Lue Adobe Camera Raw 9.x -version uusista ominaisuuksista.
camera raw_150dpi

Adobe Camera Raw 9.12

Adobe Camera Raw 9.12 tukee uusia kameroita ja linssejä, sisältää grafiikkasuodattimen suorituskykyparannuksia sekä korjaa useita ongelmia.

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.10

Adobe Camera Raw 9.10 tukee uusia kameroita ja linssejä sekä korjaa useita ongelmia.

Uusien kameroiden ja linssien tuki

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.9

Adobe Camera Raw 9.9 tukee uusia kameroita ja linssejä sekä korjaa useita ongelmia.

Uusien kameroiden ja linssien tuki

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.8

Adobe Camera Raw 9.8 tukee uusia kameroita ja linssejä sekä korjaa useita ongelmia.

Uusien kameroiden ja linssien tuki

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.7

Adobe Camera Raw 9.7 sisältää uusia ominaisuuksia ja tukee uusia kameroita sekä korjaa useita ongelmia.

Paineherkkien laitteiden tuki

Camera Raw tukee nyt paineherkkiä laitteita, kuten Wacom- ja Microsoft Surface Pro -tabletteja.

Kynän paine vaikuttaa paikallisen säädön siveltimen Juoksutus-liukusäätimeen. Voit määrittää juoksutuksen enimmäisarvoksi ja sitten hienosäätää arvoa paineherkällä kynällä. Kynän kevyt piirto pienentää juoksutusta ja kovemman paineen käyttäminen lisää juoksutusta.

Camera Raw tukee myös tiettyjen kynien tukemaa pyyhintätoimintoa. Kynän kääntäminen ympäri ja pyyhekumipään käyttäminen ottaa automaattisesti käyttöön pyyhintätilan, samaan tapaan kuin painaisit optionäppäintä.

Uusien kameroiden ja linssien tuki

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.6

Adobe Camera Raw 9.6 sisältää uusia ominaisuuksia ja tukee uusia kameroita sekä korjaa useita ongelmia.

Ohjattu Upright-toiminto valokuvien vääristyneen perspektiivin korjaamiseen

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Adobe Camera Raw'n Upright-toimintoon on lisätty ohjattu valinta, jolla voi korjata valokuvien kallistuneen tai vinoutuneen perspektiivin. Muuntopaneelin ohjatun Upright-tilan avulla voit piirtää enintään neljä apulinjaa (viivasegmenttiä) suoraan valokuvaan osoittamaan vaaka- tai pystyakselin kanssa kohdistettavia kuvan elementtejä. Kun piirrät apulinjat, valokuva muuttuu automaattisesti.

Voit esimerkiksi piirtää rakennuksen sivuille kaksi apulinjaa pystylinjojen korjaamista varten tai kolme tai neljä apulinjaa risteävien pysty- ja vaakalinjojen korjaamista varten.

Camera Raw'n ohjattu Upright-tila

Aiemmat Upright-tilat (Tasaus, Pysty, Automaattinen, Täysi) ja manuaaliset muuntovalitsimet (Pysty, Vaaka, Käännä, Skaalaa ja Suhde) on siirretty Linssikorjaukset-paneelista uuteen Muunto-paneeliin.

Camera Raw'n uusi Muunto-paneeli

Uusien kameroiden ja linssien tuki

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.5

Adobe Camera Raw 9.5 sisältää uusia ominaisuuksia ja tukee uusia kameroita sekä korjaa useita ongelmia.

Käyttöliittymän parannukset

Parannettu tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Photoshopin käyttöliittymäasetukset (Oletusarvot > Käyttöliittymä) koskevat nyt myös Camera Raw'ta. Jos olet valinnut Photoshopissa esimerkiksi väriteeman, samaa väriteemaa käytetään myös Camera Raw'n käyttöliittymässä.

v2_Color_Theme_Photoshop
Photoshopin käyttöliittymäasetukset koskevat nyt myös Camera Raw'ta

Uusien kameroiden ja linssien tuki

Tutustu näihin resursseihin:

Adobe Camera Raw 9.4

Adobe Camera Raw 9.4 sisältää uusia ominaisuuksia ja tukee uusia kameroita sekä korjaa useita ongelmia.

Reunan käyristys esikatseltaessa yhdistettyjä panoraamoja

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Panoraaman yhdistämisen esikatseluikkuna sisältää nyt Reunan käyristys -liukusäätimen (0-100). Kun asetusta säädetään, Camera Raw poistaa tarpeettomat läpinäkyvät alueet käyristämällä panoraaman reunoja älykkäästi.

Panomerge-1
Reunan käyristys käytännössä: liukusäätimen arvo 0 (yllä) tai 100 (alla)

Reunan käyristys -toimintoa voi käyttää Camera Raw'n aiemmin lisätyn Automaattinen rajaus -toiminnon kanssa. Kun valitset Automaattinen rajaus, Camera Raw rajaa läpinäkyvät alueet Reunan käyristys -asetuksen senhetkisen arvon mukaan.

Panomerge-2
Automaattinen rajaus -toiminnon valitseminen, kun Reunan käyristys -liukusäätimen arvo on 34

Yhdistettyjen panoraamojen metatietojen parannukset

Parannettu tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Camera Raw'lla luodut yhdistetyt panoraamat sisältävät nyt metatietoja, joita Photoshopin mukautuva laajakulmasuodin tukee. Lisätietoja on Photoshopin ohjeartikkelissa Mukautuva laajakulmasuodin .

Adobe Camera Raw 9.3

Adobe Camera Raw 9.3 tukee uusia kameroita ja linssiprofiileja sekä korjaa useita ongelmia. Tämän julkaisuversion muutosten yhteenveto on tässä blogijulkaisussa.

