Photoshopin teknisessä esikatseluvaiheessa kehitteillä olevat kokeelliset toiminnot

Photoshopissa on teknisessä esikatseluvaiheessa olevia toimintoja, joiden toimintaa voit kokeilla. Nämä toiminnot eivät ole välttämättä vielä täysin valmiita käytettäviksi tuotannossa, joten käytä niitä harkiten.

Ota tekninen esikatselutoiminto käyttöön tai poista se käytöstä

1. Valitse Oletusarvot > Tekninen esikatselu.

2. Valitse tekninen esikatselutoiminto ‑vaihtoehto tai poista sen valinta. Valitse esimerkiksi Käytä maalauksen symmetriaa.

3. Valitse OK.

Säilytä yksityiskohdat 2.0 -skaalaus

Oletustila: Käytössä

Photoshopissa on nyt käytettävissä tekoälyavusteinen ylöspäin skaalaaminen, jonka avulla voidaan säilyttää tärkeitä yksityiskohtia ja tekstuureja kuvien kokoa muutettaessa ilman vääristymien syntymistä. Ihonsävyjen ja hiusten tekstuurien lisäksi tämä ominaisuus säilyttää myös teräväreunaisempia yksityiskohtia, kuten tekstiä ja logoja. Kokeile sitä keittoihin, salaatteihin, pizzaan ja muihin kohteisiin, joiden tekstuuri on säilytettävä hieman tavallista paremmin.

AI_Upscale
Tekoälyavusteinen ylöspäin skaalaaminen (vasemmalla) vs. koon muuttaminen aikaisemmalla menetelmällä (oikealla)

Maalauksen symmetria

Huomautus:

Maalauksen symmetria sisältyy Photoshop CC 20.0 -versioon (lokakuun 2018 julkaisu) varsinaisena ominaisuutena. Se ei ole enää teknisessä esikatseluvaiheessa. Lisätietoja on kohdassa Symmetristen kuvioiden maalaaminen.

Oletustila: Käytössä

Voit nyt maalata symmetrisesti Photoshopin avulla käyttäessäsi sivellintä, sekoitussivellintä, kynää ja pyyhekumia. Kun käytät näitä työkaluja, napsauta asetusrivin perhoskuvaketta (). Valitse useista käytettävissä olevista symmetriatyypeistä.

Maalin vedot näkyvät reaaliaikaisesti symmetriaviivalla, jolloin muun muassa kasvojen, autojen ja eläinten luonnosteleminen on entistä helpompaa.

Voit asettaa symmetriseksi reitiksi minkä tahansa reitin. Napsauta reittiä Reitit-paneelissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Luo symmetrinen reitti. Voit muokata symmetristä reittiä valitsemalla sen ja valitsemalla sitten  > Muunna symmetria.

Pattern06 tile
Luo helposti monimutkaisia kuvioita maalauksen symmetrian avulla