Installere plug‑in-moduler

Plugin-modulene for InDesign er programmer utviklet av Adobe og andre programvareutviklere som i samarbeid med Adobe Systems har lagt til funksjoner i Adobe-programvaren. En rekke plug-in-moduler for import, eksport, automatisering og spesialeffekter følger med programmet. Disse installeres automatisk i mappen Plug-Ins. De fleste funksjonene i InDesign kommer faktisk fra plug-in-moduler.

Når du har installert plug‑in‑moduler, vises de som valg på menyer, i dialogbokser eller i paneler i InDesign.

1. Hvis det følger med et installasjonsprogram, bruker du dette til å installere den. Hvis ikke, drar du en kopi av modulen til mappen Plug‑Ins i programmappen for InDesign.
  2. Følg installasjonsinstruksjonene som følger med plug‑in‑modulen.

Merk:

Du kan bruke alle kommersielle plug‑in‑moduler som er utviklet for bruk i InDesign. Adobes avdeling for teknisk støtte kan hjelpe deg med å identifisere problemer som er knyttet til plug-in-moduler. Hvis problemet er direkte knyttet til en plug-in-modul fra et annet firma, må du imidlertid kontakte dette firmaet for å få videre brukerstøtte.

Bruke Extension Manager til å konfigurere plug-in-moduler

Bruk Extension Manager-programmet til å kontrollere og tilpasse de installerte plug-in-modulene. Du kan for eksempel få detaljert informasjon om installerte plug-in-moduler, lage egendefinerte sett med plug-in-moduler for ulike oppgaver eller arbeidsgrupper og isolere plug-in-moduler når du feilsøker problemer. Du kan også deaktivere plug-in-moduler.

1. Velg Hjelp > Administrer tillegg (Windows) eller InDesign > Administrer tillegg (Mac OS).

Hvis du vil ha mer informasjon om bruk av Extension Manager, ser du hjelpen i Extension Manager-programmet.

Integrering med Creative Cloud-tillegg via menyen Bla gjennom tillegg

Du kan søke etter og installere pluginmoduler, utvidelser og mer for Adobe InDesign og andre produkter fra nettstedet Adobe Add-ons.

• Hvis du vil legge til InDesign med flere pluginmoduler, velger du Vindu > Bla gjennom tillegg. Disse tilleggene kan være gratis eller betalt. Alle installerte/anskaffede pluginmoduler fra Creative Cloud-programmet for InDesign blir synkronisert med InDesign fra denne arbeidsflyten. Du føres til nettsiden for å bla gjennom tillegg.
  • Disse tilleggene vises senere i Vindu > Tilleggsmoduler, nedlastinger eller plasseringen der du finner en beskrivelse av tillegget. Hvis du vil vise tilleggene du har lastet ned, går du til nettsiden for å bla etter tillegg. I ruten til venstre på nettsiden finner du et alternativ for å vise tilleggene. Du finner også en oversikt over hvilke produkter og tilhørende versjoner disse tilleggene støttes på.

Når filsynkronisering er på, synkroniseres funksjonen for å bla etter tillegg med Creative Cloud-kontoen.