Yhteenveto

Adobe Acrobat 9 ja Adobe Reader 9 -ohjelmistot sisältävät merkittävän päivityksen, joka muuttaa sähköisten dokumenttien luonti- ja jakamistavat. Acrobatin ja Readerin 9-versiot tarjoavat valmiin tuen Adobe Flash -tekniikalle ja pystyvät yhdenmukaistamaan monenlaista sisältöä PDF-portfolioissa. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden PDF-dokumentin reaaliaikaiseen selailuun yhdessä kollegojen kanssa.

Tuotteet

• Adobe Reader 9
  • Adobe Acrobat 9 Pro Extended
  • Adobe Acrobat 9 Pro
  • Adobe Acrobat 9 Standard

Vaatimukset

Reader (Windows)

• 1,3 GHz:n Intel-suoritin
  • Microsoft Windows 2000 ja Service Pack 4, Windows Server® 2003; Windows XP Professional, Home Edition tai Tablet PC Edition ja Service Pack 2 tai 3; Windows Vista® Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman
  • 128 Mt RAM-muistia (suositeltava määrä 256 Mt)
  • 335 Mt vapaata kiintolevytilaa
  • Microsoft Internet Explorer 6.0, 6.0 Service Pack 1:n kanssa tai 7.0; Firefox 2.0 tai 3.0

Reader (Mac OS)

• PowerPC G4, G5, tai Intel-suoritin
  • Mac OS X 10.4.11–10.5.3
  • 128 Mt RAM-muistia (suositeltava määrä 256 Mt)
  • 405 Mt vapaata kiintolevytilaa
  • Safari 2.0.4 tai uudempi versio

Acrobat Pro Extended (Windows)

• Vähintään 1.3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:lla tai 3:lla (32- ja 64-bittinen); Windows Server 2003 (Service Pack 2 64-bittiselle); Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen)
  • Internet Explorer 6.0
  • 512 Mt RAM-muistia
  • 2,35 Gt vapaata kiintolevytilaa
  • Näytön tarkkuus 1 024 × 768
  • DVD-ROM-asema
  • Videolaitteistokiihdytys (valinnainen)

Tuetut UNIX-alustat Adobe 3D Capture Utilitylle (valinnainen)

• Sun Solaris 2.8: UltraSPARC®-suoritin
  • IBM AIX 5.2: POWER4- tai PowerPC® 604 -suoritin
  • SGI IRIX 6.5: RISC 5000 -suoritin
  • HP-UX 11.0: PA-RISC 2.0 -suoritin
  • UNIX Capture Utility: 200 Mt vapaata kiintolevytilaa

Acrobat Pro (Windows)

• Vähintään 1.3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:lla tai 3:lla (32- ja 64-bittinen); Windows Server 2003 (Service Pack 2 64-bittiselle); Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen)
  • Internet Explorer 6.0
  • 256 Mt RAM-muistia (suositus 512 Mt)
  • 2,13 Gt vapaata kiintolevytilaa
  • Näytön tarkkuus 1 024 × 768
  • DVD-ROM-asema
  • Videolaitteistokiihdytys (valinnainen)

Acrobat Pro (Mac OS)

• PowerPC G4- tai G5- tai Intel®-suoritin
  • Mac OS X v.10.4.11 tai v.10.5
  • 256 Mt RAM-muistia (suositus 512 Mt)
  • 1,42 Gt vapaata kiintolevytilaa
  • Näytön tarkkuus 1 024 × 768
  • DVD-ROM-asema

Acrobat Standard (Windows)

• Vähintään 1.3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:lla tai 3:lla (32- ja 64-bittinen); Windows Server 2003 (Service Pack 2 64-bittiselle); Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen)
  • Internet Explorer 6.0
  • 256 Mt RAM-muistia (suositus 512 Mt)
  • 985 Mt vapaata kiintolevytilaa
  • Näytön tarkkuus 1 024 x 768
  • DVD-ROM-asema
  • Videolaitteistokiihdytys (valinnainen)

Kielet

Englanti, ranska, saksa ja japani

Jakelu

Täydet asennusohjelmat

Julkaisupäivä

25. kesäkuuta 2008

Tiedossa olevat ongelmat ja tilapäisratkaisut

1677726: hallinnollista GPO-asennusta ei tueta yhdistetylle Reader- ja AIR-asennusohjelmalle

Tällä hetkellä vain Reader tukee hallinnollista GPO-asennusta.

