Få mer informasjon om nye funksjoner i Adobe Camera Raw 9.x.
camera raw_150dpi

Adobe Camera Raw 9.12

Adobe Camera Raw 9.12 implementerer støtte for nye kameraer og objektiver samt GPU-ytelsesforbedringer og løsninger på flere problemer.

Adobe Camera Raw 9.10

Adobe Camera Raw 9.10 implementerer støtte for nye kameraer og objektiver samt løsninger på flere problemer.

Støtte for nye kameraer og objektiver

Adobe Camera Raw 9.9

Adobe Camera Raw 9.9 implementerer støtte for nye kameraer og objektiver samt løsninger på flere problemer.

Støtte for nye kameraer og objektiver

Adobe Camera Raw 9.8

Adobe Camera Raw 9.8 implementerer støtte for nye kameraer og objektiver samt løsninger på flere problemer.

Støtte for nye kameraer og objektiver

Adobe Camera Raw 9.7

Adobe Camera Raw 9.7 implementerer støtte for nye funksjoner og støtte for flere kameraer samt løsninger på flere problemer.

Støtte for enheter med berøringsfunksjon

Camera Raw støtter nå trykkfølsomme enheter, for eksempel Wacom- og Microsoft Surface Pro-nettbrett.

Hvor hardt du trykker med pennen påvirker Flyt-glidebryteren i den lokale justeringspenselen. Du kan angi flyten til en maksimal verdi, og deretter finjustere med den trykkfølsomme pennen. Lettere strøk med pennen reduserer flyten, og kraftigere strøk øker den.

Vi støtter også viskemodusen hvis pennen støtter den funksjonen. Hvis du snur pennen og bruker viskelærsiden, bytter penselen til visemodus, på samme måte som om du hadde hold nede tilvalgtasten.

Støtte for nye kameraer og objektiver

Adobe Camera Raw 9.6

Adobe Camera Raw 9.6 implementerer støtte for nye funksjoner og støtte for flere kameraer samt løsninger på flere problemer.

Upright-modus som korrigerer vridde perspektiver i bilder

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Den eksisterende Upright-funksjonen i Adobe Camera Raw har nå fått et nytt Upright med hjelpelinjer-alternativ som kan brukes til å korrigere skjeve eller vridde perspektiver i bildene dine. Med Upright-modusen i det nye Transformering-panelet kan du tegne opptil fire hjelpelinjer (linjesegmenter) direkte på bildet for å indikere hvilke deler av bildet som skal justeres med en vannrett eller loddrett akse. Når du tegner hjelpelinjene, transformeres bildet interaktivt.

Du kan for eksempel tegne to hjelpelinjer på kantene av en bygning for å korrigere sammenløpende loddrette linjer, eller tegne tre eller fire hjelpelinjer for å korrigere både loddrette og vannrette sammenløpende linjer.

Upright-modus med hjelpelinjer i Camera Raw

De eksisterende Upright-modiene (Utjevn, Loddrett, Auto, Full) og de manuelle glidebryterne for kontroll av transformering (Loddrett, Vannrett, Roter, Skaler og Aspekt) har nå blitt flyttet fra Objektivkorrigering-panelet til det nye Transformering-panelet.

Det nye Transformering-panelet i Camera Raw

Støtte for nye kameraer og objektiver

Adobe Camera Raw 9.5

Adobe Camera Raw 9.5 implementerer støtte for nye funksjoner og støtte for flere kameraer samt løsninger på flere problemer.

Forbedringer av brukergrensesnittet

Forbedret i denne versjonen av Adobe Camera Raw

Innstillingene dine for brukergrensesnittet i Photoshop (Innstillinger > Grensesnitt) gjelder nå for Camera Raw. Hvis du for eksempel valgte et Fargetema i Photoshop, bruker brukergrensesnittet i Camera Raw det samme fargetemaet.

v2_Color_Theme_Photoshop
Grensesnittinnstillingene i Photoshop gjelder nå også for Camera Raw

Støtte for nye kameraer og objektiver

Adobe Camera Raw 9.4

Adobe Camera Raw 9.4 implementerer støtte for nye funksjoner og støtte for flere kameraer samt løsninger på flere problemer.

Grensefordreining når du forhåndsviser sammenslåtte panoramabilder

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Dialogboksen slå sammen forhåndsvisning av panorama har nå en glidebryter for innstilling av grensefordreining (0-100). Når du justerer denne innstillingen, fordreier Camera Raw grensene i panoramabildet for å fjerne uønskede, gjennomsiktige områder.

Panomerge-1
Grensefordreining i aksjon: justere glidebryteren fra 0 (ovenfor) til 100 (nedenfor)

Du kan bruke grensefordreining sammen med innstillingen Beskjær automatisk som ble introdusert i Camera Raw tidligere. Når du velger Beskjær automatisk, beskjærer Camera Raw de gjennomsiktige områdene som er synlige med grensefordreiningsinnstillingen som er i bruk.

Panomerge-2
Velge Beskjær automatisk når glidebryteren for grensefordreining er på 34

Metadataforbedringer i sammenslåtte panoramabilder

Forbedret i denne versjonen av Adobe Camera Raw

Sammenslåtte panoramabilder som er generert ved hjelp av Camera Raw, har nå metadata som er kompatibelt med det tilpassbare vidvinkelfilteret i Photoshop. Se Bruke det tilpassbare vidvinkelfilteret i Hjelp til Photoshop.

