Kuvio on kuva, jota toistamalla eli kopioimalla täytetään taso tai valinta. Photoshop sisältää monenlaisia esimääritettyjä kuvioita.

Voit luoda kuvioita ja tallentaa ne kirjastoihin eri työkaluja ja komentoja varten. Esimääritetyt kuviot näkyvät maalipurkki-, kuvioleimasin-, korjaussivellin- ja paikkaustyökalujen asetusrivin avattavissa paneeleissa sekä Tasotyyli-valintaikkunassa. Voit valita avattavasta paneelivalikosta asetuksen, joka vaikuttaa kuvioiden esitystapaan avattavissa paneeleissa. Voit myös käsitellä kuvioiden esimäärityksiä käyttämällä Esimääritysten hallintaa.

Kuvan muuttaminen esimääritetyksi kuvioksi

1. Valitse kuviona käytettävä alue mistä tahansa avoimesta kuvasta käyttämällä suorakulmaista valintatyökalua . Häivytyksen on oltava 0 pikseliä. Huomaa, että suuren kuvion käsitteleminen voi olla hankalaa.
  2. Valitse Muokkaa > Määritä kuvio.
  3. Kirjoita kuviolle annettava nimi Kuvion nimi -valintaikkunaan.

Huomautus:

Jos käytät toisesta kuvasta valittua kuviota, Photoshop vaihtaa kuvion väritilan tarvittaessa.

Huomautus:

Photoshopiin sisältyy joukko Illustrator-muotoisia tiedostoja, joita voidaan käyttää esimääritetyn kuvion luomiseen. Avaa tiedosto, valitse mikä tahansa muodostusasetus ja määritä sitten kuvio.