Lightroom en El Capitan | Mac OS 10.11

Adobe heeft de onderstaande compatibiliteitsproblemen gedetecteerd tijdens het uitvoeren van Lightroom CC 2015 of Lightroom 6 met Mac OS 10.11 (El Capitan).

Het is raadzaam dat klanten hun eigen tests uitvoeren op een niet-productiedeel om ervoor te zorgen dat de nieuwe besturingssystemen met hun huidige hardware en stuurprogramma's werken.

Als u problemen ondervindt die nog niet zijn gedocumenteerd, rapporteer ze dan op onze feedback-site.

Bekende problemen

Tethering met Nikon-camera's

Het tetheren van Nikon-camera's wordt ondersteund in El Capitan met ingang van Lightroom CC 2015.4 en Lightroom 6.4.

Start Lightroom en selecteer Help > Updates... om de recentste update te installeren.

Tethering met Leica-camera's

Directe tethering van de meeste Leica-camera's met Lightroom CC 2015 en Lightroom 6 wordt momenteel niet ondersteund op El Capitan. 

Tethering van Leica S (Typ 007)-camera's wordt ondersteund op El Capitan via de Leica Tethered-invoegtoepassing, die u kunt downloaden via Leica Owners' Area.

  • De Leica Tethered-invoegtoepassing biedt een directe link van uw Leica S (Typ 007) met Adobe Photoshop Lightroom 6 via een USB 3.0 SuperSpeed-kabel. U kunt de sluiterknop van de camera gebruiken via de invoegtoepassing, waarbij alle gemaakte foto's meteen worden weergegeven in Adobe Photoshop Lightroom 6. Dit is de ideale oplossing voor een snelle en stabiele tethered-workflow.

Adobe raadt klanten die afhankelijk zijn van Lightroom voor tethering van Leica-camera's (behalve de Leica S Typ 007), aan om momenteel geen upgrade naar El Capitan uit te voeren.

De sneltoets cmd + f roept de systeemeigen modus Volledig scherm op in plaats van Bibliotheek > Zoeken

Update Mac OS X (El Capitan) naar versie 10.11.4 om dit probleem te verhelpen.

Inconsistenties met systeemeigen modus Volledig scherm

Als Lightroom in de systeemeigen Mac OS X-modus Volledig scherm wordt geplaatst, is er inconsistent gedrag:

  • De toets Esc haalt Lightroom niet uit de systeemeigen modus Volledig scherm

Tijdelijke oplossing

Om de systeemeigen modus Volledig scherm af te sluiten, verplaatst u de cursor naar de bovenkant van het scherm zodat de toepassingsbalk met de knoppen minimaliseren/maximaliseren zichtbaar is. Klik op de groene knop (de knop aan de rechterkant van de drie knoppen) om de systeemeigen modus Volledig scherm af te sluiten

  • Sommige dialoogvensters zoals Exporteren en Plug-inbeheer gaan naar het systeemeigen volledig scherm dat wordt aangeroepen wanneer Lightroom in de systeemeigen modus Volledig scherm
Tijdelijke oplossing

Als u cmd + tab gebruikt om Lightroom te verlaten naar een andere app en terugkeert naar Lightroom met cmd + tab terwijl een dialoogvenster in de systeemeigen modus Volledig scherm is geopend, wordt het hoofdvenster van de Lightroom-app actief in plaats van het dialoogvenster. Open het dialoogvenster door de 3-vingerbeweging te gebruiken om omhoog te vegen en de ruimte/het venster te selecteren met het dialoogvenster dat u wilt om dit venster uit te voeren of annuleren.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account