Adobe Camera Raw 9.3

Adobe Camera Raw 9.3 implementerer støtte for nye kameraer og objektivprofiler samt støtte for flere problemer. Du kan se en oppsummering av endringer i denne utgivelsen i dette blogginnlegget.

Adobe Camera Raw 9.2

Fjern uklarhet som en lokal justering

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Fjern uklarhet er nå tilgjengelig som en lokal justering. Når du jobber med Sirkulært filter, Gradert filter eller Justeringspensel, justerer du Fjern uklarhet-glidebryteren.

Se mer informasjon i Gjøre lokale justeringer i Camera Raw.

cr_radial_filter

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Når GPU-er aktivert, kan du navigere raskt i et bilde. Følg disse trinnene:

1. Trykk på og hold nede H-tasten.
  2. Klikk og dra for å angi plasseringen av zoomrektangelet.
  3. Slipp museknappen. Det zoomes inn på området du har angitt i bildet. Det valgte verktøyet forblir uendret.

Adobe Camera Raw 9.1

Fjern uklarhet

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Med Adobe Camera Raw kan du nå redusere eller øke mengden av uklarhet eller tåke i et bilde på en enkel måte.

Begynn med å utføre grunnleggende justeringer på bildet, for eksempel justere hvitbalansen. Deretter kan du bruke Fjern uklarhet-glidebryteren på Effekter-panelet.

Se mer informasjon i Dehaze.

ACR-dehaze-illustration

Lokale justeringer: glidebrytere for Hvitt og Svart

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Nå har glidebrytere for Hvitt og Svart blitt lagt til i kontrollene for lokal justering i Adobe Camera Raw. Du kan bruke de nye kontrollene til å selektivt justere hvite og svarte punkter i bilder. For eksempel vil du kanskje endre fargen på dekkene på et kjøretøy ved hjelp av glidebryteren for Svart.

Disse nye glidebryterne er tilgjengelige når du bruker Justeringspensel, Gradert filter eller Sirkulært filter i Adobe Camera Raw.

Se mer informasjon i Gjøre lokale justeringer i Camera Raw.

Adobe Camera Raw 9.0

GPU-akselerasjon

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Adobe Camera Raw har nå en ny innstilling. Den er aktivert som standard og lar deg bruke datamaskinens grafikkbehandlingsenhet (GPU) til flere handlinger.

I Photoshop velger du Innstillinger > Camera Raw. Kontroller at Bruk grafikkprosessor er aktivert under Ytelse.

Merk:

Adobe Camera Raw har bare 64-biters GPU-støtte og er tilgjengelig på følgende plattformer:

• Mac OS X 10.9 og nyere
  • Windows 7 og nyere

Slå sammen HDR-bilde

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Nå kan du bruke Adobe Camera Raw til å slå sammen flere bilder med alternative eksponeringer til ett HDR-bilde. Du kan forhåndsvise den sammenslåtte DNG-filen og endre den, du kan blant annet justere mengden dobbeltkontur.

Gjør følgende:

1. Åpne kildebildene i Camera Raw, og velg dem deretter fra filmstripen.
  2. Høyreklikk utvalget i filmstripen, og velg Slå sammen til HDR.
ACR-HDR-Merge
Adobe Camera Raw: Slå sammen til HDR

1. Utfør nødvendige justeringer i dialogboksen Forhåndsvis sammenslått HDR. Se mer informasjon om de tilgjengelige innstillingene i Slå sammen HDR-bilde.
  2. Når du har gjort justeringene, klikker du Slå sammen.
  3. Gå til mappen der du vil lagre det sammenslåtte HDR-bildet (.DNG). Klikk Lagre.
  4. Klikk Fullført for å lukke dialogboksen Camera Raw.

Slå sammen panorama

Nytt i denne utgaven av Adobe Camera Raw

Med Adobe Camera Raw kan du nå enkelt slå sammen bilder av et landskap til et imponerende panoramabilde. Du kan se en rask forhåndsvisning av panoramabildet og justere det før det sammenslåtte bildet genereres.

panaroma-1
Adobe Camera Raw: Opprette imponerende panoramabilder

Når du forhåndsviser panoramabildet, kan du velge å beskjære det sammenslåtte bildet automatisk for å fjerne uønskede gjennomsiktige områder. Du kan også velge riktig projeksjonsoppsett for panoramabildet – kule, perspektiv eller sylinder.

Følg disse trinnene:

1. Åpne kildebildene i Camera Raw, og velg dem deretter fra filmstripen.
  2. Høyreklikk utvalget i filmstripen, og velg Slå sammen til panorama.
  3. Gjør de nødvendige justeringene i dialogboksen slå sammen forhåndsvisning i panorama. Se Opprette panoramabilder hvis du vil se mer informasjon om de tilgjengelige innstillingene.
  4. Når du har gjort justeringene, klikker du Slå sammen.
  5. Gå til mappen der du vil lagre panoramabildet. Klikk Lagre.
  6. Klikk Fullført for å lukke dialogboksen Camera Raw.

Hva som er endret

• Generell forbedring: Alternativene Velg alle og Synkroniser er nå en del av undermenyen/kontekstmenyen for å gi raskere tilgang til og gjøre filmstripens utforming mer plassbesparende.
Before-after-ACR
Filmstripen i undermeny/kontekstmeny

A. Camera Raw 9.0 B. Camera Raw 8.x