Sivun siirtymät näyttävät tehosteen, kuten ristikuvan tai pyyhkäisyn, kun käännät sivuja SWF- tai PDF-muotoon viedyssä julkaisussa. Voit käyttää eri siirtymiä eri sivuilla tai samaa siirtymää kaikissa sivuissa. Sivusiirtymät ovat käteviä, kun haluat luoda PDF- tai SWF-muotoisen diaesityksen.

Sivusiirtymien käyttäminen

Voit käyttää sivun siirtymiä yksittäisellä aukeamalla tai julkaisun kaikilla aukeamilla. Sivusiirtymät näkyvät, kun viet InDesign-julkaisun PDF- tai SWF-muodossa. Et voi käyttää siirtymää saman aukeaman eri sivuilla tai sivupohjassa.

Sivun kääntösiirtymä SWF-tiedostossa
Sivun kääntösiirtymä SWF-tiedostossa. Napsauta kuvan kulmaa, jos haluat nähdä siirtymän.

1. Valitse Sivut-paneelista aukeamat, joilla haluat käyttää sivun siirtymää.

Varmista, että aukeama on valittuna eikä vain kohdistettuna. Sivut-paneelin sivujen alla näkyvän luvun pitäisi olla korostettuna.

2. Avaa Sivun siirtymät -paneeli valitsemalla Ikkuna > Vuorovaikutteinen > Sivun siirtymät.

3. Valitse siirtymä Siirtymä-valikosta.

Huomautus:

Voit näyttää valitun siirtymän animoidun esikatselun pitämällä hiiriosoitinta miniatyyrikuvan päällä.

Saatat ihmetellä, onko tarpeen valita Sivun kääntö (vain SWF) -siirtymä, kun halutaan luoda sivun kääntötehoste SWF-tiedostossa. Tätä siirtymää ei tarvitse käyttää, jos sivuja halutaan kääntää manuaalisesti SWF-tiedostossa. Jos valitset Vie SWF -valintaikkunasta Sisällytä interaktiivinen sivun kääntö, voit kääntää sivut manuaalisesti vetämällä sivun kulmaa viedyssä SWF-tiedostossa tai voit aktivoida kunkin sivun siirtymän nuolinäppäimillä tai siirtymispainikkeilla.

4. Voit mukauttaa siirtymää tarpeen mukaan valitsemalla haluamasi asetukset Suunta- ja Nopeus-valikoista.

5. (Valinnainen) Voit ottaa valitun siirtymän käyttöön kaikilla aukeamilla napsauttamalla Käytä kaikilla aukeamilla -kuvaketta  tai valitsemalla Sivun siirtymät -paneelin valikosta Käytä kaikilla aukeamilla.

6. (Valinnainen) Valitse toinen aukeama Sivut-paneelista ja ota toinen sivun siirtymä käyttöön.

Kun otat sivun siirtymän käyttöön aukeamalla, sivun siirtymän kuvake  näkyy aukeaman vieressä Sivut-paneelissa. Voit kätkeä nämä kuvakkeet Sivut-paneelissa poistamalla Sivun siirtymät -asetuksen käytöstä Paneeliasetukset-valintaikkunassa.

Huomautus:

Jos haluat esikatsella sivusiirtymiä, vie julkaisu joko PDF- tai SWF-muodossa.

Siirtymien poistaminen

• Valitse Sivut-paneelista aukeama, josta haluat poistaa siirtymän. Valitse sitten Sivun siirtymät -paneelin Siirtymä-valikosta Ei mitään.

• Jos haluat poistaa siirtymät kaikilta aukeamilta, valitse Sivun siirtymät -paneelin valikosta Poista kaikki.

PDF-tiedoston sivusiirtymien näyttäminen

Jos haluat sisällyttää sivun siirtymät viedessäsi PDF-julkaisua, valitse sivun siirtymä Vie vuorovaikutteisessa PDF-muodossa -valintaikkunan Sivujen siirtymät -valikosta.

Voit näyttää viedyn PDF-tiedoston sivun siirtymät painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl+L (Windows) tai komento+L (Mac OS) Adobe Acrobatissa tai Adobe Readerissa. Siirryt tällöin koko näytön tilaan. Voit poistua koko näytön tilasta painamalla Esc-näppäintä.