De Adobe Sign-functie voor OneDrive-bestanden uploaden is beschikbaar voor de serviceniveaus Team, Bedrijf en Enterprise Deze functie kan door de beheerder worden ingeschakeld op account- of groepsniveau. Dit kan zowel via de optie Afzender als Ondertekenaar.

Beschrijving van functie

OneDrive is een Microsoft-oplossing in de cloud voor het delen van bestanden en daarom een uitstekende bron voor de persoonlijke of gedeelde bestanden die in Adobe Sign-overeenkomsten worden gebruikt.

In Adobe Sign kunt u op twee manieren een OneDrive-koppeling instellen:

• Bij het koppelen van een document tijdens het verzendproces
  • Door ondertekenaars toe te staan om hun afbeeldingen te uploaden tijdens het ondertekeningsproces

Hoe werkt dit?

Zodra OneDrive-integratie voor een account is ingeschakeld, worden de opties van deze functie automatisch ingevoegd in de gebruikersinterface. Afzonderlijke gebruikers in een account hoeven dus niets te doen om toegang te krijgen.

Er twee situaties waarin u deze integratiefunctie kunt gebruiken:

• Tijdens het maken van de overeenkomst op de verzendpagina
  • Tijdens het ondertekeningsproces wanneer een ondertekenaar een afbeeldingsbestand uploadt

OneDrive gebruiken tijdens het verzenden

Bij het verzenden van een overeenkomst wordt de optie OneDrive weergegeven in het menu voor bestandsselectie:

add_files

Als u OneDrive voor het eerst gebruikt, moet u zich verifiëren bij Microsoft voordat u toegang krijgt tot de OneDrive-bestanden:

• Verificatie met uw OneDrive-account
  • Klik op Ja wanneer u wordt gevraagd of u de app toegang wilt verschaffen tot uw gegevens
microsoft_login
microsoft_oauth

Opmerking:

Nadat u bent geverifieerd en het toegangsverzoek voor het eerst hebt geaccepteerd, hoeft u zich niet opnieuw te verifiëren.

Na verificatie wordt uw OneDrive-bestandsstructuur getoond en kunt u een of meer bestanden koppelen.

onedrive_upload_fileselection

Alle geselecteerde bestanden worden automatisch geüpload naar de Adobe Sign-overeenkomst.

uploaded_file

OneDrive gebruiken tijdens het verzenden

Wanneer een ondertekenaar een afbeeldingsbestand moet uploaden, hebben ze de optie om dat vanaf OneDrive te doen.

Zodra de ondertekenaar op het afbeeldingsveld klikt, worden de ingeschakelde opties getoond en kan het bronbestand worden opgehaald:

signer_image_fieldandselection

De ondertekenaar moet zich verifiëren bij zijn Microsoft-account en toegang verlenen tot de bestandsinhoud.

signer_authentication
microsoft_oauth_-signer

Na verificatie is de bestandsstructuur vrijgegeven en kan de ondertekenaar elk afbeeldingsbestand selecteren.

signer_file_selection

De afbeelding wordt in het formulier geïmporteerd:

signers_uploadedimage

Configuratieopties

De optie om OneDrive te gebruiken is ofwel ingeschakeld, of uitgeschakeld. Naast toegang tot de OneDrive-service zijn er geen andere Adobe Sign-configuratieopties.

De functie in- of uitschakelen

Bij individuele klanten en teams is de optie OneDrive standaard ingeschakeld voor zowel afzenders als ondertekenaars.

Bij Business en Enterprise-klanten kan de functie OneDrive op accountniveau worden ingeschakeld door de Adobe Sign-accountbeheerder.

Instellingen op groepsniveau zijn toegestaan en overschrijven de waarden op accountniveau.

De besturingselementen voor het in- en uitschakelen van de service staan op: Account > Accountinstellingen > Verzendinstellingen

De instellingen voor de afzender staan boven aan de pagina in de sectie Documenten koppelen:

ui_-_sender_attachdocuments

De uploadopties voor de ondertekenaar staan onder aan de pagina in de sectie Opties voor uploaden naar eSign-pagina:

ui_-_recipient_attachdocuments

Zaken om rekening mee te houden...

OneDrive is een afzonderlijke service van Adobe Sign die wordt geboden en ondersteund door Microsoft.

De licentie voor Adobe Sign is exclusief licentiëring voor OneDrive.