Ennen kuin aloitat: minkä Admin Consolen näet?

icon

Olemme olleet kiireisiä!

Pyrimme jatkuvasti parantamaan kokemuksiasi. Olemme siirtymässä uudelleensuunniteltuun Admin Consoleen. Meidän on tarkistettava, mitä toimintatapaa käytät, jotta voimme ohjata sinut oikeaan sisältöön.

1. Kirjaudu Admin Consoleen.

2. Napsauta alla olevaa kuvaa, joka vastaa toimintatapaasi, niin löydät oikeat ohjeet.

Työryhmien Admin Console
    Työryhmien Admin Console
    Adobe Admin Console
    Adobe Admin Console

Työryhmäjäsenyyden ostaminen

Tämä artikkeli sisältää kaiken tarvittavan, jotta työryhmäsi jäsenet pääsevät nopeasti ja helposti alkuun. Osta jäsenyys, kutsu käyttäjiä, määritä käyttöoikeuksia, lisää järjestelmänvalvojia ja suorita muita toimintoja.

Voit liittyä VIP-ohjelmaan jälleenmyyjän kautta tai ostaa työryhmäjäsenyyden adobe.comista.

Varoitus:

Työryhmäjäsenyyden ostamiseen käytetty Adobe ID määritetään ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi. Vain ensisijaiset järjestelmänvalvojat voivat päivittää luottokortti- ja laskutustiedot sekä tulostaa laskun. Voit lisätä myös ylimääräisiä järjestelmänvalvojia työryhmäsi hallintaa varten.

Laskutus- ja maksuilmoitukset lähetetään sähköpostitse kaikille järjestelmänvalvojille.

Huomautus:

Tämä artikkeli on tarkoitettu työryhmien järjestelmänvalvojille. Jos olet työryhmän jäsen tai loppukäyttäjä, perehdy artikkeliin Adobe teams loppukäyttäjille.

Ryhmän hallinta

Hallitse Adobe-tilaustesi käyttöoikeuksia Value Incentive Plan -ohjelmalla. 3 minuuttia.

Admin Consolen käyttäminen

Voit hallita ja valvoa tiliäsi Admin Consolella. Admin Consolella voit määrittää käyttäjiä ja kutsua heidät liittymään työryhmääsi, jotta he voivat käyttää Adoben sovelluksia ja palveluita.

1. Kirjaudu Admin Consoleen.

2. Voit järjestellä käyttöoikeudet nimen, tuotteen tai tilan mukaan valitsemalla otsikkorivillä vastaavan sarakkeen.

Adobe Admin Console toimii parhaiten seuraavien selaimien kanssa:

•   Mac OS: Safari 7.x, Google Chrome, Firefox 4 tai uudemmat

•   Windows 8: IE 10, IE 11, Google Chrome, Firefox 4 tai uudemmat

•   Windows 7: IE 10, IE 11, Google Chrome, Firefox 4 tai uudemmat

Käyttöoikeuksien määrittäminen käyttäjille

Kun määrität käyttäjille käyttöoikeuksia, Adobe lähettää kyseisille käyttäjille sähköpostikutsut. Kun käyttäjät hyväksyvät kutsunsa, Adobe määrittää käyttöoikeudet heille. Sinulla on oltava määrittämättömiä käyttöoikeuksia, jotta voit kutsua käyttäjiä.

Käyttöoikeuden määrittäminen yhdelle käyttäjälle

1. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta Määrittämättömät käyttöoikeudet.

Määrittämättömät käyttöoikeudet
  2. Valitse Nimi-sarakkeesta Määritä käyttäjä. Määritä käyttäjä -valintaikkuna tulee näyttöön.

