Mitä ovat HiDPI- ja Retina-näytöt?

HiDPI-näytöt ja Applen Retina-näytöt mahdollistavat suuremman kuvapistemäärän näkymisen. Sen seurauksena kuvat näyttävät terävämmiltä, mutta saattavat näkyä ruudussa pienempinä. Jos ongelmaa esiintyy, tarkastele kuvia Photoshopissa 200 %:na (valitse Näytä > 200 %).

Photoshop CC 2017 -versiot (19.x)

Photoshop CC 2017 -versiot (versiot 19.x) sisältävät kattavat vaihtoehdot käyttöjärjestelmän skaalausta varten – 100 %:sta 400 %:iin 25 prosenttiyksikköä kerrallaan – Windows 10 Creators Update -versiossa ja sitä uudemmissa versioissa. Parannuksen ansiosta Photoshopin käyttöliittymä näyttää terävältä ja tarkalta näytön pikselitiheydestä huolimatta. Photoshopin tarkkuus mukautuu automaattisesti Windowsin asetuksiin.

Lisäksi voit säätää näyttökohtaista skaalausta, kun käyttämissäsi näytöissä on eri skaalauskertoimet. Tämän joustavan toiminnon ansiosta voit käyttää kannettavan tietokoneen tarkkaa HiDPI-näyttöä ja pöytätietokoneen tavallista näyttöä saumattomasti rinnakkain. Voit esimerkiksi käyttää kahta näyttöä, joista toisen skaalauskerroin on 175 % ja toisen 400 %. Näin voit valita vaikkapa huipputason 13 tuuman kannettavan, jossa on 4k-näyttö, edullisen 1080p-mallin tai pöytätietokoneen 8k-näytön, ja Photoshop näyttää aina yhtä hyvältä.

Valitse Windowsissa Aloitus > Asetukset > Järjestelmä > Näyttö. Voit nyt valita Skaalaus ja asettelu -kohdasta skaalauskertoimen kullekin näytölle.

Huomautus:

Windows 10 Creators Update -versiosta alkaen Photoshopin Käyttöliittymän skaalaus -asetus (Oletusarvot > Käyttöliittymä > Käyttöliittymän skaalaus) vaikuttaa edelleen tiettyihin osiin, kuten Tiedoston tiedot- ja Camera Raw -valintaikkunoihin. Windowsin vanhemmissa versioissa asetus vaikuttaa kaikkiin Photoshopin osiin. Kun Käyttöliittymän skaalaus -asetukseksi on valittu Automaattinen, skaalauksena käytetään oletusarvoisesti arvoa, joka vastaa mahdollisimman tarkasti päänäytön käyttöjärjestelmän skaalauskerrointa: 100 tai 200.

Photoshop CC 2015- ja 2016-julkaisut

Photoshop CC:n 2015- ja 2016-vuosien versioissa Windowsin HiDPI-tuki ei ole enää kokeellinen toiminto (nykyään nimellä Tekninen esikatselu). Tämä toiminto on oletuksena käytössä, mutta voit vaihtaa HiDPI:tä edeltävään tukeen seuraavalla tavalla:

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Käyttöliittymä.
  2. Valitse Teksti-osion Käyttöliittymän mitoitus -pudotusvalikosta 100 %.
  3. Käynnistä Photoshop uudelleen.

Photoshop CC (2014)

Photoshop CC (2014) lisää HiDPI-tuen Windowsiin kokeellisena toimintona. Toiminto ei ole vielä tuotantovalmis, joten käytä sitä harkiten. Ota se käyttöön seuraavalla tavalla:

1. Valitse Oletusarvot > Kokeelliset toiminnot.
  2. Valitse Käyttöliittymän mittakaava 200 % suuren tiheyden näytöissä ja napsauta OK.
  3. Käynnistä Photoshop uudelleen.
Saat täältä lisätietoja kokeellisista toiminnoista.

Adobe Camera Raw -käyttöliittymä on tukenut HiDPI-näyttöjä Photoshop CC (2014.2) -versiosta alkaen.

