Perusteet

Mikä Photoshop CC on ja kenelle se on tarkoitettu?

Adobe Photoshop CC on maailman edistynein digitaalinen kuvankäsittelyohjelmisto, jota käyttävät niin valokuvaajat, suunnittelijat, verkkoasiantuntijat kuin videoammattilaisetkin. Sovellus antaa sinulle kaiken tehon ja luovan hallinnan, jota tarvitset 2D- ja 3D-kuvankäsittelyyn ja -asetteluun, videoiden muokkaukseen ja kuvien analysointiin. Photoshop CC on lisäksi osa Adobe Creative Cloud -tuoteperhettä, joten saat käyttöösi uusimmat päivitykset ja myös tulevat julkaisut, heti kun ne ilmestyvät. Lisätietoja Creative Cloudista.

Voinko käyttää Photoshopia useassa tietokoneessa?

Kyllä. Voit ladata ja asentaa Photoshopin useisiin tietokoneisiin käyttöjärjestelmästä riippumatta. Kunkin jäsenen aktivointi on kuitenkin rajoitettu kahteen tietokoneeseen. Lisätietoja on käyttöehdoissa. Opettele poistamaan Creative Cloud -käyttöoikeuden aktivointi tietokoneessa.

Minulla on nyt käytössä Photoshop Elements. Miksi minun kannattaisi siirtyä Photoshop CC:hen?

Photoshop CC on ylivoimaisia tuloksia tuottava kuvankäsittelyn ammattilaisstandardi, jota käytetään maailmanlaajuisesti kuvien luontiin ja muokkaukseen. Photoshop CC:hen siirtymistä kannattaa harkita, jos haluat laajemman valikoiman työkaluja käsittelemättömien kuvien muokkaukseen, tarkkojen kuvayhdistelmien luontiin, videoiden tekemiseen ja oman luovuutesi haastamiseen 3D-mallien luonti- ja muokkaustoimintojen sekä maalaustyökalujen avulla.

Mikä Photoshop Lightroom on ja miten se toimii yhdessä Photoshop CC:n kanssa?

Creative Cloud -tuotteisiin kuuluva Lightroom helpottaa suurten kuvamäärien nopeaa tuontia, käsittelyä, hallintaa ja esillepanoa. Se on integroitu tiiviisti yhteen Photoshop CC:n kanssa, joten voit helposti hyödyntää pikselitason lyömättömät retusointi- ja kuvanyhdistelymahdollisuudet. Yhdessä ne muodostavat kattavan valokuva-alan ammattilaisratkaisun.

Sisältääkö Photoshop CC toiminnot, jotka ennen olivat ainoastaan Photoshop Extended -versiossa?

Kyllä. Photoshop CC sisältää koko Photoshop-työkaluvalikoiman, mukaan lukien 3D-kuvien luonti- ja muokkaustyökalut sekä kvantitatiivisen kuva-analyysin työkalut, jotka olivat aiemmin saatavana ainoastaan Photoshop Extended -versiossa.

Mitä kameroita Photoshop / Adobe Camera Raw tukee?

Katso artikkelia Tuetut kamerat.

Mistä saan lisätietoja uusista ominaisuuksista?

Tarkat tiedot ovat luettavissa Uudet ominaisuudet -sivulla.

Millainen Photoshop CC on aiempiin versioihin verrattuna?

Versioiden vertailu -sivulla voit verrata eri Photoshop-versioita.

Kysymyksiä teknisistä ominaisuuksista

Mitkä ovat Photoshop CC:n käyttöön tarvittavan järjestelmän vähimmäisvaatimukset?

Lisätietoja on järjestelmävaatimuksissa.

Missä voin esittää Photoshopiin liittyviä kysymyksiä?

Photoshop-foorumeilta saat vastauksia tuotetyöryhmän jäseniltä ja muilta asiantuntevilta käyttäjiltä.

Voit käyttää myös seuraavia hyödyllisiä resursseja:

Maksuttomat kokeiluversiot

Miten voin saada Photoshop CC:stä maksuttoman kokeiluversion?

Maksuttomalla Creative Cloud ‑jäsenyydellä voit ladata Photoshop CC:n ja muiden Creative Cloudiin sisältyvien sovellusten kokeiluversion. Kun päivität Kaikki sovellukset -jäsenyyteen, pystyt lataamaan jokaisen Creative Cloud -sovelluksen täyden version.

Voinko muuttaa kokeiluversioni maksulliseksi täysjäsenyydeksi?

Kyllä. Voit muuntaa kokeiluversion Creative Cloudin Kaikki sovellukset- tai Yksittäisen sovelluksen jäsenyydeksi hankkimalla sen Creative Cloud -sivustosta. Kun olet hankkinut jäsenyyden, tietokonesovelluksen kokeiluversio lisensoidaan automaattisesti, kun se käynnistetään uudelleen.

Tilausvaihtoehdot

Millaisia vaihtoehtoja Photoshop CC:n tilauksissa on?

Katso tiedot erilaisista tilausvaihtoehdoista Creative Cloudin tilaussivulta.

Miten Yksittäisen sovelluksen jäsenyys, Creative Cloud -valokuvausjäsenyys ja Photoshop-valokuvaussovellus eroavat toisistaan?

Photoshopin käytön opettelu

Miten pääsen parhaiten alkuun Photoshop CC:n käytössä?

Photoshop CC:n Opettelu & tuki -sivun avulla pääset alkuun: se sisältää videoita ja vaiheittaisia opastusohjelmia, ohjesisältöä ja linkkejä resursseihin, joista saat kattavaa tuotetukea Adobelta ja asiantuntevalta yhteisöltämme.

Missä käyttöopas on?

Photoshop CC:n käyttöoppaan verkkoversio ja PDF-muotoinen versio ovat saatavissa Photoshopin ohjesivulta. Lisätietoja Photoshopin uusimmista ominaisuuksista on uusien ominaisuuksien yhteenvedossa