3. Anna käyttäjän sähköpostiosoite ja valitse Määritä käyttäjä. Voit halutessasi lisätä myös käyttäjän nimen ja henkilökohtaisen viestin ennen kutsun lähettämistä. Kun määrität käyttäjälle käyttöoikeuden, kirjoita käyttäjän sähköpostiosoite suoraan. Jos kopioit ja liität sähköpostiosoitteita, käytä hiiren kakkospainikkeen napsauttamisen ja pikavalikosta Liitä-komennon valitsemisen sijaan näppäinyhdistelmää Ctrl+V.

Adobe lähettää käyttäjälle sähköpostikutsun. Kun käyttäjä hyväksyy kutsun, Adobe määrittää käyttäjälle käyttöoikeuden.

Huomautus:

Ryhmien järjestelmänvalvojille ei oletusarvoisesti määritetä käyttöoikeuksia. Määritä itsellesi käyttöoikeus, jotta voit käyttää Adoben sovelluksia ja palveluita.

Käyttöoikeuksien määrittäminen useille käyttäjille

1. Valitse ylimmältä työkaluriviltä Määritä käyttäjät.

Määritä käyttäjät
  2. Anna käyttäjien sähköpostiosoitteet. Voit myös liittää sähköpostiosoitteet, mutta käytä pikavalikossa Liitä-komennon sijaan näppäinyhdistelmää CTRL/komento+V.

Voit vaihtoehtoisesti lähettää sähköpostiosoitteet CSV-tiedostona pilkuilla tai sarkaimilla erotettuina.

Määritä käyttäjät

Huomautus:

Jos lataat CSV-tiedoston, varmista, että tiedostossa on vain sähköpostiosoitteita.

CSV-tiedosto
  3. Valitse Määritä käyttäjät.

Adobe lähettää käyttäjälle sähköpostikutsun. Kun käyttäjä hyväksyy kutsun, Adobe määrittää käyttäjälle käyttöoikeuden.

Kutsujen roskapostisuodattimien estämiksi joutumisen välttäminen

Jos loppukäyttäjä ei ole saanut kutsua, roskapostisuodatin on mahdollisesti estänyt sen. Voit suorittaa ongelman vianmäärityksen lähettämällä itsellesi käyttöoikeutta koskevan kutsun ja siten varmistaa, tuleeko sähköpostiviesti läpi. Jos viesti katoaa, varmista, että @adobe.com on sallittujen osoitteiden luettelossa.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, voit soittaa Adoben tekniseen tukeen. Pääset alkuun siirtymällä Ota yhteyttä -sivulle.

Mitä tapahtuu, jos kutsutulla käyttäjällä on aktiivinen Creative Cloud ‑jäsenyys?

Jos käyttäjän Adobe ID on jo liitetty yksittäisille käyttäjille tarkoitettuun Creative Cloud-, eLearning- tai Document Cloud ‑tilaukseen (kuten Kaikki sovellukset ‑jäsenyyteen tai yhden sovelluksen tilaukseen), käyttäjä voi hyväksyä kutsun ja liittyä työryhmään omalla Adobe ID:llään. Asiakkaat voivat pitää oman yksittäisille käyttäjille tarkoitetun tilauksensa (jota ei ole liitetty työryhmän tilaukseen) tai peruuttaa ne.

4_1-CCI_2_CCT

Kutsun lähettäminen uudelleen

Jos käyttäjä ei ole hyväksynyt kutsua liittyä työryhmään, voit kumota kutsun ja lähettää sen uudelleen. Kutsun tila ilmestyy Odottavat käyttäjät ‑välilehteen.

1. Avaa Odottavat käyttäjät -välilehti valitsemalla vasemmasta siirtymispaneelista Odottavat käyttäjät.

2. Valitse X ja sitten Poista käyttäjä.

6-8-removeUser-1

Odottava kutsu kumotaan ja käyttöoikeuden määritys poistetaan. Tämä määrittämätön käyttöoikeus siirretään Määrittämättömät käyttöoikeudet ‑välilehteen ja määrittämättömien käyttöoikeuksien määrää lisätään yhdellä.

