Opmerkingen importeren

Opmerking:

In Reader zijn functies voor opmerkingen alleen beschikbaar in PDF's waarvoor opmerkingen zijn ingeschakeld. PDF's in een revisiewerkstroom bevatten gewoonlijk opmerkingsrechten.

Opmerkingen kunnen uit een PDF-document worden geïmporteerd. U kunt ook opmerkingen importeren uit een FDF-bestand (Forms Data Format) of een XFDF-bestand, een op XML gebaseerd FDF-bestand. U kunt FDF-bestanden of XFDF-bestanden zelf niet openen of bekijken.

1. In het document waarop u opmerkingen wilt ontvangen, kiest u in het menu Opties in de lijst met opmerkingen de optie Gegevensbestand importeren.
  2. Kies Alle bestanden (*.*) in het menu. Selecteer de bestandsindeling van de opmerkingen die u wilt importeren als u deze kent.
  3. Dubbelklik op de naam van het document met de opmerkingen.

De positie van de opmerkingen komt overeen met die in het bestand waaruit ze zijn geïmporteerd. Als opmerkingen op de verkeerde plaats lijken te staan, zijn het PDF-brondocument en het PDF-doeldocument mogelijk verschillend. Als u bijvoorbeeld opmerkingen importeert uit een document van tien pagina's naar een document van twee pagina's, worden alleen de opmerkingen van de eerste twee pagina's weergegeven.

Opmerkingen exporteren

Opmerking:

In Reader zijn functies voor opmerkingen alleen beschikbaar in PDF's waarvoor opmerkingen zijn ingeschakeld. PDF's in een revisiewerkstroom bevatten gewoonlijk opmerkingsrechten.

Als u opmerkingen toevoegt aan een PDF die geen deel uitmaakt van een beheerde revisie, moet u opmerkingen die u aan iemand wilt sturen mogelijk exporteren, of ontvangen opmerkingen importeren. PDF's in een beheerde revisiewerkstroom bevatten speciale opties voor het verzenden of publiceren van opmerkingen. In dat geval hoeft u de opmerkingen dus niet te exporteren.

Wanneer u opmerkingen exporteert, maakt u een FDF-bestand (Forms Data Format) dat alleen opmerkingen bevat. Daarom zijn FDF-bestanden doorgaans kleiner dan PDF's. De revisor kan de opmerkingen vervolgens uit het FDF-bestand in de oorspronkelijke PDF importeren.

Opmerkingen exporteren naar een gegevensbestand

1. Kies in het optiemenu  in de lijst met opmerkingen de optie Alles exporteren naar gegevensbestand.
  2. Geef een naam op voor het bestand en kies als bestandstype Acrobat FDF-bestanden (*.fdf) of Acrobat XFDF-bestanden (*.xfdf).
  3. Geef een locatie op voor het bestand en klik op Opslaan.

Geselecteerde opmerkingen exporteren

Opmerking:

De functie Geselecteerde opmerkingen exporteren is niet beschikbaar in Reader.

1. Selecteer in de lijst met opmerkingen de opmerkingen die u wilt exporteren.
  2. Kies in het optiemenu  in de lijst met opmerkingen de optie Selectie exporteren naar gegevensbestand.
  3. Geef een naam op voor het bestand en kies als bestandstype Acrobat FDF-bestanden (*.fdf) of Acrobat XFDF-bestanden (*.xfdf).
  4. Geef een locatie op voor het bestand en klik op Opslaan.

Opmerkingen exporteren naar Word (Windows)

Soms maken revisoren opmerkingen in een PDF die is gemaakt op basis van een Microsoft Word-document. U kunt het oorspronkelijke Word-document reviseren door deze opmerkingen uit de PDF te exporteren. Zo kan tekst die is ingevoegd, doorgehaald of vervangen met de gereedschappen voor tekstbewerking in de PDF worden verwijderd of rechtstreeks overgezet naar het Word-brondocument. Opmaak die aan opmerkingen is toegevoegd (bijvoorbeeld vette tekst) gaat tijdens dit proces verloren en moet handmatig aan het Word-document worden toegevoegd.

Als u een Word-document wilt reviseren met opmerkingen, moet u een gelabeld PDF-bestand maken van het Word-document. Voordat u tekstbewerkingen overdraagt van het PDF-bestand, verwijdert u extra woorden of gegevens en voegt u deze vervolgens samen in één PDF (als u opmerkingen hebt van meerdere revisoren). Als u van plan bent meer dan eenmaal opmerkingen te importeren, kunt u een kopie van het Word-document maken voordat u de opmerkingen importeert voor het geval deze niet goed kunnen worden geïmporteerd.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Kies in het optiemenu  in de lijst met opmerkingen de optie Exporteren naar Word.

• Open het brondocument in Word en kies Acrobat-opmerkingen > Opmerkingen importeren uit Acrobat. Klik voor Word 2007 op Acrobat en kies vervolgens Acrobat-opmerkingen > Opmerkingen importeren uit Acrobat.

2. Lees de aanwijzingen en klik op OK.
  3. Selecteer de PDF en de Word-bestanden in het dialoogvenster Opmerkingen importeren vanuit Adobe Acrobat, maak een keuze uit de volgende opties en klik op Doorgaan:

Opmerkingen van dit PDF-bestand nemen

Bladeren naar het PDF-bestand met de opmerkingen.

Opmerkingen in dit Word-bestand plaatsen

Bladeren naar het Word-document waaruit u opmerkingen wilt importeren.

Alle opmerkingen

Hiermee importeert u alle opmerkingen.

Alle opmerkingen met vinkjes

Hiermee worden alleen opmerkingen met een vinkje geïmporteerd.

Alleen tekstbewerkingen: invoegen, verwijderen en vervangen

Hiermee worden alleen opmerkingen geïmporteerd die u hebt toegevoegd met de opdrachten voor tekstbewerking op de werkbalk Annotaties.

Eigen filters toepassen op opmerkingen

Hiermee worden alleen opmerkingen geïmporteerd die u hebt gefilterd op auteur, type of status.

Wijzigingen bijhouden inschakelen voor het importeren van opmerkingen

Hiermee worden de wijzigingen weergegeven die zijn aangebracht door de geïmporteerde opmerkingen in Word.

4. (Optioneel) Als u tekstbewerkingen hebt geïmporteerd, klikt u op Tekstbewerkingen integreren in het dialoogvenster Importeren geslaagd. U kunt de tekstbewerkingen dan stuk voor stuk bekijken en toepassen. Selecteer voor elke bewerking een van de volgende opties:

Toepassen

Hiermee wordt de wijziging in het document aangebracht en wordt de ballon met de opmerking verwijderd. Als een opmerking leeg blijkt te zijn, kunt u deze integreren om te zien of het gaat om een spatie of alineamarkering.

Negeren

Hiermee wordt de bewerking afgewezen en wordt de ballon met de opmerking verwijderd.

Volgende

Hiermee gaat u naar de volgende tekstbewerking. Tekstbewerkingen die worden overgeslagen of niet geïntegreerd, worden in het Word-document weergegeven als ballonnen.

Alle resterende toepassen Resterend

Hiermee worden alle resterende tekstbewerkingen geïntegreerd en worden de ballonnen met opmerkingen verwijderd.

Laatste ongedaan maken

Hiermee wordt de laatste tekstbewerking ongedaan gemaakt, met inbegrip van alle eventuele handmatige wijzigingen.

5. Ballonnen met opmerkingen in het Word-document verwijderen:
    • Klik met de rechtermuisknop op de ballon met de opmerking en kies Opmerking verwijderen.

• Kies Opmerkingen van Acrobat > Alle opmerkingen in document verwijderen. Voor Word 2007 en hoger bevindt deze optie zich in het Acrobat-lint.

Opmerking:

Het resultaat is minder betrouwbaar voor niet-gecodeerde PDF's, omdat deze bestanden niet de benodigde interne structuur hebben om geïmporteerde opmerkingen correct in een gereviseerd document te plaatsen.

Tekstnotities (zoals markeringen, doorstrepingen, en invoegtekens) die verwijzen naar bepaalde woorden, worden weergegeven in de woordgroepering waarin ze oorspronkelijk zijn geplaatst. Markeringen voor tekeningen en notities worden op dezelfde structuurlocatie weergegeven als in het oorspronkelijke document. Cirkel-, veelhoek-, rechthoek- en stempelopmerkingen worden altijd op dezelfde pagina weergegeven als in het oorspronkelijke document.

Als de gereviseerde PDF niet de oorspronkelijke woordgroeperingen of de logische structuurvolgorde bevat waarnaar de opmerking verwijst, wordt de gemigreerde opmerking op dezelfde pagina weergegeven als in het oorspronkelijke document (of op de laatste pagina als de verwijspagina niet bestaat). In dit geval worden tekstbewerkingen omgezet in notitieopmerkingen.

1. Open de oorspronkelijke PDF en de gereviseerde PDF.
  2. Open de gereviseerde PDF en kies Opmerkingen > Opmerkingen migreren.
  3. Kies de oorspronkelijke PDF in het menu Van en klik op OK.
  1. Selecteer de opmerking in de lijst met opmerkingen, klik op de knop Status instellen en kies Migratie > [status].

Opmerkingen exporteren naar AutoCAD (Acrobat Pro in Windows)

U kunt revisoren opmerkingen laten toevoegen aan een PDF die is gemaakt op basis van een AutoCAD-tekening. Als u een PDF maakt met AutoCAD PDFMaker, kunt u opmerkingen naar de AutoCAD-tekening importeren, zodat u niet heen en weer hoeft te schakelen tussen AutoCAD en Acrobat. U kunt de meeste typen opmerkingen importeren, waaronder markeringen voor tekeningen, notities, stempels en tekstbewerkingen.

1. Sla de PDF op zodat recent toegevoegde opmerkingen worden opgenomen.
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Kies in het optiemenu  in de lijst met opmerkingen de optie Exporteren naar AutoCAD en geef vervolgens het PDF-bestand en het AutoCAD-bestand op in het dialoogvenster Opmerkingen importeren.

• Kies in AutoCAD de opdracht Markeringen van Acrobat > Opmerkingen importeren uit Acrobat.

3. Geef in het dialoogvenster Opmerkingen importeren de PDF met de opmerkingen op, geef op welke opmerkingen u wilt importeren en klik op Doorgaan. Als u een aangepaste set met opmerkingen importeert, geeft u deze op waarbij u ervoor zorgt dat alleen de gewenste kenmerken zijn geselecteerd. U moet ten minste één optie in elke categorie selecteren.

Tonen op basis van revisor

Hiermee importeert u opmerkingen per revisor.

Tonen op basis van type

Hiermee importeert u opmerkingen op basis van het type, zoals tekstbewerkingen of notities.

Tonen op basis van status

Hiermee importeert u opmerkingen op basis van de revisiestatus.

Tonen op basis van vinkje

Hiermee importeert u opmerkingen met een vinkje.

Alle geïmporteerde opmerkingen worden weergegeven in de opmerkingenlaag van Adobe Acrobat als aangepaste objecten die u kunt bewerken, filteren of verwijderen.

4. Als u een geïmporteerde opmerking wilt aanpassen (de status wijzigen, een vinkje toevoegen of tekst aanpassen) klikt u met de rechtermuisknop op de opmerking, kiest u Opmerkingen van Acrobat en selecteert u een optie.