Mustavalkoinen-säädöllä voit muuntaa värikuvan harmaasävykuvaksi määrittäen itse, kuinka yksittäiset värit muunnetaan. Voit myös värittää harmaasävykuvan lisäämällä kuvaan värisävyn, joka esimerkiksi muuttaa kuvan seepiasävyiseksi.

Opasvideo: Mustavalkoisuuden luova käyttö

Opasvideo: Mustavalkoisuuden luova käyttö
lynda.com

Video | Mustavalkoinen-säätötaso

Video | Mustavalkoinen-säätötaso
Richard Harrington

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Napsauta Mustavalkoinen-kuvaketta  Säädöt-paneelissa.
    • Valitse Taso > Uusi säätötaso > Mustavalkoinen. Kirjoita Uusi taso -valintaikkunassa uuden säätötason nimi ja valitse OK.

Photoshop käyttää oletusarvoista harmaasävymuunnosta.

Huomautus:

Voit valita myös Kuva > Säädöt > Mustavalkoinen. Muista kuitenkin, että tämä menetelmä tekee säädöt suoraan kuvatasoon ja kuvatietoja menetetään.

2. (valinnainen) Valitse Ominaisuudet-paneelin Esimääritys-valikosta Mustavalkoinen-esimääritys.

3. Ominaisuudet-paneelissa voit muuntaa värin manuaalisesti käyttämällä väriliukusäätimiä, valita automaattisen muunnon tai valita aiemmin tallennetun mukautetun sekoituksen.

Oletusarvo -valikko

Valitse esimääritetty harmaasävysekoitus tai aiemmin tallennettu sekoitus. Voit tallentaa sekoituksen valitsemalla paneelivalikosta Tallenna mustavalkoisuuden esimääritys.

Automaattinen

Määrittää harmaasävysekoituksen, joka perustuu kuvan väriarvoihin ja maksimoi harmaa-arvojen jakauman. Automaattinen sekoitus tuottaa usein erinomaisia tuloksia. Sitä voidaan käyttää myös lähtökohtana säädettäessä harmaa-arvoja väriliukusäätimillä.

Väri- liukusäätimet

Säätävät kuvan tiettyjen värien harmaasävyjä. Voit tummentaa kuvan alkuperäisen värin harmaasävyjä vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai vaalentaa niitä vetämällä liukusäädintä oikealle.

• Jos haluat säätää tiettyä värikomponenttia, valitse On-image-säätötyökalu ja napsauta sitten kuvaa. Voit tummentaa tai vaalentaa tietyn alueen vallitsevaa väriä vetämällä kyseisen värin liukusäädintä kuva-alueessa vasemmalle tai oikealle.

• Voit palauttaa kaikki väriliukusäätimet harmaasävymuunnon oletusasetuksiksi napsauttamalla Palauta-painiketta.

Esikatselu

Poista valinta, jos haluat nähdä kuvan alkuperäisessä väritilassaan.

4. Käytä värisävyä valitsemalla Sävy. Sävyä voi hienosäätää Värivalitsimessa, joka avataan väriruutua napsauttamalla.