Beëindiging van de Internet Explorer 11-levenscyclus en de gevolgen voor de desktop-apps van Acrobat en Acrobat Reader.

Op 15 juni 2022 heeft Microsoft de ondersteuning voor de Internet Explorer (IE) 11-bureaubladtoepassing beëindigd. Voor meer informatie leest u de aankondiging. In dit document wordt beschreven welke gevolgen het beëindigen van de IE11-levenscylus heeft voor de desktop-apps van Acrobat en Acrobat Reader. Ook wordt uitgelegd hoe we in de toekomst omgaan met deze apps.

Adobe PDF-insteekmodule in Internet Explorer

Met de Adobe PDF-insteekmodule kunt u PDF's weergeven in Internet Explorer. De Internet Explorer-modus van Microsoft Edge vervangt de functionaliteit van Internet Explorer 11 met betrekking tot de achterwaartse compatibiliteit met de insteekmodules, websites en apps van Internet Explorer. Zie de modus Internet Explorer (IE) voor meer informatie.

Met de Acrobat- en Acrobat Reader-versies van september 2021 (v 21.007.20091) is de Adobe PDF-insteekmodule voor Internet Explorer gecertificeerd om te worden uitgevoerd in de IE-modus voor Microsoft Edge.

De installatieprogramma's van Acrobat en Acrobat Reader zullen ook na 15 juni 2022 de Internet Explorer-insteekmodule voor PDF's blijven installeren. Tot 15 juni 2022 wordt de insteekmodule ondersteund in zowel Internet Explorer als in de IE-modus van Microsoft Edge. Na 15 juni 2022 wordt de insteekmodule alleen ondersteund in de IE-modus van Microsoft Edge. Adobe zal de ondersteuning voor de insteekmodule in Internet Explorer verwijderen, en fouten die worden gerapporteerd of gevonden in Internet Explorer 11, niet meer actief testen of corrigeren. De IE-modus voor Microsoft Edge wordt echter nog steeds ondersteund.

Adobe Acrobat Create PDF-insteekmodule

De installatie van de Acrobat PDFMaker-invoegtoepassing is momenteel niet toegestaan in Microsoft Edge. Bewerkingen van de functie voor PDF maken, zoals bijvoorbeeld webpagina's afdrukken of webpagina's converteren/toevoegen aan PDF, worden niet meer ondersteund in de Internet Explorer en ook niet in de IE-modus van Microsoft Edge-versies na 15 juni 2022.

Workflow voor aanmelden bij Acrobat en Acrobat Reader

Gebruik van ingesloten besturingselementen voor aanmelden van Internet Explorer

Acrobat en Acrobat Reader gebruiken het ingesloten besturingselement van Internet Explorer voor aanmelding. Wanneer de levenscyclus van Internet Explorer is beëindigd, verloopt de aanmeldingsworkflow van Acrobat en Acrobat Reader niet meer via Internet Explorer, maar via CEF (Chromium Embedded Framework).

  • Beschikbaar voor de update-track Continuous vanaf de release van begin januari 2022 van Acrobat en Acrobat Reader (v 21.011.20039). 
  • Beschikbaar voor de update-track Classic vanaf de release van maart 2022 van Acrobat 2020 (v20.005.30314) en Acrobat 2017 (v 17.012.30205).

Gebruik van ingesloten besturingselementen van Internet Explorer voor SharePoint, gedeelde revisies en verificatieworkflows op basis van formulieren

Acrobat en Acrobat Reader gebruiken het ingesloten besturingselement van Internet Explorer voor aanmeldingsworkflows in SharePoint, voor gedeelde revisies en voor verificatie op basis van formulieren. De verwijdering van deze workflows uit Internet Explorer is gepland voor latere versies.

Verwante informatie

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?