Photoshop-versiosta 22.1 alkaen Photoshopiin voi tuoda Windows-järjestelmässä HEIC- ja HEIF-tiedostoja.

Kun Photoshopissa avataan HEIC- tai HEVC-tiedostoja, näkyviin voi tulla jokin seuraavista viesteistä:

• .HEIC-tiedostojen avaamiseen tarvitaan muun kuin Adoben valmistama lisäohjelmisto
    Asenna tarvittava ohjelmisto, jotta Photoshop voi avata tiedoston.
  • Tiedostoa ”imagename.heic” ei voitu avata, koska Photoshop ei tunnista tiedostotunnistetta.

HEIC- ja HEVC-koodekkien asentaminen

Jos haluat tuoda HEIC- ja HEVC-tiedostoja Photoshopiin, lataa ja asenna sekä HEIF- että HEVC-kuvalaajennus suoraan Microsoftin sivustolta.

1. Sulje Photoshop.

2. HEIF-kuvalaajennuksen lataaminen ja asentaminen – HEIF-kuvalaajennuksen avulla Windows 10 -laitteet voivat lukea ja kirjoittaa tiedostoja, joissa käytetään HEIF (High Efficiency Image File) -muotoa.

3. HEVC-videolaajennuksen lataaminen ja asentaminen – Toista HEVC (High Efficiency Video Coding) -videoita missä tahansa videosovelluksessa Windows 10 -laitteella.

4. Käynnistä Photoshop ja yritä tuoda HEIC- tai HEVC-tiedosto.

HEIC- ja HEVC-koodekkien asentaminen