisu 2: Aja Acrobat.exe kerran järjestelmänvalvojan oikeuksilla, niin se pääsee aktivoimaan lisenssin.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Acrobat.exe
  2. Valitse ”Suorita järjestelmänvalvojana”
  3. Valitse järjestelmänvalvojan tili

Ratkaisu 3: Poista Acrobatin asennus ja asenna se uudestaan järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

1. Poista Acrobatin asennus järjestelmästä
  2. Tee Windows Vistan puhdas uudelleenkäynnistys
  3. Asenna Acrobat järjestelmänvalvojan oikeuksilla
    1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella setup.exe
    2. Valitse Ominaisuudet
    3. Valitse Yhteensopivuusvälilehti
    4. Valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
    5. Aja Acrobat kerran järjestelmänvalvojan tililtä, niin se saa pääsyn Shell32.dll -tiedostoon ja tekee asianmukaiset asetukset.