Kaksipuolisen tulostuksen yleisimmät ongelmat

Adobe Reader ja Acrobat 10.1.2 tulostavat oletusarvoisesti kaksipuolisia kopioita. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet tähän oletusasetukseen liittyvistä ongelmista. Sekaannus aiheutuu usein tulostimista, jotka eivät pysty tulostamaan automaattisesti kaksipuolisia kopioita. Jos käytät tällaista tulostinta, arkin toiselle puolelle tulostaminen onnistuu vain syöttämällä arkki uudestaan tulostimeen. Tavallisimpia merkkejä ovat:

• Tulostimen valo vilkkuu, kun työ vastaanotetaan, mutta mitään ei tulostu.
  • Tulostin pyytää lisäämään paperia, vaikka paperilokerossa on runsaasti arkkeja. (Jo tulostetut arkit on syötettävä tulostimeen uudelleen.)
  • Tulostin tulostaa ainoastaan parilliset tai parittomat sivut. (Jo tulostetut arkit on syötettävä tulostimeen uudelleen.)

Reader 10.1.2 kaatuu: Jos Reader kaatuu tai jumiutuu tulostuksen aikana, katso artikkelia PDF ei tulostu | Reader 10.1.2.

Ratkaisu 1: Päivitä Acrobat- tai Reader-versioon 10.1.3

Tämä ongelma on ratkaistu Reader- tai Acrobat-sovelluksen ilmaisessa 10.1.3 -päivityksessä. Päivityksen voi asentaa automaattisesti Reader- tai Acrobat-sovelluksen kautta.

1. Avaa Reader tai Acrobat.

2. Valitse Ohje > Tarkista päivitykset.

Valitse Ohje > Tarkista päivitykset

Reader tai Acrobat asentaa päivityksen automaattisesti.

Jos haluat, voit ladata ja asentaa päivityksen myös manuaalisesti. Napsauta alta sopivaa linkkiä ja etsi asennettava 10.1.3-päivitys.

Ratkaisu 2: (Ei tarpeen, jos päivitetään Acrobat- tai Reader-versioon 10.1.3)

Kaksipuolinen tulostus voidaan poistaa käytöstä tulostettaessa.

1. Avaa tulostettava PDF-tiedosto.
  2. Avaa Tulosta-valintaikkuna napsauttamalla Tulosta-kuvaketta.
  3. Valitse Koko ja poista sitten valinta kohdasta Tulosta paperin kummallekin puolelle.

Ratkaisu 3: Järjestelmänvalvojille (ei tarpeen, jos päivitetään Acrobat- tai Reader-versioon 10.1.3)

Seuraava avain luodaan automaattisesti, kun käyttäjä yrittää tulostaa kaksipuolisella tulostimella ja sulkee sen jälkeen Readerin tai Acrobatin 10.1.2-version.

Windowsin rekisteriasetus

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe[Acrobat Reader OR Adobe Acrobat]\10.0\AVGeneral]

"iDuplexMode"=dword:00000001

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge

Mac-asetustiedoston asetus

Reader: [user]/Library/preferences/com.adobe.Reader.plist
Acrobat: [user]/Library/preferences/com.adobe.Acrobat.Pro.plist

The name of the key is "DuplexMode" under "AVGeneral" and it has the datatype Number.
Set this value to "1", for Simplex.

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge