Vad är Adobe Stock?

Adobe Stock är en molntjänst som ger Creative Cloud-prenumeranter tillgång till royaltyfria bilder, videor och foton av hög kvalitet. Du kan välja en enstaka bild eller en prenumeration.

Du kan även få bilder med vattenstämplar, och skaffa licens för dem du vill ha efter att du tittat på dem. Du kan göra allt detta i det Creative Cloud-program du använder.

Lägga till en Adobe Stock-bild i ditt CC-bibliotek

1. Om du vill söka efter bilder i Adobe Stock-molnet gör du något av följande:

• Välj Arkiv > Sök i Adobe Stock
    • Klicka på Sök i Adobe Stock på panelen CC Libraries  eller i InDesign-appfältet .

Adobe Stock-portalen öppnas i din standardwebbläsare.

Se till att du loggar in med ditt aktuella Adobe ID.

2. Nu kan du söka foton, bilder och vektorer på Adobe Stock-portalen.

Adobe Stock-portal
    Adobe Stock-portal

3. När du hittat bilden eller bilderna du behöver för du markören över bilden för att se alternativ för licensiering och hämtning.

4. Du kan välja att hämta bilden med vattenstämpel till din dator eller till ett CC-bibliotek i InDesign och licensiera den senare.

Mer information om hur du licensierar en Adobe Stock-bild finns i Licensiera en Adobe Stock-bild i InDesign.

Spara förhandsvisning till dator
    Spara förhandsvisning till dator

Om du väljer att hämta bilden till ett CC-bibliotek läggs den till under kategorin Bilder.

Nu kan du använda bilden i dina InDesign-dokument. Mer information om hur du använder InDesign CC Libraries finns i Creative Cloud Libraries.

Licensiera en Adobe Stock-bild i InDesign

Alla bilder som är tillgängliga på Adobe Stock-webbplatsen har som standard vattenstämplar. Du kan välja att licensiera dessa bilder på själva webbplatsen. Alternativt kan du hämta bilder med vattenstämplar till InDesign CC Libraries och licensiera dem senare.

När du licensierat en Adobe Stock-bild tas vattenstämpeln bort från miniatyrbilderna på CC Libraries-panelen.

1. I Adobe Stock väljer du alternativet att licensiera en bild och hämta den till ditt CC-bibliotek i InDesign.

Köp licens och spara till datorn
    Licensiera och spara till dator

Om du väljer att hämta en vattenstämplad resurs till ett InDesign CC-bibliotek kan du starta om Adobe Stock och licensiera resursen. Du kan även licensiera resursen i InDesign.

De olicensierade bilderna i ditt CC-bibliotek har en vattenstämpel på miniatyrbilden. Du kan även föra markören över miniatyrbilden och se verktygstipset.

Alla bilder som placeras i dina InDesign-dokument visas dessutom med en vattenstämpel i InDesign. Om du exporterar ett InDesign-dokument med olicensierade bilder visas vattenstämplarna i alla exporterade format.

Olicensierad bild
    Olicensierad bild

2. Högerklicka på bilden och välj Licensiera bild om du vill licensiera en bild i CC-biblioteket i InDesign.

3. Ett bekräftelsemeddelande visas baserat på dina tillgängliga licenser.

4. Klicka på OK för att licensiera bilden.

När du licensierat en Adobe Stock-bild tas vattenstämpeln bort från miniatyrbilden på CC Libraries-panelen.

Dessutom tas vattenstämpeln bort från bilder som är monterad i InDesign-dokument.