Når du prøver å bruke noen av InDesign-funksjonene ved hjelp av tastaturtastene, fungerer de ikke. Noen eksempler:

• Proporsjonal skalering fungerer ikke med Shift-tasten.
  • Zoomeverktøyet bruker tastene kommando + mellomrom.

Dette problemet skyldes innstillingen Sikker tastaturskriving (Secure Keyboard Entry) i macOS, som aktiveres av enkelte typer tredjepartsprogramvare, for eksempel Webroot.

Løsning

Sett Sikker tastaturskriving på pause

Du kan løse dette problemet ved å sette Sikker tastaturskriving på pause fra den installerte sikkerhetsprogramvaren. Eksempel: Hvis Webroot SecureAnywhere er installert på systemet ditt, følger du fremgangsmåten nedenfor.

1. Klikk på Webroot SecureAnywhere på menylinjen.

2. Merk av for Sett Sikker tastaturskriving på pause fra Webroot.

Sett Sikker tastaturskriving på pause
    Sett Sikker tastaturskriving på pause