InDesignin tukemat Hunspell-sanakirjat, jotka tarkistavat oikeinkirjoituksen ja tavuttavat sanoja, laajentavat tuotteen mukana tulevien kielten määrää. Open Office -verkkosivustolla on integroimista varten saatavilla yli 90 sanakirjaa. Open Officen lisäksi Hunspell-sanakirjoja on tarjolla myös muilla sivustoilla. Voit ladata sanakirjoja haluamillasi kielillä ja lisätä ne tuotteeseesi.

Voit ladata Hunspell-sanakirjoja seuraavilta verkkosivuilta:

Huomautus:

Adobe suosittelee, ettet korvaa olemassa olevia tavutus- ja oikeinkirjoitussanakirjoja. Jos korvaat olemassa olevat tavutussanakirjat, nykyisten asiakirjojen rivinvaihtojen kohdat saattavat muuttua uusien tavutussanakirjojen mukaisiksi, kun muokkaat asiakirjaa uudelleen. Vastaavasti olemassa olevien oikeinkirjoitussanakirjojen korvaaminen uusilla voi johtaa siihen, että nykyisten asiakirjojen oikeinkirjoituksen tarkistuksen tulokset ja ehdotukset muuttuvat.

Jos sinun on pakko korvata olemassa olevat sanakirjat, varmuuskopioi nykyiset tiedostot, jotta voit tarvittaessa palata käyttämään alkuperäisiä sanakirjoja.

Hunspell-sanakirjan lisääminen

1. Lataa haluamasi oikeinkirjoitus- tai tavutussanakirja. Ladatun tiedoston tiedostopääte on oxt (OpenOffice-sivustolta ladattaessa). Jos lataat sen joltain muulta sivustolta kuin OpenOffice, tiedostopääte voi olla jokin muu.

2. Vaihda tiedostopäätteeksi zip. Esimerkiksi anna tiedostolle xyz.ext uusi nimi mikatahansanimi.zip.

3. Pura lataamasi zip-arkiston sisältö kansioon ja etsi sieltä aff-tiedosto (.aff), oikeinkirjoitussanakirja (.dic) tai tavutussanakirja (.dic). Nimeä nämä tiedostot uudelleen seuraavan taulukon ISO-kielikoodien mukaisesti.

ISO-kielikoodit ovat seuraavassa muodossa:<ISO 639-1 -kielikoodit pienillä kirjaimilla>_<maakoodi isoilla kirjaimilla> Esimerkiksi englanti (Yhdysvallat) on en_US.

Tiedostotyyppi
    Nimeä uudelleen...
    Esimerkki
    aff-tiedosto
    <ISO-kielikoodi>.aff
    en_US.aff
    Oikeinkirjoitussanakirja
    <ISO-kielikoodi>.dic
    en_US.dic
    Tavutussanakirja hyph_<ISO-kielikoodi>.dic hyph_en_US.dic

ISO 639-1 -kielikoodien luettelo on sivulla http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ISO_639-1_codes

Maakoodien luettelo on sivulla http://www.iso.org/iso/country_names_and_code_elements

4. Luo Dictionaries (sanakirjat) -kansioon kansio nimeltä <ISO-kielikoodi> ja kopioi nämä uudelleennimetyt tiedostot sinne. Käyttöjärjestelmästä riippuen löydät Dictionaries-hakemiston jostain seuraavista paikoista.

InDesign-versio Alusta Dictionaries-kansion sijainti
    CC 2015.4 ja myöhemmät Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Mac OS /Applications/Adobe InDesign CC/Resources/Dictionaries/LILO/Linguistics/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/SharedSupport/Dictionaries
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CC (32-bittinen) Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CC (64-bittinen) Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Mac OS /Applications/Adobe InDesign CC/Plug-Ins/Dictionaries/LILO/Linguistics/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/SharedSupport/Dictionaries
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CS6 Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Windows (64-bittinen) Program Files(x86)\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Mac OS /Library/Application Support/Adobe/Linguistics/6.0/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/SharedSupport/Dictionaries
  5. Lisää merkkijonoelementti arvolla <ISO-kielikoodi> Info.plist-tiedoston Spelling Service -oikeinkirjoituspalveluun ja UserDictionaryService- tai HyphenationService-elementtiin. Käyttöjärjestelmästä ja InDesign-versiosta riippuen löydät Info.plist -tiedoston jostain seuraavista paikoista.

InDesign-versio Alusta   Info.plist-tiedoston sijainti
    CC 2015.4 ja myöhemmät Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Mac OS /Applications/Adobe InDesign CC/Resources/Dictionaries/LILO/Linguistics/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CC (32-bittinen) Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CC (64-bittinen) Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Mac OS /Applications/Adobe InDesign CC/Plug-Ins/Dictionaries/LILO/Linguistics/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CS6 Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Windows (64 bittinen) Program Files(x86)\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\
    Mac OS /Library/Application Support/Adobe/Linguistics/6.0/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents
  6. Käynnistä InDesign uudelleen.

Hunspell-sanakirjan poistaminen

1. Jos haluat poistaa Hunspell-sanakirjan InDesignista, siirry Dictionaries (sanakirjat) -kansion kansioon, jonka nimessä on <ISO-kielikoodi>. Poista .aff-tiedosto, oikeinkirjoitussanakirja ja tavutussanakirja. Näiden tiedostojen nimet on lueteltu alla.

Tiedostotyyppi
     Nimen muoto Esimerkki
    aff-tiedosto
    <ISO-kielikoodi>.aff
    en_US.aff
    Oikeinkirjoitussanakirja
    <ISO-kielikoodi>.dic
    en_US.dic
    Tavutussanakirja hyph_<ISO-kielikoodi>.dic hyph_en_US.dic

Käyttöjärjestelmästä riippuen löydät Dictionaries-hakemiston jostain seuraavista paikoista.

InDesign-versio Alusta Dictionaries-kansion sijainti
    CC (32-bittinen) Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CC (64-bittinen) Windows (64 bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Mac OS /Applications/Adobe InDesign CC/Resources/Dictionaries/LILO/Linguistics/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/SharedSupport/Dictionaries
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CS6 Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
    Windows (64-bittinen) Program Files(x86)\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\Dictionaries
     Mac OS /Library/Application Support/Adobe/Linguistics/6.0/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/SharedSupport/Dictionaries
  2. Poista Info.plist-tiedostossa Spelling Service -oikeinkirjoituspalvelun sekä UserDictionaryService- ja HyphenationService-elementtien merkkijonoelementti. Käyttöjärjestelmästä riippuen Info.plist löytyy jostain seuraavista paikoista.

InDesign-versio Alusta   Info.plist-tiedoston sijainti
    CC (32-bittinen) Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CC (64-bittinen) Windows (64-bittinen) %ProgramFiles%\Adobe\Adobe InDesign CC (64 bit)\Plug-Ins\Dictionaries\LILO\Linguistics\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Mac OS /Applications/Adobe InDesign CC/Resources/Dictionaries/LILO/Linguistics/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents/
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CS6
    Windows (32-bittinen) %ProgramFiles%\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin
    Windows (64 bittinen) Program Files(x86)\Common Files\Adobe\Linguistics\6.0\Providers\Plugins2\AdobeHunspellPlugin\
    Mac OS /Library/Application Support/Adobe/Linguistics/6.0/Providers/Plugins2/AdobeHunspellPlugin.bundle/Contents
  3. Käynnistä InDesign uudelleen.