Osa InDesignin ominaisuuksista ei toimi, kun niitä yritetään käyttää näppäimistön näppäimillä. Esimerkkejä:

• suhteellinen skaalaus vaihtonäppäimellä.
  • zoom-työkalun käyttö komento+välilyönti-näppäinyhdistelmällä.

Ongelma johtuu macOS:n Secure Keyboard Entry (Suojattu näppäimistösyöte) -asetuksesta, jonka jokin ulkopuolisen valmistajan ohjelmisto, kuten Webroot, ottaa käyttöön.

Ratkaisu

Keskeytä suojattu näppäimistösyöte

Korjaa tämä ongelma keskeyttämällä suojattu näppäimistösyöte järjestelmään asennetusta tietoturvaohjelmistosta. Noudata esimerkiksi alla olevia ohjeita, jos järjestelmään on asennettu Webroot SecureAnywhere.

1. Valitse valikkoriviltä Webroot SecureAnywhere.

2. Valitse Pause Secure Keyboard Entry (Keskeytä suojattu näppäimistösyöte).

Keskeytä suojattu näppäimistösyöte
    Keskeytä suojattu näppäimistösyöte