Viivatyökalun käyttö

Luo viivoja ja nuolia Photoshopin viivatyökalulla.

Katso alla olevasta lyhyestä videosta, miten voit piirtää viivoja ja nuolia Photoshopissa.

Lue koko artikkeli, jotta ymmärrät vaiheen. Katso lisätietoja valitsemalla jokin seuraavista aiheista:

Viivan piirtäminen

Viivatyökalulla voit piirtää kahden pisteen välisen viivan piirtoalueelle. Voit piirtää viivoja vektorimuotoina, reitteinä tai pikseleinä. Valitse muototila, jos haluat piirtää tiedot säilyttävän, skaalattavan viivan, jota voi muokata myöhemmin. Valitse pikselitila, kun työstät rasteroitavaa sisältöä, kuten pikselitaidetta.

Voit piirtää viivan seuraavasti:

1. Valitse viivatyökalu

Avaa muototyökalut napsauttamalla työkalurivin muototyökalujen kuvaketta () ja pitämällä sitä painettuna. Valitse viivatyökalu.

Viivatyökalun käyttö

2. Määritä viivan leveys

Muototila:

Aseta muodon viivan leveys asetusrivin Paksuus-asetuksista. Saat parhaat tulokset, kun Vedon asetusten Tasaa-asetuksena on Keskellä tai Ulkopuoli. Vedon paksuus ei näy, jos tasaukseksi on valittu Sisäpuoli .

Määritä vedon väri ja paksuus asetusrivillä. Voit määrittää viivan leveyden myös ilman vetoa.

Vedon ja viivan leveyden määrittäminen Photoshopissa
    Vedon ja viivan leveyden määrittäminen

A. Vedon paksuuden määrittäminen B. Viivan leveyden määrittäminen

viivan tasausasetukset
    Valitse viivan tasausasetukseksi Keskellä tai Ulkopuoli

Reitti- tai pikselitila:

Aseta pikseliviivan leveys asetusrivillä määrittämällä Paksuus.

Huomautus:

Pikselitila ja Paksuus eivät ole saatavilla Photoshop 22.0-22.2 -version viivatyökalussa

3. Napsauta ja vedä

Luo viiva napsauttamalla piirtoaluetta, vetämällä ja vapauttamalla. Jos haluat rajoittaa viivan 45 asteen kulmaan, pidä vaihtonäppäintä painettuna vetäessäsi ja piirrä viiva.

Muototilan asetukset

Viivatyökalun asetukset

A. Määritä viivatyökalun erilaisia ominaisuuksia ja asetuksia napsauttamalla kohtaa Viivan asetukset B. Lisää asetuksia

Viivatila

• Voit luoda vektoriviivan valitsemalla Muoto.

Täyttöväri

• Valitse väri luettelosta tai napsauttamalla värivalitsinta. Voit valita värin myös napsauttamalla värimallia Ominaisuudet-paneelin Ulkoasu-osiossa. Tätä väriä käytetään nuolen täyttämiseen.

Viivan väri

• Valitse väri luettelosta tai napsauttamalla värivalitsinta. Voit valita värin myös napsauttamalla värimallia Ominaisuudet-paneelin Ulkoasu-osiossa. Tämä muuttaa viivan ja nuolen pään ääriviivan värin.

Viivan leveys

• Anna viivan leveys pikseleinä.

Paksuus

• Anna viivan paksuus pikseleinä.

Lisää asetuksia

• Esimääritys: valitse viiva, katkoviiva, pisteviiva tai luo mukautettu viivan esimääritys valitsemalla Lisää asetuksia.
  • Tasaa: valitse Keskellä tai Ulkopuoli. Viivan  paksuus ei näy, jos tasaukseksi on valittu Sisäpuoli.
  • Päät: voit valita viivan pään muodon kolmesta vaihtoehdosta: Reuna, Pyöreä tai Neliö. Valinta määrittää viivan alku- ja loppupään muodon.
  • Katkoviiva: voit mukauttaa katkoviivan ulkoasua määrittämällä toistuvan kuvion viivojen ja välien määrän numeroina.

Pikselitilan asetukset

Viivatila

• Luo pikselipohjainen muoto valitsemalla Pikselit.

Tila

• Valitse haluamasi sekoitustila. Oletusasetuksena on Normaali.

Peittävyys

• Aseta Peittävyyden arvo väliltä 1–100 %.

Paksuus

• Aseta haluamasi viivan leveys pikseleinä.

Lisäasetukset

Voit myös ottaa piirtoalueen muuntosäätimet käyttöön napsauttamalla viivatyökalun asetusrivillä hammaspyöräkuvaketta () ja valitsemalla Elävien muotojen valinnat. Nyt voit kääntää tai muuttaa viivojen kokoa piirtoalueella. Lisäksi tämä skaalaa nuolet.

Muunto- ja ulkoasuasetukset voi määrittää myös Ominaisuudet-paneelissa. Tämän voi ottaa käyttöön päävalikon kohdasta Ikkuna > Ominaisuudet.

Ominaisuudet-paneeli
Ominaisuudet-paneeli

Nuolen piirtäminen

Voit luoda nuolen lisäämällä nuolenpäät viivaan. Kun olet luonut viivan ja määrittänyt sen värin ja leveyden, napsauta viivatyökalun asetusrivillä hammaspyöräkuvaketta (). Jos haluat lisätä viivan alkuun nuolen, valitse Alku, ja jos haluat lisätä viivan loppuun nuolen, valitse Loppu. Jos haluat lisätä nuolet molempiin päihin, valitse sekä Alku että Loppu.

• Määritä kärjen leveys ja pituus pikseleinä. Versiosta 22.0 alkaen kärjet määritetään absoluuttisina pikseleinä, ei prosenttiarvoina.
  • Määritä Koveruus, eli kaarevuus kärjen leveimmässä osassa, jossa kärki kohtaa viivan. Määritä koveruudeksi arvo –50 %:n ja +50 %:n väliltä.
Nuolen päät
Saat lisää vaihtoehtoja napsauttamalla asetusrivin hammaspyöräkuvaketta.