3. Kutsu käyttäjä uudelleen noudattamalla kohdassa Käyttöoikeuden määrittäminen yhdelle käyttäjälle annettuja ohjeita.

Käyttäjien vieminen CSV-muodossa

Voit ladata CSV-tiedoston valitsemalla ylimmältä työkaluriviltä Vie CSV-muodossa. Avaa tiedosto, niin voit tarkastella käyttäjien luetteloa.

Monitavuisten kielten CSV-tiedoston avaaminen macOS:ssä

Monitavuisissa kielissä (kiina, japani, korea) Mac OS:ää käytettäessä voit avata ladatun CSV-tiedoston seuraavasti:

1. Käynnistä Microsoft Excel ja avaa uusi laskentataulukko.

2. Valitse Tiedosto > Tuo. Valitse Tuo-valintaikkunasta Tekstitiedosto ja valitse sitten Tuo.

3. Valitse tallennettu CSV-tiedosto Valitse tiedosto ‑valintaikkunasta ja valitse sitten Hae tiedot.

4. Valitse ohjatussa tekstin tuontitoiminnossa Erotettu, valitse haluamasi kaksitavuinen kieli ja valitse sitten Seuraava.

Ohjattu tekstin tuominen
  5. Valitse seuraavan näytön Erottimet-osasta Pilkku-valintaruutu. Poista kaikkien muiden valintaruutujen valinnat ja valitse sitten Seuraava.

6. Valitse seuraavasta näytöstä Valmis. Vastaa viimeiseen Tuo tiedot -kehotteeseen OK.

Käyttäjän hakeminen

1. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta haluamasi luokka.

2. Kirjoita käyttäjän nimi ylimmällä työkalurivillä olevaan hakuruutuun. Sitä vastaavat tulokset ilmestyvät oikeaan ruutuun.

Käyttäjän poistaminen

Voit halutessasi poistaa käyttäjän ryhmästäsi. Määritetty käyttöoikeus voidaan sitten siirtää toiselle käyttäjälle.

1. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta haluamasi luokka ja poista käyttäjä valitsemalla X.

Poista käyttäjiä
  2. Valitse Poista käyttäjä.

Käyttöoikeuden määritys poistetaan. Tämä määrittämätön käyttöoikeus siirretään Määrittämättömät käyttöoikeudet ‑välilehteen ja määrittämättömien käyttöoikeuksien määrää lisätään yhdellä.

Varoitus:

Käyttöoikeussopimus määrittää kaikkien pilvitallennustilassa olevien loppukäyttäjien tiedostojen käyttöoikeudet. Kun poistat käyttäjän ryhmästä, ryhmän järjestelmänvalvoja ja kaikki muut työntekijät voivat käyttää vain käyttäjän jakamia tiedostoja. Kaikkia jakamattomia tiedostoja ei edelleenkään voi käyttää.

Käyttöoikeuden määrittäminen uudelleen

Voit määrittää käyttöoikeuden toiselle käyttäjälle tai siirtää käyttäjän toiseen laitteeseen. Tämä on kaksivaiheinen prosessi:

1. Poista olemassa oleva käyttäjä.
  2. Määritä käyttöoikeus toiselle käyttäjälle.

Lisäkäyttöoikeuksien ostaminen

Jos ostat työryhmäjäsenyyden Adobe.comista, voit ostaa lisäkäyttöoikeuksia milloin tahansa. Lisäkäyttöoikeudet laskutetaan seuraavan laskutusjakson aikana.

Voit vastaavasti lisätä käyttöoikeuksia milloin tahansa myös silloin, jos olet ostanut käyttöoikeudet jälleenmyyjältä. Tapahtuman viimeistelemiseksi sinun on kuitenkin jätettävä tilaus jälleenmyyjälle 30 päivän kuluessa laskutuksen vuosipäivästä. Jos et jätä tilausta 30 päivän kuluessa, et enää voi lisätä käyttöoikeuksia, ja maksamattomien käyttöoikeuksien aktivointi poistetaan. Kaikkien lisäkäyttöoikeuksien voimassaoloaika päättyy alkuperäisenä vuosipäivänä.

