Kun luodaan PDF-tiedostoa Microsoft Office 2007 -sovelluksessa käyttämällä toimintoa Acrobat > Luo PDF-tiedosto, PDFMaker sulkeutuu hiljaisesti ja PDF-tiedostoa ei synny, tai PDFMaker antaa virheilmoituksen: ”Odottamaton virhe on tapahtunut. PDFMaker ei pystynyt luomaan Adobe PDF-tiedostoa.”

Tai vaihtoehtoisesti, kun yritetään luoda PDF-tiedostoa useista Word-tiedostoista Acrobatia käyttäen, saadaan virheilmoitus: ”Ohitetaan tiedosto.”

Ratkaisu

Suorita yksi tai useampi seuraavista ratkaisuista:

Ratkaisu 1: Varmista, että PDFMaker on Microsoft Office 2007 -sovelluksissa asianmukaisesti asennettuna.

Jos yrität Acrobatissa luoda PDF-tiedostoa Microsoft Office -dokumentista, varmista, että PDFMaker on Office -sovelluksessa asianmukaisesti asennettuna. Katso PDFMakerin käyttöönoton ohjeet dokumentista ”PDFMaker ei ole käytettävissä Microsoft Office 2007 -sovelluksessa, senjälkeen kun Acrobat 8.1 on asennettu” (Technote kb401734).

Ratkaisu 2: Varmista, että Microsoft Officen henkilökohtaiset asetukset on täytetty.

Henkilökohtaisten asetusten täyttäminen:

1. Käynnistä Microsoft Office -sovellus.
  2. Napsauta Office-painiketta sovellusikkunan vasemmassa yläkulmassa.
  3. Napsauta [sovelluksen nimi] -ohjelman Asetukset-painiketta.
  4. Henkilökohtaiset asetukset -osiossa, Käyttäjän tiedot -välilehdellä, anna oma nimesi ja alkukirjaimesi.
  5. Sulje sovellus.
  6. Avaa Office-dokumentti ja jatka PDF-dokumentin luomista.

Ratkaisu 3: Luo Nopea ja yksinkertainen PDF (vain Word 2007).

Nopean ja yksinkertaisen PDF:n luominen:

1. Napsauta Acrobat-välilehteä Word 2007:ssä.
  2. Napsauta Asetukset ja valitse Nopea ja yksinkertainen PDF, napsauta sitten OK.
  3. Napsauta Luo PDF -painiketta.

Huomautus: Sensijaan, että valinta tallennetaan Asetukset-välilehdellä, Nopean ja yksinkertaisen voi valita myös Tallenna Adobe PDF -dialogista, jos valintaa halutaan käyttää vain käsillä olevaan muunnokseen.