1625896: kun Excel 2007 -työkirjan tallentaa PDF-tiedostoksi, ulkoasu on erilainen kuin Excel 2007 -työkirjassa.

Tämä ongelma on tiedossa Microsoft Excel 2007 -versiossa ja siitä on kerrottu Microsoftin tukitietokannan artikkelissa 941506. Ratkaisu ongelmaan on määrittää DPI-asetukset Excel 2007:ssä niin, että ne vastaavat PDF-tiedoston DPI-asetuksia. Lisätietoja on artikkelissa kb403530.

1583743: liitetiedostojen tulostaminen ”avaamattomasta” sähköpostiviestistä Outlook 2003- and 2007 -versioissa ei onnistu.

Jos yrität tulostaa liitetiedostoja Outlook 2003- tai 2007 -versioilla ilman sähköpostiviestin avaamista, näytölle tulee virheilmoitus. Kiertääksesi ongelman avaa sähköpostiviesti ensin ja tulosta sitten liitteet. Lisätietoja on artikkelissa kb403531.

1511555: jotkut PostScript-kirjasimet eivät tulostu oikein SHARP AR-M455N -tulostimilla PCL 6 -kirjasimia käytettäessä.

Jos PostScript-kirjasimet eivät tulostu oikein SHARP AR-M455N -tulostimilla PCL 6 -kirjasimia käytettäessä, ajurin päivitys korjaa ongelman. SHARP-verkkosivustolta saat päivitetyn ajurin. Lisätietoja on artikkelissa kb403722.

1668237: käytettäessä Microsoftin PostScript-ajuria HP:n PostScript-kloonien on raportoitu aiheuttavan ongelmia tulostuksessa.

Jos tulostus epäonnistuu käytettäessä HP:n kloonitulostinta Microsoftin PostScript-ajurin kanssa, ajurin päivittäminen HP:n PostScript-ajurin kanssa korjaa ongelman. Lisätietoja on artikkelissa kb403734.

1683042: viedyt PostScript-tiedostot ovat suuria

Viedyt PostScript-tiedostot saattavat olla suuria. Tilapäisratkaisuna muuta Acrobat 9.0:n värinhallinta-asetuksia vastaamaan Acrobat 8.0:n asetuksia. Valitse Tiedosto > Tallenna nimellä > PostScript > Asetukset. Siirry Värinhallinta-ruutuun ja vaihda Värinkäsittely-vaihtoehdoksi Tulostimen värinhallinta Acrobatin värinhallinnan sijaan. Tämä asetus palauttaa Acrobat 8.x:n asetukset ja muuttaa PostScript-tiedostojen koon vastaavaksi.

1833314: Word tai Excel kaatuu, kun joku muu käyttäjä kuin se, joka on asentanut Acrobatin, valitsee ”Sisällytä videosisältöä”.

Jos käyttäjä, joka ei ole asentanut Acrobatia, yrittää sisällyttää videosisältöä Microsoft Word- tai Excel-sovelluksista, Word tai Excel kaatuu. Tilapäisratkaisuna lisää rekisteriavain HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Acrobat\9.0\InstallPath (oletus) seuraavaan sijaintiin: C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat, jossa "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0" on sovelluksen asennuskansio.

1823702: Excel 2007 kaatuu, kun luodaan PDF-tiedosto kaikkien solujen ollessa valittuina.

Jos käyttäjä valitsee Excel-taulukossa kaikki solut ja luo sitten PDF-tiedoston valintanauhassa olevan vaihtoehdon avulla käyttäen ”Valinta”-vaihtoehtoa, Excel kaatuu. Käytä sen sijaan tulostusmetodia.

1695917: PDF Creation Add-in on poissa käytöstä Microsoft-sovelluksessa.

