De Adobe Sign-functie voor het verplicht vastleggen van handtekeningen op mobiele apparaten is beschikbaar voor de serviceniveaus Bedrijf en Enterprise

Beschrijving van de functie

Dit handtekeningtype verplicht de ontvanger om zijn of haar handtekening naar een mobiel apparaat te sturen via een telefoonnummer (SMS).

Omdat de ontvanger zelf het telefoonnummer voor het mobiele apparaat levert, hoeft de afzender van de overeenkomst niet van tevoren het telefoonnummer te kennen.

De ontvanger tekent vervolgens zijn of haar handtekening op het mobiele apparaat, of uploadt een afbeelding van het apparaat.

Eenmaal voltooid, wordt de handtekening teruggestuurd naar de oorspronkelijke omgeving en toegepast op de overeenkomst.

Als onderdeel van het ondertekeningproces worden de laatste vier cijfers van het telefoonnummer vastgelegd in de geschiedenis of audittrail.

Hoe werkt dit?

Deze functie wordt alleen geactiveerd tijdens het ondertekeningsproces.

Wanneer een ontvanger een handtekening moet plaatsen wordt een dialoogvenster getoond waarin hij of zij een mobiel telefoonnummer moet invoeren.

mobile_signaturephonenumberrequest

De ontvanger typt het telefoonnummer in en klikt op Verzenden, waarna Adobe Sign een koppeling biedt naar het opgegeven telefoonnummer:

msc_link

De koppeling is eenmalig en verloopt na vijf minuten.

Als de vijf minuten verstrijken, kan er altijd een nieuwe koppeling worden verzonden.

elapsed_time

Nadat op de koppeling is geklikt, wordt het ondertekeningsvenster getoond met alle handtekeningenopties.

De opties voor Tekenen en Afbeelding worden beide ondersteund.

mobile_device_view

Nadat de ontvanger zijn of haar handtekening tekent of een afbeelding uploadt, klikt hij of zij op Gereed.

De handtekening wordt voor plaatsing teruggestuurd naar het oorspronkelijk document, waarna de overeenkomst wordt voltooid.

delivered_signature

De geschiedenissectie op het beheertabblad toont het externe vastlegproces en het nummer van het apparaat (gedeeltelijk gemaskeerd) waarop de handtekening is vastgelegd.

rsc_history

Het auditrapport bevat ook duidelijke informatie over het vastlegproces en het apparaat.

rsc_auditlog

Configuratieopties

Er zijn momenteel geen configureerbare opties behalve in- en uitschakelen.

De functie in- of uitschakelen

Adobe Sign-functie voor het verplicht vastleggen van handtekeningen op mobiele apparaten moet eerst beschikbaar zijn op de interface van uw accountbeheerder. Neemt hiervoor contact op met uw Succes Manager of het Adobe Sign-ondersteuningsteam.

Nadat de functie beschikbaar is gemaakt, kan de Adobe Sign-accountbeheerder de functie inschakelen op accountniveau.

Instellingen op groepsniveau zijn toegestaan en overschrijven de waarden op accountniveau.

Om de functie in te schakelen, meldt u zich aan als accountbeheerder en gaat u naar Account > Accountinstellingen > Voorkeuren handtekening > Extra Instellingen

required_mobile_signaturecapturesettingintheui

Afzenders hoeven hun bestaande proces niet te wijzigen.

Deze instelling is alleen van invloed op de ontvangers op het moment van ondertekening.

Omdat de optie voor het handtekeningenvenster op het moment van ondertekening wordt aangeroepen, is dit van invloed op alle overeenkomsten die wachten op ondertekening.

Zaken om rekening mee te houden...

• Met het inschakelen van de functie voor een verplichte mobiele handtekening, wordt de bestaande instelling Toestaan dat ontvangers ondertekenen hun initialen plaatsen overschreven
    • Getypte handtekeningen zijn niet toegestaan
    • De opties voor getekende handtekeningen en afbeeldingen zijn ingeschakeld
  • Digitale ondertekeningsworkflows zijn toegestaan
  • Als u de functie voor vereiste mobiele handtekeningen inschakelt heeft dit direct realtime gevolgen voor al uw bestaande overeenkomsten.
  • Alle ondertekenaars zijn opgenomen. Zowel uw interne ondertekenaars als externe ondertekenaars
  • Ondertekenaars die al op een mobiel apparaat werken bij de start van het ondertekeningproces, moeten nog steeds hun handtekening vastleggen via het sms-proces.
  • Als uw account is geconfigureerd met Stempelworkflows toestaan, is het sms-proces ook vereist voor stempelvelden, maar kan alleen een afbeelding worden aangeleverd