Probleem: converteren naar PDF mislukt vanwege Apple Event-beperkingen in macOS Mojave 10.14

Wanneer Acrobat op macOS Mojave 10.14 andere apps probeert te openen, verschijnt een autorisatievenster waarin gebruikers wordt gevraagd de app toegang te geven of bediening toe te staan

Toegang verlenen om de app te bedienen

Wanneer een app probeert Acrobat te gebruiken, verschijnt een autorisatievenster waarin gebruikers wordt gevraagd de app toestemming te geven Acrobat te bedienen.

Toegang verlenen om Acrobat te bedienen

Alle functies of workflows met betrekking tot de conversie van Microsoft Office-bestanden (Word, Excel, PowerPoint) naar PDF vanuit de Acrobat-app, laten bij de eerste conversie het autorisatievenster verschijnen:

• PDF maken in het menu Bestand
  • Tools voor PDF maken (één of meerdere PDF's maken)
  • Combineer PDF's met Microsoft Office-bestanden*
  • PDF maken met wizard-tool Actie
  • PDF maken met de tool Formulier voorbereiden
  • Microsoft Office-bestanden in PDF-portfolio converteren vanuit de Acrobat-app
  • PDF maken vanuit Adobe Acrobat-extensie voor Firefox
*De miniaturen van bestanden worden niet gegenereerd in het dialoogvenster Combineren.

Oplossing

Klik op OK in het autorisatievenster om bediening of toegang toe te staan. Nadat u dit heeft gedaan, verschijnt het dialoogvenster niet meer wanneer u dezelfde app opent.

Als u op Niet toestaan of Niet nu klikt, mislukt de functie of workflow, evenals alle toekomstige conversies tenzij de bijbehorende beveiligingsinstelling wordt veranderd.

Ga als volgt te werk om de beveiligingsinstelling te veranderen:

1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy. Kies vervolgens Automatisering op het tabblad Privacy.

Beveiligingsinstellingen voor toegang of bediening
  2. Selecteer in het rechterdeelvenster onder Adobe Acrobat de vakjes voor de toepassingen waarvoor u toegang of bediening wilt toestaan.

3. Als u Firefox gebruikt om webpagina's naar PDF's te converteren, schakelt u het selectievakje Adobe Acrobat onder Firefox in.

4. Start Acrobat opnieuw en gebruik vervolgens de workflow PDF maken.