Een bibliotheeksjabloon maken

Een bibliotheeksjabloon is een herbruikbaar object. U kunt ervoor kiezen om een formulierveldlaag te maken, die kan worden toegepast op elk geüpload document, of maak een herbruikbaar document dat u kunt delen met de gebruikers in uw account. Als maker van de bibliotheeksjabloon bepaalt u wie toegang tot de sjabloon heeft. Bovendien bent u de enige die de sjabloon kan bewerken of verwijderen.

Opmerking:

Alleen de gebruiker die de sjabloon maakt, kan de sjabloon bewerken of het machtigingsniveau ervan aanpassen.

Snelle stappen

1. Klik op de startpagina op Sjabloon aan bibliotheek toevoegen.
  2. Geef een naam op voor de sjabloon.
  3. Kies een document dat u wilt gebruiken.
  4. Schakel de optie Maken als herbruikbaar document in.
  5. Kies de machtigingen.
  6. Klik op Velden toevoegen of voorvertoning.
  7. Hiermee plaatst u de velden in het document.
  8. Klik op Opslaan.

Stap voor stap

1. Klik op het tabblad Dashboard om een bibliotheeksjabloon te maken. Klik vervolgens in de sectie Aanvullende functies op Sjabloon aan bibliotheek toevoegen.

2. Typ de naam van uw sjabloon in dit veld. Als u niet expliciet een naam voor het sjabloon invoert, krijgt het veld de naam van het eerste toegevoegde document.

3. Sleep de bestanden naar de sectie Bestanden, of klik op de koppeling Bestanden toevoegen in de rechterbovenhoek van het veld Bestanden om door uw systeem te bladeren.

4. Configureer het Sjabloontype:

• Opnieuw te gebruiken document - Met deze optie slaat u het gehele document, de inhoud en de formuliervelden op
    • Opnieuw te gebruiken formulierveldlaag - Met deze optie wordt alleen de formulierveldlaag opgeslagen die op een ander document moet worden toegepast (andere inhoud met dezelfde lay-out)
    • Beide - Beide typen sjablonen worden beschikbaar gesteld

Opmerking:

U kunt het type sjabloon op elk gewenst moment wijzigen door de sjablooneigenschappen te bewerken.

5. Wie kan deze sjabloon gebruiken? configureren

Deze instelling geeft toegang tot het sjabloon, afhankelijk van de gebruiker die het sjabloon uploadt:

• Alleen ikzelf - Met deze optie stelt u het sjabloon alleen ter beschikking van de gebruiker die het sjabloon uploadt
    • Alle gebruikers in mijn groep - Als u het sjabloon instelt op groepsniveau, brengt u een logische koppeling tot stand tussen het sjabloon en de groep waarvan van de gebruiker die het sjabloon uploadt momenteel deel uitmaakt. Alle leden van de groep hebben toegang tot het sjabloon
      • Wanneer u de gebruiker die het sjabloon heeft geüpload naar een andere groep verplaatst, wordt de koppeling tussen de groep en het sjabloon niet verbroken
    • Alle gebruikers in mijn bedrijf - Iedere gebruiker in het account kan het sjabloon openen en gebruiken.

Opmerking:

In alle gevallen kan alleen de gebruiker die het sjabloon heeft geüpload dit bewerken of verwijderen.

Andere gebruikers kunnen het sjabloon bewerken nadat het op een overeenkomst is toegepast door Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen te selecteren tijdens het verzenden.  Hiermee bewerkt u de eigenschappen van het sjabloon voor de afzonderlijke overeenkomst, maar wijzigt u het originele sjabloon niet.

6. Klik op Voorvertoning en velden toevoegen om het sjabloon naar de ontwerpomgeving te verzenden

7. De ontwerpomgeving voor slepen en neerzetten wordt geopend. Sleep de velden vanaf de rechterbalk naar de gewenste locaties in uw document.

Opmerking:

Alle geplaatste velden worden standaard toegewezen aan de eerste ontvanger. U kunt wijzigen aan wie de geplaatste velden worden toegewezen door de vervolgkeuzelijst Ontvangers te openen en de geselecteerde ontvanger te wijzigen.

8. Wanneer u klaar bent, klikt u op Opslaan.

Tips van ondersteuning

• Als uw sjabloon veel velden bevat, moet u de sjabloon regelmatig opslaan! Als u klikt op Opslaan, gaat u terug naar de beheerpagina, maar dat is beter dan uw werk verliezen!
  • Geef de velden in uw document een toepasselijke naam, dat is handig op de lange termijn. Als u de gegevens die door uw ondertekenaars zijn ingevoerd, wilt exporteren, kunt u die informatie op basis van deze veldnamen beter ordenen en meer leesbaar maken.