Käytä viivatyökalua

Luo viivoja ja nuolia Photoshopin viivatyökalulla.

Adobe Photoshop Deeplink

Kokeile sovellusta
Seuraa mitä tahansa kuvaa ja opi käyttämään viivatyökalua.

Tämän artikkelin aiheet:

Tämän Viivatyökalu voit piirtää piirtoalueelle kahden pisteen viivan. Viivat voidaan piirtää vektorimuotona, reittinä tai pikselinä. Valitse Muoto tila, jos haluat luoda tiedot säilyttävän, skaalattavan viivan, jota voit muokata myöhemmin. Valitse Pikseliä tila, kun käsitellään rasteroitua sisältöä, kuten pikselitaidetta.

Katso alla oleva lyhyt video ja ota selvää, miten voit piirtää viivoja ja nuolia Photoshopissa.

Lue koko artikkeli, jotta ymmärrät vaiheen tiedot.

Piirrä viiva

Voit piirtää viivan seuraavasti:

1. Valitse Viiva työkalu

Pidä työkalurivin -kuvaketta painettuna. Muoto työkalu () ryhmittele -kuvakkeella voit tuoda eri muototyökaluvaihtoehdot näkyviin. Valitse Viiva -työkalulla.

Käytä viivatyökalua

2. Aseta viivan leveys

Muoto-tila:

Aseta muotoviivan leveys Paino asetusrivin asetukset. Varmista parhaiden tulosten saavuttamiseksi, että Tasaa asetus Viiva asetuksena on Keskelle tai Ulkopuoli. Viivan paksuus ei näy, jos Sisäpuoli tasaus on valittu.

Määritä viivan väri ja paksuus asetusrivillä. Voit myös määrittää viivan leveyden ilman viivaa.

Viivan paksuuden ja viivan leveyden määrittäminen Photoshopissa
    Aseta viivan leveys ja viivan leveys

A. Aseta viivan paksuus B. Aseta viivan leveys

viivan tasausasetukset
    Valitse viivan tasausasetuksista Keskellä tai Ulkopuoli

Reitti- tai pikselitila:

Aseta pikseliviivan leveys asetusrivillä määrittämällä Paino.

Huomautus:

Pikseliä tila ja Paino eivät ole käytettävissä Viiva -työkalu Photoshop-versiossa 22.0-22.2

3. Napsauta ja vedä

Luo viiva napsauttamalla piirtoaluetta, vetämällä ja vapauttamalla. Jos haluat rajoittaa viivan 45 asteen kulmaan, pidä vaihtonäppäintä painettuna vetäessäsi ja piirrä viiva.

Muototilan asetukset

Viivatyökalun asetukset

A. Määritä viivatyökalun eri määritteet ja ominaisuudet napsauttamalla Viivan asetukset -painiketta B. Lisää asetuksia

Viivatila

• Voit luoda vektoriviivan valitsemalla Muoto.

Täyttöväri

• Valitse väri luettelosta tai napsauta värinvalitsinta. Voit myös napsauttaa Ulkoasu osa Ominaisuudet -paneelista värin valitsemiseen. Tällä täytetään nuolenpään keskikohta.

Viivan väri

• Valitse väri luettelosta tai napsauta värinvalitsinta. Voit myös napsauttaa Ulkoasu osa Ominaisuudet -paneelista värin valitsemiseen. Tämä värittää viivan ja nuolenpään ulkopuolen.

Viivan leveys

• Anna viivan leveys pikseleinä.

Paino

• Anna rivi Paino pikseleinä.

Lisää asetuksia

• Esimääritys: Valitse, yhtenäinen viiva, katkoviiva, pisteviiva tai napsauta Lisää asetuksia jos haluat luoda mukautetun viivan esimäärityksen.
  • Tasaa: Valitse Keskelle tai Ulkopuoli. Viiva paksuus ei näy, jos Sisäpuoli tasaus on valittu.
  • Isot kirjaimet: Voit valita kolmirivisen pää muodon: Mutta, Pyöreätai Neliö. Viivan pään muodot määrittävät viivan alun ja lopun muodot.
  • Katkoviiva: Mukauta katkoviivan ulkoasua määrittämällä toistuvan kuvion viivojen ja välien määrä numeroin.

Pikselitilan asetukset

Viivatila

• Luo pikselipohjainen viiva valitsemalla Pikseliä.

Tila

• Valitse haluamasi sekoitustila. Oletusasetus on Normaali.

Peittävyys

• Määritä Peittävyys arvo väliltä 1-100 %.

Paino

• Määritä haluamasi viivan leveys pikseleinä.

Lisäasetukset

Napsauta hammasrataskuvaketta () viivatyökalun asetusriviltä ja valitse Elävien muotojen ohjausobjektit voit ottaa piirtoalueen muuntosäätimet käyttöön seuraavasti. Voit kiertää viivoja ja muuttaa niiden kokoa piirtoalueella. Tämä skaalaa myös nuolenpäät.

Muunto- ja ulkoasuasetukset voidaan määrittää myös Ominaisuudet -paneeliin. Tämän voi ottaa käyttöön päävalikossa Ikkuna > Ominaisuudet.

Ominaisuudet-paneeli
Ominaisuudet-paneeli

Piirrä nuoli

Voit luoda nuolen lisäämällä viivaan nuolenpäät. Kun olet luonut viivan ja määrittänyt sen värin ja leveyden, napsauta hammasrataskuvaketta () viivatyökalun asetusrivillä. Jos haluat lisätä viivan alkuun nuolen, valitse Aloita; jos haluat lisätä viivan loppuun nuolen, valitse End. Jos haluat lisätä nuolet molempiin päihin, valitse molemmat Aloita ja Lopeta.

• Määritä Leveys ja Pituus nuolenpään pikseleinä. Versiosta 22.0 alkaen kärjet määritetään absoluuttisina pikseleinä, ei prosenttiarvoina.
  • Määritä Koveruus, kaarevuuden määrä kärjen leveimmässä osassa, jossa kärki kohtaa viivan. Anna Koveruus-arvoksi -50 %: n ja +50 %: n välillä.
Kärjet
Saat lisää vaihtoehtoja näkyviin napsauttamalla asetusrivin hammaspyöräkuvaketta.

Onko sinulla kysymys tai idea?

Kysy yhteisöltä

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jakaa ajatuksiasi, tule mukaan ja osallistu Adobe Photoshop -yhteisön toimintaan. Palautteesi on meille tärkeää!