Jos et tiedä, kuka VIP-jälleenmyyjäsi on, ota yhteyttä asiakastukeen.

Voit ostaa lisäkäyttöoikeuksia seuraavasti:

1. Valitse ylimmältä työkaluriviltä Lisää käyttöoikeuksia.

Lisää käyttöoikeuksia
  2. Valitse käyttöoikeuksien määrä.

3. Valitse Jatka ja toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Käyttöoikeuksien poistaminen

Käyttöoikeus on voimassa yhden vuoden tai suhteellisesti jaettuna vuosipäivään asti. Siksi käyttöoikeuksien määrä on pidettävä samana vuosipäivään asti. Jos olet ostanut työryhmäjäsenyyden suoraan Adobe.comista, voit poistaa käyttöoikeuksia, mutta tästä peritään peruutusmaksu. Lisätietoja saat asiakastuesta.

Huomautus:

Jos olet ostanut työryhmäjäsenyyden jälleenmyyjältä, et enää voi palauttaa tai peruuttaa jäsenyyttä tai poistaa käyttöoikeutta 14 päivän jälkeen.

Järjestelmänvalvojien lisääminen

1. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta Järjestelmänvalvojat.

2. Napsauta taulukon alaosassa olevaa Lisää vielä -linkkiä.

Järjestelmänvalvojien lisääminen
  3. Anna käyttäjän sähköpostiosoite ja nimi.

4. Valitse Lisää järjestelmänvalvoja.

Tilaksi muuttuu odottava, ja käyttäjälle lähetetään sähköpostikutsu. Käyttäjän on hyväksyttävä kutsu prosessin viimeistelemiseksi.

Ensisijaisen järjestelmänvalvojan vaihtaminen

Työryhmätilin omistajuuden muuttaminen edellyttää, että nykyinen ensisijainen järjestelmänvalvoja siirtää oikeudet tilin toissijaiselle järjestelmänvalvojalle. Vaihda ensisijainen järjestelmänvalvoja ‑toiminto näkyy Admin Consolessa vain silloin, jos olet tilin nykyinen ensisijainen järjestelmänvalvoja. Jos olet työryhmätilin toissijainen järjestelmänvalvoja eikä ensisijainen järjestelmänvalvoja pysty tekemään muutosta, sinun on otettava yhteyttä tukeen.

Jos haluat korottaa järjestelmänvalvojan uudeksi ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi, sinun on lähetettävä kutsu nykyiselle toissijaiselle järjestelmänvalvojalle Admin Consolen kautta. Kutsutun järjestelmänvalvojan on hyväksyttävä kutsu ja käyttöehdot. Kutsutun järjestelmänvalvojan on myös annettava maksutapa, ja hänellä on oltava samat maa-asetukset kuin sinulla.

Kutsun lähettäminen ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi

Jos haluat lähettää kutsun järjestelmänvalvojalle, suorita seuraavat toimet ensisijaisena järjestelmänvalvojana:

1. Kirjaudu Admin Consoleen.

2. Siirry Järjestelmänvalvojat-välilehteen.

3. Valitse Vaihda.

Valitse ensisijaisen järjestelmänvalvojan vierestä Vaihda

Huomautus:

Jos et näe nimesi edessä Vaihda-vaihtoehtoa, lisää järjestelmänvalvoja ryhmääsi tai ota yhteyttä asiakastukeen.

4. Valitse Vaihda ensisijainen järjestelmänvalvoja -valintaikkunan luettelosta järjestelmänvalvojan nimi.

Vaihda ensisijainen järjestelmänvalvoja
  5. Valitse Vaihda.