Microsoft-ohjelmat poistavat apuohjelmat käytöstä varokeinona, jos ohjelma sulkeutuu ennenaikaisesti. (Apuohjelmat ovat poissa käytöstä esimerkiksi silloin, kun järjestelmä suljetaan virheellisesti PDF-tiedoston luonnin aikana.) Jos näin tapahtuu, katso ratkaisuja artikkelista kb403561.

Jos ”Käytä hyperlinkkejä sivunumeroiden sijaan” -vaihtoehto ei ole käytössä sisällysluettelossa kun Word-dokumentti muunnetaan PDF-dokumentiksi, PDF-dokumenttiin ei luoda hyperlinkkejä. Kiertääksesi ongelman ota ”Käytä hyperlinkkejä sivunumeroiden sijaan” -vaihtoehto käyttöön.

1663317: kaksisivuisesta näkymästä tulee yksisivuinen näkymä, kun Word 2007 -dokumentti muunnetaan PDF-dokumentiksi.

Jos PDF-dokumentti luodaan Word 2007 -dokumentista lukutilanäytössä, PDF luodaan yhtenä sivuna kaksisivuisen näkymän sijaan. Ongelma voidaan kiertää seuraavasti:

1. Napsauta Luo PDF -kuvaketta Acrobatin valintanauhassa.

2. Tallenna PDF-tiedosto käyttäen kaikkia oletusasetuksia.

3. Avaa PDF-tiedosto Acrobatilla tai Readerilla.
  4. Valitse Tiedosto > Tulosta.

5. Valitse Sivun käsittely -osion alla olevasta Sivun skaalaus -ponnahdusvalikosta Kirjasen tulostaminen.

6. Valitse OK.

1802672: PDF-dokumentin luominen Web Capture -painikkeen avulla ei onnistu Windows 2008 Server -käyttöjärjestelmässä (32-bittinen ja 64-bittinen).

Tarkista, onko Internet Explorerin Lisäasetuksissa oleva Suojausasetus ”Ota muiden valmistajien laajennukset käyttöön” valittuna. Tämä on oletuksena poissa käytöstä Windows 2008 Server -käyttöjärjestelmässä, mikä estää laajennusten latautumisen. Käyttääksesi tätä toimintoa Windows 2008 Server -käyttöjärjestelmässä toimi seuraavasti:

1. Käynnistä IE ja valitse Työkalut > Internet-asetukset.

2. Napsauta Lisäasetukset-välilehteä ja siirry kohtaan Selaaminen.

3. Valitse kohta Ota muiden valmistajien laajennukset käyttöön.

4. Käynnistä Internet Explorer uudelleen.

1701952: Kodak i1220 ei skannaa, kun tiedonsiirtomenetelmänä on Muistitila.

Käytettäessä Kodak i1220 -skanneria näkyviin tulee virheilmoitus ”Valittua pakkaustapaa ei tueta”. Käytä seuraavaa tilapäisratkaisua:

1. Käynnistä Acrobat.

2. Valitse Tiedosto > Luo PDF > Skannerista > Mukautettu skannaus.

3. Valitse skannerin Mukautettu skannaus -valintaikkunasta asennettu ajuri.

4. Napsauta Syöttö-osiosta Asetukset.

5. Aseta tiedonsiirtomenetelmäksi Perustila.
  6. Käynnistä skannaus. Voit myös poistaa skannerin käyttöliittymästä kaikki pakkausasetukset skannauksen ajaksi (aseta pakkausvaihtoehdoksi Ei mitään).

3129205, japanin kieli: käyttäjä ei näe japaniksi kirjoittamaansa tekstiä ennen kuin arvo vahvistetaan Portfoliossa.

Kun Portfoliota muokataan, voit syöttää tekstiä kenttiin, esimerkiksi tiedostonimen, tiedoston kuvauksen ja kansilehden. Japaniksi kirjoitettua tekstiä ei kuitenkaan näe ennen kuin arvo vahvistetaan. (Voit myös painaa välilyöntinäppäintä kahdesti saadaksesi Candidate-ikkunan näkyviin > valitse joku Candidate-vaihtoehdoista > vahvista arvo).