Zie Overzicht van beveiliging in Acrobat en PDF-inhoud voor een volledige lijst van artikelen over beveiliging.

Adobe LiveCycle Rights Management ES is een beveiligingssysteem dat via een server dynamische controle over PDF's mogelijk maakt. Adobe LiveCycle Rights Management ES kan worden geconfigureerd om te werken met LDAP, ADS en andere bedrijfssystemen. Beleid dat wordt geleverd door Adobe LiveCycle Rights Management ES, is opgeslagen op de server en kan worden vernieuwd vanaf de server. Gebruikers maken een verbinding met Adobe LiveCycle Rights Management ES om dit beleid te gebruiken.

Adobe LiveCycle Rights Management ES

Beveiligingsbeleid wordt opgeslagen op een server waarop Adobe LiveCycle Rights Management ES draait, maar de PDF's niet. Soms moeten gebruikers een verbinding maken met de server om PDF's waarop beveiligingsbeleid is toegepast, te openen of te blijven gebruiken. Voor meer informatie over het configureren van Adobe LiveCycle Rights Management ES klikt u op Help op de website van Adobe LiveCycle Rights Management ES nadat u zich hebt aangemeld bij uw account.

Verbinding maken met Adobe LiveCycle Rights Management ES

1. Kies Gereedschappen > Beveiligen > Meer beveiliging > Beveiligingseigenschappen. Als u het deelvenster Beveiliging niet ziet, raadpleegt u de instructies voor het toevoegen van deelvensters in Taakvensters.

2. Klik op Adobe LiveCycle Rights Management Servers in Beveiligingsmethode. Klik op Ja en selecteer een server.
  3. Klik op de knop Nieuw .
  4. Typ een naam in het vak Naam en typ de URL in het vak Servernaam. Voeg het poortnummer toe en klik op Verbinding maken met deze server.
  5. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op OK.

Beleid van Adobe LiveCycle Rights Management ES weergeven

1. Kies Gereedschappen > Beveiligen > Meer beveiliging > Rights Management > Account beheren. Als u het deelvenster Beveiliging niet ziet, raadpleegt u de instructies voor het toevoegen van deelvensters in Taakvensters.

De pagina Adobe LiveCycle Rights Management wordt geopend in uw webbrowser.

2. Typ desgevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord en klik op Aanmelden.
  3. Klik op de koppeling Beleid op de pagina.

Klik op de Help-koppeling rechtsboven in het venster voor meer informatie over het gebruik van Adobe LiveCycle Rights Management.