Toiminnon suorittamisen jälkeen näyttöön tulee onnistumisviesti. Admin Consolessa tilaksesi muuttuu Odotetaan ensisijaisen järjestelmänvalvojan poistoa ja ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi kutsutun järjestelmänvalvojan tilaksi muuttuu Kutsuttu ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi.

Odotetaan ensisijaisen järjestelmänvalvojan poistoa

Huomautus:

Tässä vaiheessa ensisijainen järjestelmänvalvoja voi peruuttaa kutsun

Kutsun hyväksyminen

Suorita toissijaisena järjestelmänvalvojana seuraavat toimet, kun olet saanut kutsun sähköpostitse:

1. Voit hyväksyä kutsun napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä:

2. Kirjaudu Admin Consoleen.

3. Käy ehdot läpi ja valitse Hyväksy kutsu.

4. Lisää maksutiedot ja valitse Vahvista.

Huomautus:

Voit päivittää maksutiedot myös Adobe ID -tililläsi verkossa.

Jos tämä onnistuu, näyttöön tulee viesti, jossa vahvistetaan, että olet nyt ryhmäsi ensisijainen järjestelmänvalvoja. Edellisestä ensisijaisesta järjestelmänvalvojasta tulee nyt toissijainen järjestelmänvalvoja. Uutena ensisijaisena järjestelmänvalvojana voit nyt halutessasi poistaa edellisen ensisijaisen järjestelmänvalvojan.

Onnistumisviesti

Edellisen ensisijaisen järjestelmänvalvojan poistaminen

Uutena ensisijaisena järjestelmänvalvojana voit tarvittaessa poistaa edellisen ensisijaisen järjestelmänvalvojan suorittamalla seuraavat toimet:

1. Kirjaudu Admin Consoleen.

2. Napsauta edellisen ensisijaisen järjestelmänvalvojan nimen edessä olevaa X-merkkiä.

3. Valitse Poistetaanko järjestelmänvalvoja tästä ryhmästä? -valintaikkunasta Poista.

Ensisijaisen järjestelmänvalvojan odottavan kutsun peruuttaminen

Jos olet jo lähettänyt toiselle järjestelmänvalvojalle kutsun ryhtyä ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi, voit peruuttaa odottavan kutsun.

1. Kirjaudu Admin Consoleen.

2. Napsauta sen järjestelmänvalvojan nimen edessä olevaa X-merkkiä, jonka tilana on Kutsuttu ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi.

3. Valitse näyttöön tulevasta ponnahdusikkunasta Kumoa kutsu.

Valitse Kumoa kutsu
  4. Valitse Peruuta.

Työryhmän nimen muuttaminen

Työryhmätilisi ensisijaisena tai toissijaisena järjestelmänvalvojana voit muuttaa työryhmäsi nimen.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa www.adobe.com ja valitse Tilinhallinta.

2. Valitse Tilaukset ja tuotteet ‑kohdassa työryhmäsopimuksen vieressä Tilauksen hallinta.

3. Jos haluat muokata työryhmän nimeä, valitse Muokkaa ja tallenna muutokset työryhmän uudelleennimeämisen jälkeen.

Työryhmän nimen muuttaminen

Sovellusten käyttöönotto Creative Cloud Packagerilla

Adobe Creative Cloud Packagerin avulla järjestelmänvalvojat voivat helposti luoda sovelluksia ja päivityksiä sisältäviä paketteja, jotka voidaan ottaa heidän työryhmissään käyttöön.

Voit ladata Creative Cloud Packagerin ja käyttää oppaita Käyttöönotto-paneelissa.

Käyttöönottotyökalut

Lisätietoja Packagerista saat artikkelista About Creative Cloud Packager.

Tilin ja jäsenyyden hallinta

Jos sinulla on tiliin, maksuun, laskuun ja jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, perehdy seuraaviin:

Tili

Maksu ja lasku

Sopimukset ja jäsenyys