Photoshop CC:n Kuvan koko -komentoon sisältyy Säilytä yksityiskohdat -menetelmä, minkä ansiosta kuvat ovat suurennettaessa aiempaa tarkempia.

Kuvien koon muuttaminen Photoshopissa
Alkuperäinen rajaamaton kuva (vasemmalla); terävä kuva, jonka kokoa on muutettu (oikealla)

Lisäksi Photoshop CC:n Kuvan koko -valintaikkuna on päivitetty entistä helppokäyttöisemmäksi:

• Ikkunassa näkyy kuvan koon muuttamisparametrien mukainen esikatselukuva.
  • Kun valintaikkunan kokoa muutetaan, myös esikatseluikkunan koko muuttuu.
  • Skaalaa tyylit -asetus otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevasta hammaspyörävalikosta.
  • Valitse Mitat-valikosta mittayksiköt, joina lopullisen muodostuksen mitat näytetään.
  • Ota Säilytä mittasuhteet -asetus käyttöön ja poista se käytöstä napsauttamalla ketjukuvaketta.

Video | Kuvien koon muuttaminen Photoshopissa

Video | Kuvien koon muuttaminen Photoshopissa
Pete Collins kertoo Photoshop CC:n kuvien koon muuttamiseen tehdyistä parannuksista.
Pete Collins

Kuvien koon muuttaminen

Kuvien koon muuttaminen Photoshopissa
Kuvien koon muuttaminen

1. Valitse Kuva > Kuvan koko.

2. Voit mukauttaa kuvan esikatselua jollakin seuraavista toimista:

• Jos haluat muuttaa esikatseluikkunan kokoa, vedä Kuvan koko -valintaikkunan nurkasta ja muuta ikkunan kokoa.
    • Jos haluat tarkastella kuvan toista osaa, vedä kuvaa esikatselunäkymässä.
    • Jos haluat suurentaa esikatselunäkymää, Ctrl-napsauta (Windows) tai Komento-osoita (Mac OS) esikatselukuvaa. Jos haluat pienentää esikatselunäkymää, Alt-napsauta (Windows) tai Optio-osoita (Mac OS). Napsauttamisen tai osoittamisen jälkeen suurennusprosentti vilahtaa esikatselukuvan alaosassa.
  3. Jos haluat muuttaa pikselimäärän mittayksikköä, napsauta Mitat-kohdan vieressä olevaa kolmiota ja valitse valikosta sopiva mittayksikkö.

4. Jos haluat säilyttää alkuperäisen kuvasuhteen, tarkista, että Säilytä mittasuhteet -asetus on valittuna. Jos haluat skaalata leveyttä ja korkeutta toisistaan riippumatta, erota arvot napsauttamalla Älä säilytä mittasuhteita -kuvaketta.

Huomautus:

Voit muuttaa leveyden ja korkeuden mittayksiköt valitsemalla asetuksen Leveys- ja Korkeus-ruutujen oikealla puolella olevista valikoista.

5. Käytä jotakin seuraavista menetelmistä:

• Jos haluat muuttaa kuvan kokoa tai tarkkuutta ja sallia pikselien kokonaismäärän muuttua samassa suhteessa, tarkista, että Näyte-asetus on valittu, ja valitse tarvittaessa interpolointimenetelmä Näyte-valikosta.
    • Jos haluat muuttaa kuvan kokoa tai resoluutiota muuttamatta pikselien kokonaismäärää, poista valinta kohdasta Näyte.
  6. (Valinnainen) Tee Sovita-valikossa seuraavaa:

• Muuta kuvan kokoa valitsemalla esimääritys.
    • Muuta kuvan kokoa tiettyä tulostuskokoa varten valitsemalla Automaattinen resoluutio. Määritä Automaattinen resoluutio -valintaikkunassa Rasteri-arvo ja valitse haluamasi Laatu. Voit muuttaa mittayksikköä valitsemalla asetuksen Rasteri-ruudun oikealla puolella olevasta valikosta.
  7. Anna Leveys- ja Korkeus-arvot. Jos haluat antaa arvot toisina mittayksiköinä, valitse mittayksiköt Leveys- ja Korkeus-ruutujen vieressä olevista valikoista.

Kuvan uusi tiedostokoko näkyy Kuvan koko -valintaikkunan yläreunassa (vanha tiedostokoko on sulkeissa).

8. Muuta resoluutiota antamalla uusi arvo kohtaan Resoluutio. (Valinnainen) Voit halutessasi valita toisen mittayksikön.

9. Jos kuvassa on tyylejä sisältäviä tasoja, skaalaa tehosteet uudenkokoiseen kuvaan valitsemalla hammaspyöräkuvakkeesta Skaalaa tyylit. Tämä asetus on käytettävissä vain, jos olet valinnut Säilytä mittasuhteet -asetuksen.

10. Kun olet määrittänyt asetukset, valitse OK.

Huomautus:

Jos haluat palauttaa Kuvan koko -valintaikkunan alkuperäiset arvot, valitse Sovita-valikosta Alkuperäinen koko tai pidä Alt-näppäintä (Windows) tai Optio-näppäintä (Mac OS) painettuna ja valitse Palauta.

Interpolointiasetukset | Photoshop CC

Automaattinen

Photoshopin käyttämän interpolointimenetelmän määrittää dokumentin tyyppi ja se, skaalataanko dokumentti ylös- vai alaspäin.

Säilytä yksityiskohdat (suurentaminen)

Kun tämä menetelmä valitaan, näkyviin tulee Kohinan vähennys -liukusäädin, jolla voidaan vähentää kohinaa, kun kuvaa skaalataan ylöspäin.

Bicubic, tasaisempi (suurentaminen)

Tämä on hyvä menetelmä suurennettaessa kuvia. Se perustuu Bicubic-interpolaatioon mutta tuottaa tasaisemman tuloksen.

Bicubic, terävämpi (pienentäminen)

Hyvä Bicubic-interpolaatioon perustuva parannettua terävöitystä käyttävä menetelmä kuvan koon pienentämiseen. Tämä menetelmä säilyttää interpoloidun kuvan yksityiskohdat. Jos Bicubic, terävämpi -menetelmä terävöittää joitakin kuvan alueita liikaa, kokeile Bicubic-menetelmää.

Bicubic (tasaiset liukuvärit)

Tämä menetelmä on hitaampi mutta tarkempi, ja se perustuu ympäröivien pikselien arvojen tutkimiseen. Bicubic käyttää monimutkaisempia laskutoimituksia, ja se tuottaa tasaisemmat sävyjakaumat kuin Lähin naapuri tai Bilineaarinen.

Lähin naapuri (kovat reunat)

Nopea mutta vähemmän tarkka menetelmä, joka kopioi kuvan pikselit. Tämä menetelmä on hyödyllinen kuvituksille, jonka reunat eivät ole pehmennettyjä, sillä se säilyttää kovat reunat ja tuottaa pienemmän tiedostokoon. Tämän menetelmän tulos voi kuitenkin olla rosoinen, mikä näkyy erityisen selvästi, kun kuvaa vääristetään tai skaalataan tai valittua osaa käsitellään eri tavoin.

Bilinear

Menetelmä, joka lisää pikseleitä ottamalla ympäröivien pikselien väriarvoista keskiarvon. Tämä menetelmä tuottaa laadultaan keskitasoisia tuloksia.