Ensimmäinen skannausongelmien vianmäärityksen vaihe on selvittää, mikä skannerin ohjainversio koneelle on asennettu. Selvitä asennetun skanneriohjaimen versio seuraavien ohjeiden avulla, ja etsi sen jälkeen valmistajan verkkosivustolta viimeisin ohjainversio. Päivitä skanneriohjain tarvittaessa.

Windows 7 ja Windows Vista

Selaa ohjainversion kohdalle Laitehallinta-osiossa.

1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli ponnahdusvalikosta.
  2. Valitse Laitehallinta Ohjauspaneelissa.

Jos tietokoneesi Ohjauspaneelin näkymän asetuksena on luokiteltu näkymä, valitse Laitehallinta täältä:

Järjestelmä ja suojaus > Laitehallinta.

Jos tietokoneesi Ohjauspaneelin näkymän asetuksena on suuret tai pienet kuvakkeet, valitse Laitehallinta täältä:

Tietokoneen asetukset -valikko

Näet skannerin merkin ja mallin, kun napsautat Laitehallinta-valintaikkunassa Kuvannuslaitteet-kohdan vasemmalla puolella olevaa mustaa nuolta.

Laitehallinta

1. Valitse Toiminto ja sen jälkeen Ominaisuudet.
Laitehallinta > Toiminto > Ominaisuudet
  1. Näet asennetun skanneriohjaimen version, kun napsautat Ohjain-välilehteä Ominaisuudet-valintaikkunassa.
Asennettu ohjain näkyy Ohjain-välilehdellä

Windows XP

Selaa ohjainversion kohdalle Laitehallinta-osiossa.Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli ponnahdusvalikosta.

Jos tietokoneesi näkymän asetuksena on luokiteltu näkymä, noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Suorituskyky ja huolto.
Ohjauspaneeli
  1. Valitse seuraavalla ruudulla Tietokoneen perustietojen tarkasteleminen.
Tietokoneen perustiedot
  1. Järjestelmäasetukset-valintaikkuna tulee esille. Napsauta Laitteisto-välilehteä ja sitten kohtaa Laitehallinta.
Laitteisto-välilehti > Laitehallinta
  1. Valitse Laitehallinta-valintaikkunassa asennetun skanneri malli Kuvannuslaitteet-kohdasta.
Laitehallinta-valintaikkuna
  1. Kun asennettu skanneri on korostettuna, valitse Toiminto ja sitten Ominaisuudet. Näet skannerin ohjainversion Ominaisuudet-valintaikkunassa.
Tulostimen ohjainversio

Jos tietokoneesi näkymän asetuksena on perinteinen näkymä, noudata seuraavia ohjeita:

1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli ponnahdusvalikosta.
  2. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunasta Järjestelmä.
Ohjauspaneeli > Järjestelmä
  1. Napsauta Järjestelmäasetukset-valintaikkunassa Laitteisto-välilehteä ja sitten kohtaa Laitehallinta.
Laitteisto > Laitehallinta
  1. Valitse Laitehallinta-valintaikkunassa asennetun skanneri malli Kuvannuslaitteet-kohdasta.
Laitehallinta-valintaikkuna
  1. Valitse Toiminto ja sitten Ominaisuudet. Näet skannerin ohjainversion Ominaisuudet-valintaikkunassa.
Ohjainversio

Mac OS X

1. Löydät skannerin ohjainversion Mac OS X -käyttöjärjestelmässä, kun siirryt Sovellukset-kansioon ja etsit sieltä asennetun skannerin ohjelmiston.
Siirry Sovellukset-kansioon ja etsi asennetun skannerin ohjelmisto
  1. Komento-osoita skanneria ja valitse ponnahdusvalikosta Näytä tiedot. Ohjainversio näkyy Tiedot-valintaikkunan Yleiset-osiossa.
Komento-osoita skanneria ja valitse ponnahdusvalikosta Näytä tiedot