Adobe Camera Raw 9.2

Udun poisto paikallisena säätönä

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Udun poisto on nyt käytettävissä paikallisena säätönä. Udun poisto -liukusäädin on käytettävissä, kun käytät säteittäistä suodinta, asteittaista suodinta tai säätösivellintä.

Lisätietoja on artikkelissa Paikallisten säätöjen teko Camera Raw'ssa.

cr_radial_filter

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Kun grafiikkasuoritin on käytössä, voit siirtyä kuvassa nopeasti. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Paina H-näppäintä pitkään.
  2. Määritä zoomaussuorakulmio napsauttamalla ja vetämällä.
  3. Vapauta hiiren painike. Määrittämäsi alue lähennetään. Valittu työkalu ei muutu.

Adobe Camera Raw 9.1

Udun poisto

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Adobe Camera Raw'ssa voit nyt helposti vähentää tai lisätä utuisuuden tai sumuisuuden määrää valokuvassa.

Aloita tekemällä valokuvaan perusmuokkauksia, kuten säätämällä valkotasapainoa. Käytä sen jälkeen Tehosteet-paneelin Udun poisto -liukusäädintä.

Lisätietoja on artikkelissa Udun poisto.

ACR-dehaze-illustration

Paikalliset säädöt: valkoisen ja mustan liukusäätimet

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Adobe Camera Raw'n paikalliset säätimet sisältävät nyt valkoisen ja mustan liukusäätimet. Niillä voit säätää valokuvien mustia ja valkoisia kohtia valikoivasti. Voit korostaa esimerkiksi ajoneuvon renkaiden väriä mustan liukusäätimellä.

Uudet liukusäätimet ovat käytettävissä, kun käytät Adobe Camera Raw'n säätösivellintä, asteittaista suodatinta tai säteittäistä suodinta.

Lisätietoja on artikkelissa Paikallisten säätöjen teko Camera Raw'ssa.

Adobe Camera Raw 9.0

GPU-kiihdytys

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Adobe Camera Raw'ssa on nyt uusi, oletusarvoisesti käytössä oleva asetus, jossa voit käyttää tietokoneen grafiikkasuoritinta (GPU) moniin toimintoihin.

Valitse Photoshopissa Oletusarvot > Camera Raw. Tarkista Suorituskyky-kohdasta, että Käytä grafiikkasuorittimen kiihdytystä on käytössä.

Huomautus:

Adobe Camera Raw tukee GPU-kiihdytystä vain seuraavissa 64-bittisissä käyttöjärjestelmissä:

• Mac OS X 10.9 ja uudemmat
  • Windows 7 ja uudemmat

HDR‑valokuvien yhdistys

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Nyt voit yhdistää Adobe Camera Raw'ssa samaan HDR-kuvaan useita kuvia, joissa on käytetty valotuksen haarukointia. Voit esikatsella yhdistettyä DNG-tiedostoa ja tehdä siihen muutoksia, kuten säätää haamujälkien poiston määrää.

Toimi seuraavasti:

1. Avaa lähdekuvat Camera Raw'ssa ja valitse ne filminauhassa.
  2. Napsauta valintaa hiiren kakkospainikkeella Filminauhassa ja valitse Yhdistä HDR-kuvaan.
ACR-HDR-Merge
Adobe Camera Raw: Yhdistä HDR-kuvaan

1. Tee tarvittavat muutokset HDR-yhdistämisen esikatseluikkunassa. Lisätietoja käytettävissä olevista asetuksista on artikkelissa HDR-valokuvien yhdistäminen.
  2. Kun olet tehnyt muutokset, valitse Yhdistä.
  3. Siirry sijaintiin, johon haluat tallentaa yhdistetyn HDR-kuvan (.dng). Valitse Tallenna.
  4. Sulje Camera Raw -valintaikkuna valitsemalla Valmis.

Panoraaman yhdistys

Uutta tässä Adobe Camera Raw'n julkaisuversiossa

Adobe Camera Raw'ssa voi nyt yhdistää maisemakuvia helposti upeaksi panoraamaksi. Näet panoraaman esikatselun ja voit tehdä siihen muutoksia, ennen kuin yhdistetty kuva luodaan.

panaroma-1
Adobe Camera Raw: Luo upeita panoraamoja

Panoraaman esikatselussa voit poistaa tarpeettomat läpinäkyvät alueet valitsemalla Automaattinen rajaus. Voit myös valita haluamasi asettelun projektion panoraamaa varten: Pallo, Perspektiivi tai Lieriömäinen.

Noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa lähdekuvat Camera Raw'ssa ja valitse ne filminauhassa.
  2. Napsauta valintaa hiiren kakkospainikkeella filminauhassa ja valitse Yhdistä panoraamaan.
  3. Tee tarvittavat muutokset Panoraaman yhdistämisen esikatseluikkunassa. Lisätietoja käytettävissä olevista asetuksista on artikkelissa Panoraamojen luonti.
  4. Kun olet tehnyt muutokset, valitse Yhdistä.
  5. Siirry sijaintiin, johon haluat tallentaa panoraaman. Valitse Tallenna.
  6. Sulje Camera Raw -valintaikkuna valitsemalla Valmis.

Muutokset

• Käyttäjäkokemuksen parannus: Valitse kaikki- ja Tahdista-vaihtoehdot on nyt siirretty käytön nopeuttamiseksi ja filminauharuudun tilan säästämiseksi fly-out-/pikavalikkoon.
Before-after-ACR
Filminauharuudun fly-out-/pikavalikko

A. Camera Raw 9.0 B. Camera Raw 8.x