Een voorselectie van digitale id's van Adobe Sign is beschikbaar op alle serviceniveaus

Beschrijving van de functie

Via de voorselectie voor providers van digitale id's (IdP) kunnen account- of groepbeheerders aangeven welke IdP's acceptabel zijn bij het ondertekenen van uw documenten door ontvangers.

Een volledig overzicht van de beschikbare cloudproviders van digitale id's is opgenomen zodat de beheerder deze kan inschakelen.

Beheerders kunnen verschillende instellingen definiëren voor interne en externe ontvangers.

Beheerders kunnen een voorkeursleverancier definiëren voor hun interne ontvangers.

Ondertekenaars kunnen alleen ondertekenen met een digitale id die wordt geboden door een ingeschakelde IdP.

Als slechts één provider is toegestaan, slaat de ondertekenaar het selectieproces overengaat deze rechtstreeks naar het verificatieproces van de goedgekeurde IdP.

Bedrijven die een relatie hebben met een beperkte IdP (bijvoorbeeld: BankID) kunnen de provider hun account-id geven en die IdP laten inschakelen voor hun ontvangers.

Hoe werkt dit?

Wanneer uw account of groep is geconfigureerd om digitale handtekeningen in de cloud te accepteren, wordt een lijst met de beschikbare id-leveranciers weergegeven.

Elke door u (middels een vinkje) ingeschakelde provider is op het moment van ondertekening beschikbaar voor de ontvanger.

Digitale id's van andere providers kunnen niet worden geaccepteerd.

idps_for_digitalsignatures

Op het moment van ondertekenen wordt een vervolgkeuzelijst getoond met de acceptabele IdP's:

recipient_can_selectwhichidpwhenmultiplearepermitted

Vervolgens kan de ontvanger een provider kiezen en het ondertekeningsproces voltooien.

Als de ondertekenaar niet beschikt over een digitale id van een van de geaccepteerde providers, kan hij een nieuwe id ophalen via een koppeling.

Opmerking:

Als een provider vooraf is geselecteerd, wordt die provider automatisch geselecteerd voor de ontvanger. De ontvanger kan de provider eenvoudig wijzigen, indien nodig.

Als slechts één IdP is toegestaan, wordt het selectieproces overgeslagen en gaat de ontvanger rechtstreeks door naar het goedgekeurde IdP-verificatieproces.

Configuratie-opties

Interne en externe IdP's

Er bestaan configuratie-opties voor zowel interne als externe ontvangers, zodat de beheerder ontvangers alleen bekende leveranciers kan laten zien.

allowed_providers

Voorkeursprovider voor cloudondertekening

De optie Voorkeursprovider voor cloudondertekening betreft alleen interne ontvangers.

Wanneer interne ontvangers een handtekening toepassen, wordt de voorkeursoptie voor ze geselecteerd.

De ontvanger kan de IdP echter veranderen in elke andere goedgekeurde provider, mocht datnodig zijn.

preferred_providers

Beperkte providers voor cloudondertekening

Er zijn enkele providers die alleen vooraf gemachtigde klanten toegang verlenen tot hun service. Dit betekent dat de service pas toegankelijk is als de provider het account heeft gemachtigd voor gebruik.

De commerciële service BankID Sweden is daar een voorbeeld van. Bedrijfsspecifieke providers zijn ook beperkt tot gemachtigde accounts.

Tijdens het activeringsprocesvereisendeze providers dat het abonnerende account de Account-id opgeeft om de service te configureren. Eenmaal gemachtigd door de provider kunnen uw gebruikers de beperkte service gebruiken. Tot die tijd zullen uw gebruikers doorgaans een foutbericht van de provider zien als ze proberen een beperkte service te gebruiken.

Opmerking:

Account-id is een eigenschap op accountniveau. Alle groepen van een account delen dezelfde account-id, dus zodra de beperkte provider voor een account is geautoriseerd, is deze geautoriseerd voor alle groepen in dat account.

restricted_cloudproviders

De functie in- of uitschakelen

De Adobe Sign-accountbeheerder heeft de optie om op accountniveau een voorselectie te tonen van digitale-idproviders.

Instellingen op groepsniveau zijntoegestaanen overschrijven de waarden op accountniveau.

Zodra de instelling is opgeslagen in de beheerinterface, wordt deze van kracht.

Afzenders hoeven niets te doen om deze instelling te activeren.

Deze instelling is alleen van invloed op de ontvangers die moeten ondertekenen.

U vindt de instellingen in de gebruikersinterface door te navigerenvoor: Account > Accountinstellingen > Voorkeuren handtekening > Workflows voor digitale handtekeningen

idps_for_digitalsignatures-2

Zaken om rekening mee te houden...

• Welke IdP's al dan niet zijn toegestaan om een overeenkomst te ondertekenen, is vergrendeld in de overeenkomst op het moment dat deze wordt verzonden. Als u wijzigt welke IdP een digitale id kan aanbieden, is dat niet van invloed op overeenkomsten die zich al in de handtekeningencyclus bevinden.