Huomautus: Käyttöjärjestelmän asetukset määrittävät valikon kirjasinkoon tässä Photoshop-versiossa. Esimerkiksi Windows 8.1:ssä voit muuttaa valikon kirjasinkokoa tämän Microsoftin ohjeaiheen kohdan Suurenna tekstiä ja muita työpöydän kohteita mukaisesti.

Photoshop CC (vain Mac)

Photoshop CC:n uudet ominaisuudet HiDPI-tuen kannalta

Seuraavat toiminnot tukevat nyt HiDPI-tekniikkaa Mac OS -käyttöjärjestelmän Photoshop CC -versiossa:

• Sulata
  • Tallenna Webiä varten
  • Yhdistä HDR-kuvaan
  • DICOM
  • JPEG2000
  • Pakopiste
  • Suodinvalikoima
  • Camera Raw 8.1
  • Bridge CC

Photoshop CS6 (vain Mac)

HiDPI-tuki on lisätty Photoshop 13.1 -versioon (jäsenversio) ja Photoshop 13.0.2 -versioon Mac OS -kanta-asiakkaille. Camera Raw 8.1 lisää HiDPI-tuen myös Photoshop CS6:een.

Mitä muutoksia on odotettavissa käyttöliittymän ja kuvien resoluution kohentumisen lisäksi?

Alla on lueteltu komentojen, pikanäppäinten ja toimintojen useat, merkittävät muutokset:

Uudet ja muuttuneet komennot

• Todelliset pikselit on nyt 100 % Näytä-valikossa, Suurennuslasityökalun Asetuspaneelissa ja Pikanäppäimet-ikkunassa.
  • Näytä-valikossa on nyt vaihtoehto 200 %.

Uudet pikakuvakkeet

• Komento+kaksoisosoitus (Mac OS) tai Ctrl+kaksoisnapsautus (Win) Suurennuslasityökalun kuvakkeen kohdalla asettaa nykyisen ikkunan kooksi 200 %.
  • Vaihto+komento+kaksoisosoitus (Mac OS) tai vaihto+Ctrl+kaksoisnapsautus (Win) Suurennuslasityökalun kuvakkeen kohdalla asettaa kaikkien ikkunoiden kooksi 200 %.
  • Piirtoalueen pikavalikossa on nyt vaihtoehto 200 %, kun käytössä on Suurennuslasi- tai Käsityökalu.
  • Voit luoda mukautetun pikanäppäimen kohtaan Näytä > 200 % valitsemalla Muokkaa > Pikanäppäimet, jolloin Pikanäppäimet-ikkuna avautuu.

Uudet toiminnot

• Jos käytössä on useita näyttöjä ja ikkuna vedetään HiDPI-näytöstä muun tyyppiseen näyttöön, ikkunan suurennusaste säädetään automaattisesti sopivaksi. Näin vältetään liian suuret ikkunat ja liiallinen päivitys.

Missä käyttöjärjestelmissä Photoshop CS6 tukee HiDPI-tekniikkaa?

Mac OS X -käyttöjärjestelmän nykyiset versiot tukevat HiDPI-laitteita, kuten uusien MacBook Pro -laitteiden Retina-näyttöjä. HiDPI-tuki on tulossa myös muihin käyttöjärjestelmiin ja laitteisiin.

Tuetaanko HiDPI-tekniikkaa Photoshop CS6 -versiota aiemmissa versioissa?

Ei, HiDPI-tekniikkaa ei olla aikeissa tukea Photoshop CS6 -versiota aiemmissa versioissa.

Onko Camera Raw yhteensopiva HiDPI-tekniikan kanssa?

Myös Camera Raw 8.7 ja sitä uudemmat versiot skaalautuvat, kun käytät Photoshop CC 2014.2 -sovellusta ja otat käyttöön asetuksen, jolla muutat käyttöliittymän kooksi 200 %.

Muiden valmistajien laajennusten HiDPI-yhteensopivuuspäivityksistä osaavat kertoa valmistajat.

Tukeeko Bridge HiDPI-tekniikkaa?

Bridge CC sisältää HiDPI-näyttöjen tuen.